Saturday, March 13, 2010

drama sebak episod 1

arini bermulanya episod pertama drama sebak keluarga kami..
pemergian adik bongsu kami itu amat terasa..
sebak jugak tengok muka adik tadik masa die dah check in...
adik nampak nak nanges sedeh bila dah dekat2 masa untuk dia check in..
mama? mama berjaye tak menanges..tp masa die cium adik, nampak macam hampir2 menanges..tp berjaye dielakkan..
papa? biasalah papa alwiz cool..rilex saja..
kaklong? ceria, sebok ngan camera..
kakti juge begitu..
aariz? oh sian anak bujangku itu..demam plak tetibe malam ni..dah almost 3 bulan die tak demam..demam nak pandai berjalan mungkin?
aku tau semua orang sedeh..tp memasing berjaye menyembunyikan perasaan masing2..
tadi KLIA penuh dibanjiri dengan lautan manusia..
ada yang menghantar bebudak JPA ni fly..dan ada juga yang menghantar org umrah..
dalam ramai2 manusia tu, agak susah tuk menjejak adik yg agak kecil dah kurus comel tu..[oh die macam budak skulah tau..tp hensem macho..oii mestilah gua puji lebeh2 adik gua]..

first time kitorang menghantar org fly..gitu rupenye ek?siap berblazer kemas..seragam semuanye[JPA sponsor kene laa pakai JPA nye blazer]..yer kami adik bradik semua U dalam malaysia je..hanya adik bernaseb bayek berpeluang tuk melanjutkan pelajarannye ke luar negara..cukup membanggekan keluarga kami! [haa tulah dulu dapat offer pi jepun hang tolak ila..dah tak merasa ke luar negara] alah..dalam malaysia pon aku berjaye gak dapat keje bezz yang macam aku keje sekarang ni..hmm tp tu laa..bagi course seperti yang adik ambil, rasanye ke luar negara lebeh bagus dari dia buat dalam negara je..[please bare in mind, ini pendapat saya..kalo kamu rasa otherwise, terpulang..hak masing2 - ini blog saye...sukati lah saya nak bagik pendapat ape kan hehe]
haa ni kang ada laa org kater aku jakun sangattt..cam tak pernah anto org fly je..hey i slalu laa anto org fly..tp perasaan menghantar keluarga sendri lain dari menghantar kawan2 or sedara mara lain tau..lagik2 ni adik bongsu kesayangan kami..n pergi plak bukan tuk bercuti ke ape..pi tuk further study..rasa macam 'something' tau..pergi tuk berjuang gitu..
biarlah dia lebeh expose ngan dunia luar..dan rasanya tmpt yg dia pergi tu adalah yg terbaik..moga2 kepulangannye nanti dengan keputusan yg terbaik..insya Allah..[oh tapi die pulang nanti kene sambung lagik kat manipal mlk..takpe..kat sini dekat sket ngan kitorg..bleh kitorg datang melawat slalu..so 2thn setengah ni kita jumpe di fesbuk dan ym je lah ye dik]
kemungkinan mereka plan tuk beraye di india thn depan..thn ni raye biar kasik syahdu syahdan sket..baru lah terasa di perantauan kan dik?? haha..thn depan kami turn mlk..hmm tak dapek laa kami join!

ada gambar? oh mestilah ada gambar..kami kan sakan bergambar..pantang nampak camera..
cuma tu lah camera capuk je..kaklong, kakti, haruslah salah sorg dari kita ni dapatkan dslr..baru bezz nak posing2 kan??..aih malas nak taip panjang2 pagik2 bute ni..kita layan je lah gambar2..nak tgk banyak gik gambar, sila ke fesbuk saya!

kami rappers yo..ya aww aww
aariz bersame paksunye..nanti paksu balik, aariz dah bleh berlari2 dah..ntah2 aariz dah dapat adik dah..keh keh
punye ramai manusia..
aariz lah yang paling esmosi skali..nanges tak sudah2..sedeh betul paksu nye nak pergi..acah mak enon..aariz kan tak sehat..tu cranky jenak masuk dah..

sesi memenyekkan hidung..[adik tuh sure cover malu2 kene cium depan kawan2 die]

gila ramai yg melambai2..penuh keliling tu..aku nyelit2 je nak amik gambar adik kat bawah tu..

derang ni banyak betul pit stop..

kitorg ekor je adik mana die pi..tgk dia di balik cermin ajelah..lambai tanpa suara..

lambaian terakhir buat adik..papa ngan mama tak lepas mata memandang permergian adik..sampai dah tak nampak ujung nun mama ngan papa still tgk gik..

anakku yg demam..sampai je umah, check temp, amik ko 39c..trus laa suap obat..sebbayek senang je die telan..tayah paksa2..dah habes obat tu, still lg nak isap2 gik syringe tu..

at last tido dengan nyenyaknye kol 2am..aku? update bloglaa ape lagik keje laa..shift 2am-6am..

lama tak lama gak laa kitorg berkampung kat KLIA tadik..rm11 parking kene bayar tadi..tu satu kereta..tadi 2 kereta pi, rm22..gila kaya lah derang bleh kaut untung arini..punye banyak kereta tadik hanto anak fly..sampai jem laa nak kuar parking lot tadik..haa tak ke kaye MAB satu malam ni je?

pesanan buat adik: belajar rajin2..jgn chentan chentun..semoga adik successfull di sana..
adik pergi dengan penuh gaye..biar lah balik pon dengan penuh gaye k..all the best to u adik!
tak saba weh nak dapat sorg doktor dalam family kitorg!

2 comments:

  1. huhuhuhu sedey sedey... takper.. adik gi nak menontot ilmu ilmu ghaib.. akak doa de selamat pegi selamat pulang... balik sini bukak klinik, senang akak nk seret alis erin pegi.. hahah

    ReplyDelete
  2. ahahaha..tu lah..kita doakan yg terbaik lah tuk dia..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...