Wednesday, March 10, 2010

makan free!

saya mmg suke makan! lagik2 kalo free! lagik laa selera bertambah2!
isnin lepas, my big team ada team lunch..
dah lama seh tak berteam lunch..kalo dedolu, sebulan sekali takpon paling truk 2 bulan sekali sure akan ada makan2..syiokk kan? sekarang susah sket nak gather ramai2 sbb memasing keje shift..[dulu kitorg takde shift..working hours sume sama..senang nak gather]
banyak lah tmpt kitorg pi..chilis, italianies, shogun, good evening bangkok, restoran puteri dan macam2 gik..
paling koman pon, derang akan order kfc ataupon pizza delivery je..tu bila memasing bz susah nak keluar berhuha2..yer laa kalo kuar makan kat tmpt2 camtu, for sure amik masa jugak kan? kekadang sampai 3 jam kitorg lunch..tak ke agak mengganggu juge kalo org yg tgh bz2 tu..
so kali ni kitorg ke ten.ji @ mont kiara..its a japanese buffet restaurant..

haa kalo sebut pasal buffet, aku mmg makan tak hingat punye laa..
sebbayek laa team lunch ni on monday..team aku(dalam team mainframe ada subteams) tak keje..so boleh lah makan sepuas2 ati tanpa perlu riso nak standby for production support..kalo tak, kene la hangkut lappy tuk standby sambil makan kan..tak ke tak syiokk gitu? ada 2 team lagik yg keje on monday..so ada 2 org wakil stanby lappy kat tepi..sambil makan, sambil mata kat laptop..sian sungguh..tak tenteram nak makan..

sedap ke tenji? ok laa..not bad..banyak jenis makanan..dessert die meletopss uolss..ada haa.gen daz..ada bas.kin rob.bins..die nye cake, truffels, pastries punye laa banyak choice! aku sampai tatau nak pilih mana satu! gila tamak! [huish semuanye menggemokkan!]
dah nama japanese buffet rest kan, so for sure makanan dia japanese cuisines kan..huh sampai tak termakan laa punye banyak jenis..aku makan mana yg aku terasa nak makan je..
dan sungguh malangnye aku makan agak2 beringat jugak laa nak amik seafoods sbb risaukan aariz yg akan tergaru2 malam nanti kalo aku dok gila bantai seafood..aku makan gak laa lobster,udang,sotong,ketam sumer..tp sket2 je..org kater merasa..rugi tak rasa..
tp kurang sket berpuas ati sbb aku rasa shogun lagik bezz! sushi die lagik lembut dan lagik banyak! hmmph..


pada aku, tmpt ni tak seswaii tuk org2 yg tekak melayu macam aku..[sbb banyak sangat yg aku tak selera nak makan - tuk pengetahuan, aku banyak makan dessert dia dari aku makan cuisine dia yg lain] oh sushi die aku hentam gila banyak walopon tak sedap sangat..mahal okeh buffet die ni..kalo promo pon still mahal, bayangkanlah kalo harge tak promo..kalo makan free bleh lah..tp kalo saje2 nak pi makan bawak family..tak sesswaii tak sesswaiii...kecuali lah kalo family die tu mmg gila makanan jepun..


kesimpulan..buffet melayu yg paling bezz aku pi : restoran puteri! sedapp hingga menjilat jari!hmm marilah layan gambar2..kitorg sakan amik gambar ptg tuh...almaklumlah tak keje kan..separuh dah balik tinggai kitorg ber5 ni makan sampai kol 4 ptg..sampai waiter die dah siap kemas2 meja kitorg mcam nak halau kitorg..haha
oh kami lah model2 baru tenji..trus % naik melonjak2 dsbbkan kami..oppss terlebeh sudaa..

11 comments:

  1. ila... bestnya tenji.. aku suka giler kat tenji tuh.. selalunya aku mesti kejarkan oyster ehehehe.. dah lama giler tak pergi situ huhu

    ReplyDelete
  2. wah..aku tak suke buffet..lg2 kalau kene baya wakakakka..klo free nk wat cmne..kene makan..rezeki jgn di tolak

    ReplyDelete
  3. haa aku try saty je oyster..sedap! ada cheese atas die kan? aku dah try benda lain banyak sangat..sampai kat oyster dah tak larat nak telan dah..rugi btul aku try oyster tu last..sbb oyster tuh kat western nye section kan? huu..wah atul slalu pi tenji? fuyyoh!

    cet, kalo aku, aku takde nye nak pi buffet ni sendri bayar..rugiii..mahal! kalo free, aku balun je laa habes2an kan..

    ReplyDelete
  4. oh cik atul,lupa nak cakap perasan gambar cuppuccino aku tu?(gambar yg ada 6in1) aku try nak wat cam yg dalam background blog ko tu..haha tak menjadik..akakakaka...

    ReplyDelete
  5. warrgghhhhh....aku mau sushi ni.
    lama gile aku tahan nak makan. aku nak gile salmon yg fresh2 manis2 tu....tp aku tak berani. makanan tak masak kan....takot ada kuman.....haihhhh.

    ReplyDelete
  6. komen di atas adalah aku....haha. terletak anonimus pula

    ReplyDelete
  7. haa farin jgn..ko pregnant..tak bleh makan sushi ye..tunggu dah branak nanti baru makan..sabo sabo..aku dulu pon mmg tak makan laa sushi sepanjang pregnant..

    ReplyDelete
  8. ila: haha.. aku takde la selalu gi tenji, tp penah la dua-tiga kali. 1st time kenalkan laki aku kat kaklong, kitorg mkn kat tenji gak. kakak aku kaki buffet, so aku pun terpengaruh la. mancet tak suka buffet sbb dia takut mkn banyak kot... hehe.. btw,oyster yg aku mkn tu kat section japanese food la.. oyster mentah diperah lemon n letak tobasco sos..berani cuba? hehe.. haa, baru perasan gambo capucino tu hehe..tak sangka ko cuba membuatnyer.. eh apsal org pregnan takley makan sushi?

    ReplyDelete
  9. oh tu bukan oyster yg aku makan laa..haih kembang tekak aku kalo yg mentah2 ni..tak sanggup der..
    mmg i surrender..tp oyster yg aku makan tuh sedap gilos..
    hehe...biasa laa aku..takde keje..dah kater makans ampai 3 jam dalam tu..sementara nak tunggu food sumer turun, buat ler benda2 tak berfaedah..ihih
    gynae aku tak kasik..benda2 yg tak masak kalo boleh dielakkan, baik elak..banyak kuman kat makanan yg tak masak..sushi pon termasuk laa dalam makanan yg tak masak kan? ulam2 pon gynae aku tak kasik makan masa aku pregnant aritu..(setakat basuh2 je dia kater tak mati kuman tu - still melekat kat ulam tu)eh cik atul sudah pregnant kaa? hihi

    ReplyDelete
  10. sushi nk mkn leh la..tp mknla yg masak2 saje.kekeke nasik die konpem masak..klo amik salmon tu tkleh aa kan..
    atul aku tak suke mkn buffet sebab nti jadi rugi kekekek..aku tkleh mkn byk2 at one time lah..sekali skale ok la hehe

    ReplyDelete
  11. yer mmg nasi die masak..kalo tak masak, namanye beras..tp kebanyakan sushi tak masak laa inti(hmm wat should i call tah..tatau) dia
    mancet perut die kecik..MULUT n BIBIR pon kecik..sbb tuh tak bleh makan byk2 at one time..kekeke..jgn amrah cet

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...