Wednesday, December 28, 2011

wordless wednesday #8 berkasih-sayang

abang adik berkasih-sayang..
eh abang wat per tu? cari kutu ke?




rindu budak 2 orang ini! terpaksa tepek gambar mereka sebagai pelepas rindu..aiseh cpt lah ptg!

Thursday, December 22, 2011

renew lesen - saya untung!

uhu korang tau kan sekarang kalu renew lesen mandu dia ikut tarikh lahir kita?
uhuhu saya nye lesen mati bulan ni!
setahun yang lepas, saya lupa gegile nak renew lesen..slepas 6 bulan baru perasan "eh lesen dah mati!" 2-2 lupa..en suami pon lupa lesen dah mati..[bulan jun 2010 mati, bulan dec 2010 baru pergi renew]
fuh fuh naseb bayek lah tak kena apa2!
selepas kejadian tu, saya asik laa check lesen, bila tarikh mati..
sekarang sudah tiba masanya untuk renew lagi sekali..
tadi en. suami pergi renewkan kat pej pos..renew tuk 5 tahun terus..senang cite!
saya untung beb..tempoh yang diberi 22/12/2011-12/04/2017!!
saya untung 4 bulan free! ahaks..
kiranya 22/12/2011 - 11/04/2012 tempoh free yg saya dapat.
en suami pulak kene bayar extra rm15 sbb birthday dia bulan 10..lebeh dari 6 bulan..

lepas ni everytime birthday saya, kene pergi renew lesen laa! [eh tapi dah renew tuk 5 thn ni..birthday tahun 2017 nanti saya kene ingat untuk renew lesen! jgn saya lupa sudah!]
yang tak syioknye..tarikh nak renew lesen dah tak sama dengan en suami!
kalu dulu, en suami renew lesen dia, renew lesen saya skali..kalu dedua lupa nak renew, dedua bawak kereta lesen mati! kah kah


hah korang dah check lesen mandu korang? jgn lupa renew kalu dah mati!

Wednesday, December 21, 2011

wordless wednesday #7

mari cari persamaaan!
hihi =)

Tuesday, December 20, 2011

picnic @ sungkai

korang nak tau? kitorang pergi berkelah semalam! yer hari isnin..hari bekerja kitorang pergi berkelah!
pergi sampai ke sungkai, perak sana tu!
syiok weh!!
makan buah-buahan..terjun sungai dan makan macam-macam..
kate berkelah kan?..memang santai habis!
seawal pagi dah bertolak dari rumah..
pakcik makcik dan saudara yg terdekat dah stenbai[standby] kat pondok dalam kebun tu..
derang dari hari ahad lagik dah bertolak dari kl, tido di rumah mokde di bidor..
jadi janjinye berjumpe terus di kebun angah endui @ sungkai pagi isnin(ari smlm)..
biasalah bila dah anak cucu tok Ramli berjumpa..memang tak sah kalu tak riuh! [itupon smlm tak cukup korum..ramai yg dah habes coti]

kitorang ni sampai-sampai je trus terjun sungai..
mokde, maklang, mak anjang dan mak itam sebok di dapur sediakan makan tengah hari..
yang muda mudi semua dah selamat dalam air! porak peranda sungai tu jadinye!
mmg bezz laa lauk kampung weh smlm makan! semua bahan kutip/petik dalam kebun tuh je..
keledek, serai, daun kunyit, daun ape tuh ek yg masak lemak ada keledek aku lupa dah, semuanya petik2 je keliling rumah tu..[mmg kampung betul!]
pastuh ada sambal bachang lagik..bachang pon bachang yg bergolek bawah pokok..fuhh marveles!
ada ayam kampung! [tp ini order kat org kampung lah! takde laa bela sendrik..takde org nak jaga plak kang]
pastuh ada ikan n sosej tuk dibakar! haa ini opkos beli kat pasar lah! ikan yg pak itam pancing tak dapek laa nak makan! dia nak jual gamaknye! fuhh tak sangka pak itam berjaye pancing ikan kelah kat sungai tuh! perghh aku baru tau ikan kelah sekilo hargenye sama dengan harge 4 kilo daging! semalam dengar pakcik2 tu belabun[berborak], ikan yg pak itam tangkap tu mau boleh dapat rm80++ sekor! pergh perghhh!! maheyy yeh? teman tak tahu menahu...

syiok gila tengok air deras..pastuh memasing mandi sakan, terjun tiruk bagai..
naik dari sungai, makan...
pastuh terjun lagik..
pastu rehat jap, untuk lunch dan solat2..
maklang kat dapur dah bising2.."dah kol 12 ni..naik semua..rehat2 dulu..lepas zuhur kang turun laa balik".. bunyi lain macam plak arahan maklang ni..[tatau laa plak kalu ada pantang larang orang tua gamaknye tengah2 ari bute jgn berendam kot?]
saya tak berendam lah! ada anak kecil..tak sesswaiii kot? kang tengah2 berendam, tetibe ada seruan kang camne? dah leceh nak kena salin2..sedangkan pergi kejap tepi sungai nak snap2 deme yg tengah galak sakan berendam pon tetibe ada seruan dari dalam rumah..ini kan plak kalu tengah syiok berendam! tak ke kacau tu? takut dah turun, kang susah nak naik pulak!
aariz ku itu lagik la! ewahhh dah kecut2 tgn dan kaki, biru bibir pon still nak berendam lagik!
siap ajak daddynye terjun berdebab sama2!
saya dari jauh tengok je laa..biarkan anak-beranak itu gembira..saya tumpang gembira!
lepas kenyang dan solat, terjun semula ke sungai!
kali ini ramai lagi yang join!
makcik2 pon sama join!
aqeef alhamdulillah nyenyak tido! tengah panas2 dan gamat suara riuh rendah orang berendam pon dia lena tido!
ok lah tu..mama boleh sambung makan-makan kan..
dah nak pukul 4 gitu daddy datang hantar aariz..
nampak aariz dah kepenatan..salin baju dia, kasik susu, kipas2 sikit..tak lama lepas tuh tido!
penat benar!
saya toleh2 jugak cari daddynye dah siap salin belum..rupa-rupanya dia pergi sambung terjun sungai balik! cis!
kali ni dia sorang2 lagik syiok laa gamaknye...sbb tadi asik kene pegang aariz sbb air terlalu deras..orang besar pon senang2 je boleh hanyut, inikan pulak si kecik aariz!

ahah dah petang, mesti lah ada minum petang pulaaaa..
goreng cempedak dan cucur udang! minum dengan air teh tarik marveles pokde dan teh o!
fuh fuh! semuanye yg boleh buat baby kembung! dem! seulas je saya jamah goreng cempedak tu! kecur liur bau cempedak semerbak! tak tahan weh!
makan cucur udang ngan air sirap sudah! ada bahulu, bedal bahulu jugak!
ahahahaha mmg makan sampai penuh perut lah!
buah2an jgn cakap laa..aqeef 3 4 kali berak lah semalam! lawas benar dia! ahahaha
pukul 5 lebeh gitu abah kata nak gerak..derang nak balik melaka malam smlm jugak..
jadi kena laa gerak awal sikit..singgah kejap je rumah kitorang nanti pastu trus cargas balik mlk..
penuh belakang seat fortuner tu kitorang longgok durian, pulasan, langsat, pisang, dan manggis!
sampai rumah, saya dah pening2 bau durian sepanjang perjalanan! dah ler nak kene kerja kol 10pm malam tadi! ahah slamber!
haa ape lagi, moh ler layan gambo2 pulaa ye!


atromen: "yeahuuu! kita nak pergi picnic yey!"@pondok..boleh laa nak baring2/tido2, solat dan bersantai..siap ada katil, dapur dan toilet kat dalam..ok lah tu pondok yang bezz! budak nyomelll! [puji anak sendri]

aariz sempat beratromen dalam sungai! habez semua orang difirenye..abang najib sebok mengikat tali rentang sungai untuk keselamatan.. buah-buahan.. ikan + sosej dan ayam bakar ayam kampung..baru sembelih.. anak sape lah ni? boleh masuk bersamamu-tv3 tu
tido nyenyak..dari dalam bawak ke beranda luar pon still lena..senang mamanye..mekaseh adik! =) hihi deme ke kebun buah pulasan...rendang tak berbuah..melendut sampai ke bumi..terpaksa topang dahan2 supaya tak rebah!
"pakai jari pon boleh!" - rendang sangat sampai boleh petik2 gitu jemereka mengintai dughian pulak en suami bersama abahnye..en suami bersama pokdenye..
p/s: sori lah loghat perak yg saya coba2 selitkan tak berape betul..saya bukan org perak..harap maklum..

Wednesday, December 14, 2011

wordless wednesday #6 - laut

aariz @ 20months/1y6months old (December 2010):(menages tamo pijak pon pasir pantai tu..geli! air laut lagi laaa...)

aariz @ 30months/2y6months old (December 2011):
(sudah tidak takut dengan laut! berlari2 main pasir dan air! syiok sampai taknak balik pulak!)

Tuesday, December 13, 2011

ovulation calendar - tolong!!

berborak2 pasal conceive baby ngan mancet a few weeks ago..[no no! saya tak merancang lagi for new baby]..
aqeef baru je 4 bulan..hopefully saya dapat rehat setahun dua dan concentrate kepada 2 anak yang saya ada sekarang ini..
since dah ada 2 hero jejaka idaman, teringin laa pulak nak ada puteri jantung hati ye tak?
oh tapi bukan sekarang lah!
jadi mancet mencadangkan supaya saya download ovulation calendar di henpon saya itu dan juga di pc saya!
hmm smlm baru teringat nak cari dan donlod!
banyak gilaaa saya jumpe di appstore..yang berbayar mahupon yang free! melambak hokay..pilih saje mana yg anda sukaa!
sudah pasti lah saya amik yang free punya kan!
ada app tu bezznye siap bleh popup reminder "today is the day!" wah bagus sungguh lah!
siap boleh bagitau today untuk baby girl ke baby boy! fuyyoo!! canggehhhh!!
taaaaapi! saya ada masalah sekarang ini!
app tu kene set last period kita bila?..
dan saya punye last period setahun ++ lepas![which is before saya pregnant si aqeef] saya tak hingat!
kot yer pon valid ke nak guna date yang dulu tuh?
cenggane ni? ada sesaper tahu apa date yg patut saya pakai?
tolongg!!!!

[oh ini saya bukan nak try tuk conceive baby ye..ni untuk prevention]

Saturday, December 10, 2011

Karnival 1Malaysia 2011 - Ayer Keroh Mlk

Masih bersiaran dari Melaka..[kelasss ko jahh.. Outstation giteww]
Hello hellooo orang Melaka!!
Marilah beramai-ramai ke tapak karnival 1Malaysia di MiTC Melaka!! macam-macam adaaaa!
Ada gerai jual pelbagai buah2han, gerai makan2, ubat2an traditional, pakaian dah jugak mainan! Belon2 an untuk kanak2 pon ada! Mak pak sila sediakan duit banyak-banyaklah ye takut kang ada plak drama percuma aksi anak bergolek2 nak menan dan belon2an!!(oi ila rosak bahasa!)
Semalam dah ada drama percuma anak meraung nk main gelonsor belon2 besar kat tepi tu![eh terasa plak ai]
Jadi mak pak semua bersedia lah nk melayan kerenah anak2 ye? Sebelum nk bersoping2 di situ, sila sogok anak2 anda dengan menan2 @ belon2an @ kasi mereka main di gelonsor belon2 gergasi itew seround dua, barulah nnt anda bleh tenteram nak menjengah ke semua gerai2![ eh eh mcm berpengalaman plak!]

Semalam kitorang tah macam mane bleh singgah ke situ..[singgah ke? Ke menuju?]
plannye nak bawak anak2 jalan-jalan petang.. Either pergi pantai takpon pergi playground kat mana2 laa..
Sekali dah jalan tu, eh ta-ya-dal-rho plak dah anak bujang saya yg besar tu.. Jd daddynye konon nk bawak pusing2 je laa dlm kereta.. Bia dia tido lamaaaa..
Skali daddy ni pusing punye pusing, eh dah mcm nk menuju ke ayer keroh plak! [takde la pusing2 pon..dia stret je.. Ikut highway sg udang-ayer keroh tu tak ke stret je kan?]
dah tu alang2 dah nk sampai ayer keroh, mama ni apa lagi, ajak ler daddy singgah jap gerai along ilah(daddy's cousin) kat karnival 1mesia tu..
Biasalah mama...pantang dengar ada jual2 baju untuk kanak2..mesti nak pergi!
Along ilah kitorang ni ada kedai baju kanak2 kat giant port dickson! Jasmine's Closet nama kedainye..
Sempena karnival 1Mesia ni, dia bukak booth kat situ..
Geram2 aku tgk baju2 yg dijual! Ori tp rejected..rejectnye pon tak nampak sgt..
Kalu lah aku kaya, aku borong satu kedai! boleh?
Smlm tak sempat nk jenguk semua gerai!
Sempat pi gerai yong tau fu, gerai jual menan2[ni terpaksa singgah sbb ada orang tu ternampak lah pulak atromen gaiya besor! tak pasal2 mama kene paw!] gerai jual baju mcm kaftan tp dress![yg ni sempat belek2 je tak sempat nk beli sbb anak kecil dalam gendongan dah meraung2 nk susu aiseh!] agak murah laa dress kaftan tu.. Yg lengan panjang siap ada accessories kat leher rege rm50 je! Aritu pernah ternampak kat kl rege rm80-rm90 okeh! Cis rugi plak tak sambar satu!
Yong tau fu dia bleh tahan sedap! Tak rugi ler saya beli smlm sampai rm17!

Hah tengok la santai habes saya berbaju begini ke ayer keroh! Wakakaka.. Kate nk pi pantai/taman kan..mana laa saya nk tau tmpt lain plak yg dituju!!

Ahah korang kalu pergi ke karnival 1Malaysia ni, jgn lupa eh menyinggah ke gerai jasmine's closet di lot D9![ eceh support cousin!]
Oh lupa nak bagitau.. Karnival ni berlangsung dari semalam sampai esok, 11dec2011! Mari mari mariiii!

-Posted using Blogger from my iPhone

Thursday, December 8, 2011

Angin sudah bersepoi-sepoi~

Yeehaaaa angin sudah bersepoi-sepoi esok adalah hari nyaaa!!
Saye tengah bercoti-coti malaysiaa ni, tp sampai juga angin tu jauh ke sini..
Yeehaaa! Dah ready nk lompat bintang nih!
Esok tepat 4pm, standby saja lah henpon di tangan untuk login em-tu-yu!!
Alhamdulillah!

-Posted using Blogger from my iPhone

Wednesday, November 30, 2011

Gigi bongsu

Gigi geraham bongsu saya 2-2 belah tumbuh sikit2..since saya spm tahun 99 dulu kot.. Fuhh gilaa lamaaaa tak habis2 gik derang tumbuh!..
Tumbuh sikit2 every year! N each time dia nk tumbuh tuh, aduhai.. Mmg sakit gilaaars! Bukan setakat bengkak je! Kadang2 sampai demam ai sakit! [dah mcm baby br nk tumbuh gigi]
now 2-2 gigi tu tumbuh separuh je sbb sempit kat belakang tuh.. Separuh gik terkambus dlm gusi..
Gigi bongsu atas 2-2 dah slmat menonjolkan diri.. Senget la tapi nye! Dah tak muat, nk tumbuh jugak! Habis deretan gigi-gigi ai yg cantik-cantik dikacaunye! Sebbayek atas semua masih tersusun rapi!
Yg bawah ni lah problemnya!!
Gigi tengah2 semua dah start berselisih! Aihh tak cantik la nanti!
Tapi disbbkan takut nk pi cabut gigi, ditahan2 kan jugak tak pi buang! Satunye lagi sbb ongkosnya.. Bukan murah2 nk pi buang sebijik gigi..
Sampai laa ke akhir tahun lepas! Mmg sakit kaw-kaw tak terbendung lagi!
Bengkak sampai ke tekak! Nk telan pon payah! Pergi private, takat dia tengok2, cuci sket then kasik ubat, terbang enam pluh hengget! Lom kene cabut gik tuh! Dentist tak leh wat apa sbb bengkak! Nk cabut gigi tu kene tunggu bengkak surut.. Ada appmnt 4 ari kemudiannye..
Itu pon kalu dia boleh cabut.. Kalu tak bleh, terpaksa wat minor surgery!
Gulpp! Brape plak ongkosnye? Rm350-rm400.. Plepukk! Tepuk dahi! Tu br sebijik! Kalu nak buang 2 bijik camne plak? Haa kalu dah buang bawah kene la buang yg atas! Kalu tak, sakit la gusi bawah yg dah kosong tu kene hempap ngan gigi atas! Then korang kira laa sendrik brape pulak total semuanyaaaa! Bengkrap makk! Comp kasik claim rm200 je setahun tuk dental! [sikit gilee kan?]
dah tu camne tah bleh dpt info dari cik yunne pasal pi-pi-yu-em buat kat sana ok n murah..
Trus serbu sana je..
Lepas dah cek itu ini, x-ray bagai, br dpt wat appmnt ngan pakar..
Lama jugak la proses menunggu turn tu.. Biasa lah.. Ramai org!
Dah set appmnt ni bulan 12 2010.. Skali lg 2 minggu nk pi apmt tu, ai dpt tau plak yg ai pregnnt! Eh takut plak! Camne ni? Ritu pi xray ok kaa i pregnnt? Tp masa xray sungguh saya tatau yg saya pregnnt!risaunye baby dlm perut takut terkene radiasi!
Call nurse yg set appmnt tu tanye kalu prgnnat camne? Ok ka nk proceed ngan surgery tu? Dia kate dia tanye pakar, shld be no problem.. Cuma tkt problem muntah2 laa nnt.. Kalu tak mabuk(morning sckness) ok je..
Tp i tak pueh ati, i gugel laa pasal org pregnant cabut gigi ni.. Hmm 50-50 kate ok.. 50-50 kate tunggu je la lepas dah delivered..
So saya buat keputusan, tunggu delivered lah..
Call nurse tu blk, ckp nk pospon.. Naseb bayek la nurse tu baik nk melayan aku.. Dia kate takpe nnti dah bersalin call je dia ckp nk rearrange new appmnt.. Yey di situ..
Jeng jeng jeng! Dah setahun berlalu!
Saya pon dah selamat melahirkan baby yg sehat comel dan hensem![eceywah]
tiba2 sakit itu datang kembali!
Dah kata dah! Every year mmg dia akan serang saya kaw-kaw nye..
Bengkak pipi sebelah!.. To be exact sebelah kiri! Yg sebelah kanan masih diam di situ.. Good! Tak kacau gik! Yg kacau, blah kiri ni lah!
Trus saya call pi-pi-yu-em mintak sambungkn kepada kak tutttt(terpaksa dirahsiakan) nurse dulu tu laa..
Dia ckp takpe dia nk kene check file dulu nnt dia call blk..
Last week, ai dpt call, appmnt dh set on 29 nov 2011 pukul 9 pagi! Bleh trus ke tgkat satu oral surgery!
Yey tayah melalui proses tunggu-menunggu-tengok-org-lalu-lalang!
Masa masuk bilik nk dibedah ni,[wah bedah gitew] solan pertama pakar tu tanye kenape nk buang gigi tu cantik tumbuh..Cuma dia sempit sikit je kat blkg tu..
Ye cantik.. Tp masalahnye every year saya kene sakit2 bgkak gusi sbb gigi tu..
Lps dia dah bgtau complication n saya dah sign form consent, doc tu pon inject bius!
Tp sebelum tu, dia ckp sbb dekat sgt ngan nerve, boleh mengakibatkan permanently mulut kebas! Whoaaa takutnye!! Tp dia kate hopefully tak blaku lah! Pastu dia citer apa yg dia nk buat.. Yg saya ingat2 smlm dia kate ada pasal nk kene gerudi2 sikit la then ape tah lg! Masa tu tak brape nk concentrate apa dia ckp sbb otak tgh ligat fikir btul ke apa aku nk buat ni??!!
Rasa mcm nk undur diri pon ada! Tamo proceed! Takut giler! Seram semua ada! Ayokk takut takutt! Last cabut gigi masa sekolah rendah kot!! Lama giler dah!

Wuuuuu cool la pakar tu.. Gaya bersahaja, nmpak muda.. Tp saya yakin dgn dia.. jd saya cekalkan hati nk buang jugak gigi itew!
Sementara nk tunggu kebas, dia dok tanye.. R u ok? Kebas tak?
Mmg kebas la.. Lidah, bibir n pipi semua kebas! nk ckp pon payah!
Skali tiba2 ada someone bukak pintu mintak dia masuk OT.. Emergency katenye..
Then dia klua n ckp2 apa tah kat luar, pastu masuk blk ckp ngan saya, dia terpaksa pergi, tp her colleague will continue.. "she's good.. Dont worry"..
Ok ok takpe.. Saya tadah je lah!!
Ok bermula episode menyayat ati saya..dia cucuk gusi then tanye sakit tak? Tak sakit kan? Cuma rasa tekan2 je btul tak?
A'ah mmg rasa mcm tu pon..
Then dia mintak mcm2 kat nurse.. Antaranye scalple! Lain2 saya tatau.. Saya bukan doc ye.. Kalu saya tau semua term2 yg dia sebut tu, saya dah bleh jd doc lah! Huhu[yg bentuk cam spanar pon ada! N ada mcm2 size] menarikkan?
Oh tak perlu lah cerita apa yg blaku sebenarnye, takut nnt ada yg ngeri nk pi jumpa dentist, kesian plak..
Yg pasti nya, selepas dia dah buang gigi tu, ada proses jahit plak! [dah kene toreh, kene laa jahit]
Wuuuu benang yg sama jahit tutt aku masa bersalin aritu! Benang yg boleh tanggal sendri.. So lps ni tak perlu jumpe dia tuk tanggal benang tu..
Aisehhh!! Nganga je laa sampai sudah!
45 min gak la kot br setel semuanye!
Uhuks arini nyut nyut masih terasa! Alhamdulillah darah sudah benti, kebas pon sudah ilang..walopon 2 kali kene bius, [doc tu tambah bius!] siapa tak seriau whoaa takut permenantly kebas! [smlm darah tak henti2..sampai ke petang still bykkk lg!]

Nasihat doc yg mula2 handle saya:
1. makan benda2 yg lembut dan sejuk sahaja..
2. Kumur sikit je boleh, tak bleh guggle kate nye.. Tkt nnt berdarah lg..
3. Blk rumah terus tuam ngan ais! Kalu tunggu esoknye dah bengkak br nak tuam, takde maknenye..
Jd saya mengikuti semua yg telah dinasihatkn kpd saya.. Dan dah 2 arini saya mkn bubur shj! Waduhh! Moga2 cepatlah berakhir penderitaan saya ini!

Saya curik2 amik gambar smlm:



Wednesday, November 23, 2011

wordless wednesday #5

3 hero pujaan hati aariz sekarang ini:


aariz: "Me yo!" [armor hero]

aariz: "afiq man!" [spiderman]

aariz: "mebius!" [sebbayek pandai sebut ultraman mebius! - tak pelat langsung]

nampak tak mebius? tu yg dia tgh pegang..mebius dan armor hero pujaan hati..

Tuesday, November 22, 2011

over the weekend

how was ur weekend? mine was pretty good!

Saturday - hajar's wedding & family dinner
at last! sampai juga seru si hajar nak berumah tangga!
berchenta punya lah lamaaaa! ada laa kot 10thn? kesian si fairuz! setia menunggu!
alhamdulillah i'm happy for them! semoga mereka berbahagia hingga ke akhir hayat! [ceywah]
Soon they will be our neighbour! dok blok depan kami! hehe syiok jugak kan kalu ada kawan dok dekat2 ni?! i'm looking forward to it.




farin n mancet, gigih kan aku balut hadiah kita ni? huhu berpeluh aku hokay nak membalut hadiah besorr ni!



us with the bride and the groom



bleh lak dia lena tgh panas2 tu..

petang sabtu tu, my family datang rumah nak hamik encik WaRaQku..
kesian aunT aariz..musibah melandanye baru2 ni..alhamdulillah dia takde apa2..
boleh baca di sini..[on my wedding anniversary plak tu..saya tgh feeling2 gumbira, tiba2 dikejutkan dengan berita sadis petang aritu]
ok back to the story, malam nye tu, kitorang ke mohammad-chan-abdullah-restaurant for a dinner..
tak pernah try..asik dengar org citer2 sedap..
so bawak laa derang makan kat sana..
macam2 kitorang order! n sedap2 juga!
first2 makan fuhhh semuanye sedap!!
bila dah banyak sangat makan! trus muakkk! [yer laa takde benda pedas pon kan - chinese food kan mana ader yang pedas2]
meh jamu selera mata..




Ahad - lasertag & team lunch
ahadnye pula saya ke midvalley untuk team outing..
asik kerjaa je..ape salahnye sekali-sekala beraktiviti sebegini pulak kan?
anak2 saya tinggal kan di rumah ngan daddy mereka..
weekend2 begini mmg kami tak rajin nak bawa anak2 ke mall..penuh sesak!
en suami lagi sanggup jaga mereka di rumah dari menjaga mereka di mall..kang tak terkontrol - 2 orang pulak tu dia nak kene jaga..
so saya menjadi single sekejap!
oh korang tau tak ada galatic laser kat midvalley tu?
bezz woh main lasertag di situ!
main tak hengat punye! syiokk!! boleh pergi lagi lepas ni!




habis lasertag, kitorang pi makan2..
kali ni makan2 di tony roma's
uhuks~ pastilah order food yg paling mahal punye since makan free kan?
akakakakaa..[eh ada yg lagi mahal..saya order yg saya suka je la]


bezz kalu dapat gather ramai2 macam ni..
kerja shift, mmg susah nak gather ramai2..
bila ada activity macam ni laa baru bleh tengok batang hidung masing2..



macam mana pulak weekend korang?

Saturday, November 19, 2011

mak eksaited hokay!

semenjak aariz lahir lagi, saya memasang minat nak mempunyai baby bjorn carrier!
nampak sangat menarik dan smart kalu dapat bawa aariz di dalamnye!
namun ape kan daya, pada saya ianya terlalu mahal..
maka sekadar curi2 tengok kat kedai saje lah!
untuk aariz, kami sekadar mampu untuk membawanye di dalam baby carrier jenama sweet cherry dan babypouch..
oh sangat senang bawa aariz dalam babypouch tuh! tido je dia dalam tu..senang! bising laa macam mana pon kat surrounding dia, dia tak heran..nyenyak je dia tido!
tapi babypouch tu macam sudah tidak padan dengan saya sekarang ini..bila saya pakai dengan aqeef, aqeef jauh ke bawah[semakin lendut ke bawah]..
baby carrier sweet cherry aariz tuh pulak kini agak sudah lunyai dan tak bezz tuk diguna pakai pada aqeef..
jadi..terpaksa lah cari baby carrier/babypouch/babysling yang baru!
yeyyy! orang kate setiap anak ada rezeki masing2..
rezeki aqeef, alhamdulillah bertambah rezeki kami suami isteri, ada laa sikit tuk lepas beli bjorn!
dapat beli yg bjorn original pon jadi lah! nak bjorn active/synergy mahal sangat pulak..
ohhh lama saya mengusha-usha bjorn ni..di online mahupon di kedai!
siap berym-ym dgn member di UK bertanyakan harge bjorn di sana!!
tapi sebab malu dan tak mahu menyusahkan member, saya cube usha ebay/amazon!
dan dan terus register ebay dan paypal!
setelah membanding dan mencongak2, terus sambar sebijik from ebay!
saya dah compare dah harge kat ebay dgn harga kat sini selepas discount(mmg kat malaysia tgh sale pon aritu), but still beli kat ebay lg murah(walopon dh masuk postage fee)!
tp cuma tahap keselamatan(sampai ke tak) itu yg dirisaukan..

sepanjang penantian, berketul2 email laa dihantar dan diterima tuk keep track the item!!
tunggu punya tunggu..
jeng jeng jeng!! smlm kami dpt barang yang ditunggu2!!
oh yeahh!! saya memang sangat eksaited tuk memakainya!!
balik je dari rumah babysitter, trus pakai dan cuba!
takde pergi mana pon..tp saje gatai nak pakai!
bezzz nyeeeeeeeeee!!
memang sangat bezz memakainye!
oh oh saya sangat sukeeeeeeeeee!!
bergaya gitew!



parcel yang ditunggu-tunggu sudaahhh tibaa.. weeeee..sengeh sampai ke telingeee!
design yg menambat hatiku!
baby aqeef facing to me..

nak pakai senang gila!!
baby aqeef facing front


p/s: eh ni bukan nak promote bjorn ye..saya just nak cerita perasaan betapa eksaitednye seorang ibu dapat bjorn itu saje..

gumbiraaaaaaaa yey!


wishlist saya sepanjang tahun ini:

1. camera baru

2. deep freezer untuk ebm aqeef

3. babycarrier bjorn

4. ipad2

5. breastpump medela freestyle

6. handbag baru..kalu buleh nak coach(gatai)

7.gold bangle(ni lagi gatai)


oh oh banyak sudah tercantas! harap2 Allah murahkan lagi rezeki kami! amin!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...