Monday, March 1, 2010

uptown kota damansara

dah lama aariz tak kuar malam..[mama kalo boleh tanak laa bawa aariz kuar malam2]
tetibe terasa nak mencarik tudung awning kat uptown kota damansara tu..so terpaksa laa jugak bawah aariz kuar malam..siang for sure tak bukak kan situ..
pernah pergi situ skalik before ni..kitorg pi takde laa larut malam sangat..so takde laa ramai org..n rasanye masa tu tmpt ni tak glemer sangat lagik..
tp sekarang ni..fuhhh punye laa ramai manusia..dan banyak plak gerai2 kat situ..meriah sungguh even kitorg pi time tu baru je kol 9 lebeh..
tp masa nak balik tu semakin ramai manusia membanjiri kawasan tu..parking tepi2 jalan ni dah penuh siap bleh buat deretan kereta tgh2 jalan plak..huishh tak sangka..
punye nak mencarik tudung, akhirnye satu je yg mama sambar..sbb mahal!
kalo ada yg murah pon, mmg tak berkenan kat ati takpon yg mmg hampeh2 je [dah penyek2 n nampak lunyai]..
tak sempat nak round habis kawasan tu sbb aariz dan daddynye dah kepanasan..sempat jeling2 je..tak bleh nak telek2..[saya mmg kalo nak beli barang kene telek2 ye kawan2]
so kitorg ke open air, makan..macam2 gerai makanan ada kat situ..char kuey teow, yong tau fu, kepak ayam panggang, sotong goreng tepung, mushroom goreng tepung n macam2 gik..yg ujung2 belah sana tak sempat nak jeling2..sbb kitorg main duk je mana ada tmpt kosong..
daddy order char kuey teow..sedap!
mama plak order kuey teow goreng biasa tanak seafood [sbb aariz nye ruam gatal2 tu terpaksa laa mama pantang sket] ..pon sedap!
mama amik sket yong tau fu..hmm biasa je..tak dapat menandingi yong tau fu abang-pasar malam-pkns-kg-kerinchi! huuu
makan pon laju2 je sbb aariz dah menguap2 n dah dok tak diam..dah masa tuk dia tido..almaklumlah waktu tido dia biasanye kol 8 kan..kol 10 lebeh still lagik kat luar..mana laa tak mamat tu nguap2 n meragam..

deretan gerai makan:
pandangan dari luar gerai2 jual barang2..macam2 adaaaa..tukul, gergaji semua ada..even bekas shisha[oh tatau nak panggil ape nama alat ni] tu pon ada jual disini
daddynye pon ngantuk jugak..mata kuyu2..
hah close up sket anakku sudah pandai menyedut botol ini! sukaanye mama! kire tak membazir lah mama beli botol ni kan? yey!
ni tgh tgk pocoyo sambil minum air sendrik..hooray to aariz!

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...