Monday, March 1, 2010

skuad HARImau malaysia?

jgn main-main..dalam rumah kitorg ada skuad harimau malaysia tau!haha..
baaakal...insya allah..main ape tuh nanti? bola sepak? badminton? ntah..tunggulah aariz besar nanti..tgk mana sukan yg dia suka ye..aariz nanti jadik cam pelumba basikal malaysia tu ek? dah ler pandai, blaja kat obersi, pastu wakil maysia, no 1 dunia plak tu!..mama tak kesah aariz nak wakil sukan apa2 pon..janji pelajaran tak terabai, 2-2 seimbang ok!?[oh mama terjumpe blog azizulhasni tu..tak sangka dia pon berblog - mama mmg kagum dengan dia!]
haha takde pe sebenarnyeh..aariz pakai baju belang2 rimau je..tetibe teringat malaysia pernah ada jersey belang2 camni gak..cuma aariz nye baju, belang2 di tangan dan kaki..bukan mcm jersi malaysia tu pon..saje je..haha
pose chumel tuk aunT yg hadiahkan baju ni..

dah jadik rimau, bleh lah makan hippo! thanks aunT aariz yg bayek ati belikan aariz baju ni..dia suka![haha mak dia yg suka sebenarnye - chumell!] tgk..dia siap belek2 gik sebelum pakai tu.."yey ada pooh n tigger" katanye..


mlam tadik skalik lagik kuar..[sian aariz kuar lagik malam2]
kali ni ke Tesco plak..ujung bulan kan..kene laa carik groceries..
sampai kat tesco, ape yg mama nampak? haha mama nampak gerai jual tudung awning! betul2 kat depan pintu tesco yg dekat ngan escalator nak naik ke atas tu..
mmg laju jer laa kan kaki ni menonong ke arah gerai tuh..design mmg shantek2 belaka..
yg bezz, dapat tawar kaw2 punye..sbb die dah nak kemas2 dah..
mama rembat 2! satu plain dan satu gik corak2..jenis kain yg sangat bezz..macam yg kat ariani ko..yg plain tu mama dapat rm15 je! n yg corak2 tu mama dapat rege rm25..ok laa tu kan? compare to yg mama beli kat uptown-kota-damansara malam sebelum tu..yg kat uptown-kota-damansara tu lepas mama tawar2 dapat rm32 je..kalo yg murah sket, dapat tawar2 rm30 je paling kurang.. tp yg rm30 tu kain nipis dan corak takder laa menarik sangat.. hmm puas ati laa dapat beli yg kat tesco ni..nak rembat banyak2 kang, lari plak budget bulan ni..rasa nyesal plak beli kat uptown-kota-damansara tu..huu takpe pakai je laa 3 tudung tu dulu..baru nak try2 pakai tudung jenis camni..tgk org lain pakai nampak cam shantek n kemas je..kita yg pakai tudung pin sana sini ni, skalik ditarik aariz, huh macam ape dah jadiknye..tgklah kalo rasa berkenan dihati n nampak cun je mama pakai tudung ni, insya allah beli lagik..so far daddy kata mama tak shantek..mama je perasan shantek..haha

ni lah skuad harimau mama! haha

6 comments:

  1. babe, do u shop online? if u do, u can go check colorscarfbyriqa.blogspot.com

    they've got beautiful collection walaupun cepat sgt sold out. :P

    ReplyDelete
  2. thara: i usually shop online for aariz..not for me..kalo tudung tu lagik laa tkt sbb kalo pos tak penyek ke tudung tu nanti? tapi bleh laa kot try 1 2 tudung..kalot ak penyek bleh borong banyak..hehe

    ReplyDelete
  3. nor azillah.. haha saya pon berkenan baju tuh.. tapi nak buat camne kan.. anak2 sedara d beso sume.. tak muat dah design yang aariz pakai tuh.. hoho my friend tigger n pooh.. hehe

    ReplyDelete
  4. oh thara..i dah tgk wbsite tu..mmg cantik2 seh design dia! ada 2 3 yg lebeh kurang kat uptown kota damansara(yg design depan lain belakang lain/tepi lain cam tampal2)..tp mmg lebeh murah lah kat uptown kota damansara sbb kat situ bleh dapat rm38 lepas tawar2..i tak beli sbb ingatkan mahal..rupenye lagik murah..
    tp yg kat website tu banyak yg dah sold out

    ReplyDelete
  5. cik ndr: takpe..awak beli then simpan tuk anak awak nanti la..haa ok per? hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...