Saturday, November 19, 2011

mak eksaited hokay!

semenjak aariz lahir lagi, saya memasang minat nak mempunyai baby bjorn carrier!
nampak sangat menarik dan smart kalu dapat bawa aariz di dalamnye!
namun ape kan daya, pada saya ianya terlalu mahal..
maka sekadar curi2 tengok kat kedai saje lah!
untuk aariz, kami sekadar mampu untuk membawanye di dalam baby carrier jenama sweet cherry dan babypouch..
oh sangat senang bawa aariz dalam babypouch tuh! tido je dia dalam tu..senang! bising laa macam mana pon kat surrounding dia, dia tak heran..nyenyak je dia tido!
tapi babypouch tu macam sudah tidak padan dengan saya sekarang ini..bila saya pakai dengan aqeef, aqeef jauh ke bawah[semakin lendut ke bawah]..
baby carrier sweet cherry aariz tuh pulak kini agak sudah lunyai dan tak bezz tuk diguna pakai pada aqeef..
jadi..terpaksa lah cari baby carrier/babypouch/babysling yang baru!
yeyyy! orang kate setiap anak ada rezeki masing2..
rezeki aqeef, alhamdulillah bertambah rezeki kami suami isteri, ada laa sikit tuk lepas beli bjorn!
dapat beli yg bjorn original pon jadi lah! nak bjorn active/synergy mahal sangat pulak..
ohhh lama saya mengusha-usha bjorn ni..di online mahupon di kedai!
siap berym-ym dgn member di UK bertanyakan harge bjorn di sana!!
tapi sebab malu dan tak mahu menyusahkan member, saya cube usha ebay/amazon!
dan dan terus register ebay dan paypal!
setelah membanding dan mencongak2, terus sambar sebijik from ebay!
saya dah compare dah harge kat ebay dgn harga kat sini selepas discount(mmg kat malaysia tgh sale pon aritu), but still beli kat ebay lg murah(walopon dh masuk postage fee)!
tp cuma tahap keselamatan(sampai ke tak) itu yg dirisaukan..

sepanjang penantian, berketul2 email laa dihantar dan diterima tuk keep track the item!!
tunggu punya tunggu..
jeng jeng jeng!! smlm kami dpt barang yang ditunggu2!!
oh yeahh!! saya memang sangat eksaited tuk memakainya!!
balik je dari rumah babysitter, trus pakai dan cuba!
takde pergi mana pon..tp saje gatai nak pakai!
bezzz nyeeeeeeeeee!!
memang sangat bezz memakainye!
oh oh saya sangat sukeeeeeeeeee!!
bergaya gitew!



parcel yang ditunggu-tunggu sudaahhh tibaa.. weeeee..sengeh sampai ke telingeee!
design yg menambat hatiku!
baby aqeef facing to me..

nak pakai senang gila!!
baby aqeef facing front


p/s: eh ni bukan nak promote bjorn ye..saya just nak cerita perasaan betapa eksaitednye seorang ibu dapat bjorn itu saje..

gumbiraaaaaaaa yey!


wishlist saya sepanjang tahun ini:

1. camera baru

2. deep freezer untuk ebm aqeef

3. babycarrier bjorn

4. ipad2

5. breastpump medela freestyle

6. handbag baru..kalu buleh nak coach(gatai)

7.gold bangle(ni lagi gatai)


oh oh banyak sudah tercantas! harap2 Allah murahkan lagi rezeki kami! amin!

10 comments:

  1. pakai rapat ddgn badan tau. jgn pakai cam org2 lain tu...aku tgk baby dia cam tergantung2 je. cam 'tersandar' ke depan. cam tulang blkg tak support. dia kena dok rapat dgn badan kite.

    eh, tp ko mmg ada experience dgn carrier kan...hehee. and aku rasa baby bjorn ni mmg kelas....bkn cam yg murah2.

    ReplyDelete
  2. x boleh tahan wishlist no 5 tuh. ila bape rm ko beli babybjorn ni? aku dh beli jenis lain, petunia pickle bottom sightseer carrier. tp padil cam x puas hati pasal lower clip not adjustable, anneesa dok muat2 jer. aku rasa mmg in purpose mcm tu,so that baby fit elok dlm carrier tu.

    ReplyDelete
  3. oooooo meeee ggoooodddd...
    Benci awak tau! Ni papayam mmg nak tapi mahal sgt la< btw awak dpt brp kat ebay?eh kalau awak ada kawan kat oversea kenapa awak tak suh drg ushakan FS? beli dari sana gile murah kot....

    ReplyDelete
  4. Weh dapur kat belakang tu style lah! (benda lain plak nampak). Macam best je nak baking baking.

    Selalu rasa gusar kalau order benda nak tunggu post ni, lagi-lagi dari luar. Dah dapat tu, memang eksaited gila. Sampai kotak pon sayang nak buang. Haha.

    Tunggu iPad 3 jela. Hehe.

    ReplyDelete
  5. farin, tu dah habis rapat tuh aku pakai! nak lagi rapat, aku takut baby macam tersepit(ketat)! anak aku dah ler aku rasa cam bam2 gila dok dalam tu!

    atul, kehkehkeh..itu laa aku kater gatai! macam dah makcik2 je aku nak bergelang2 emas haih! eh harte tuh..(kumpul harte emas lagik ok kot dari kumpul duit..emas kan naik harge je semakin lama)..oh laa ye ker? mahal tak ko beli carrier tu? takpe, pakai je selagi anneesa nak dok dalam tuh..dah beli kan, sayang je kalu tak pakai..tp kalu murah, ape salahnye beli lagik satu bjorn pulak! hihihi

    ReplyDelete
  6. ujie, harge bjorn tuh USD59, postage USD29(USPS-First-Class-Mail bukan UPS..kalu UPS mahal lagi)..so lebeh kurang tak sampai rm300..kalu kat sini lepas less pon rm350++ kan? saya patut tunggu christmas sale laa! mesti lagi murah! tu laa tak saba2 sangat..tp takpe laa saya puas ati dah tuh..harap ianya berbaloi2..huhuhu
    oh kalu bpump tak berani laa nak beli sana..sbb warranty nanti payah..buatnye ada apa2 hal, nak hantar for repair ke ape ke payah laa plak..takuttt!

    intan, heh nampak plak ko! alamak bahaya ni, lain yg difokus, lain yg dia nampak..kantoila rumah aku bersepah! huhu baking? akaka arituh besar cite2 aku nak baking2 ni..skalik hampeh! jarang sangat guna benda alah tuh..awal2 arituh rajin laa buat roasted chicken la, baked pasta laa lasagna laa..la ni, sekadar perhiasan je laa tu..akaka...hah aku nak start baking2 laa!mcm bezz je kan!

    ReplyDelete
  7. whoahh bestt2!! aku pulak teringin nak beli quinny zap + maxi cosi carrier tu. pikir punya pikir punya pikir sampai firas dah besar ni pun tak terbeli2 lagi hahaha ;p sbb dah beli medela FS & ipad2. matiklah nak hangkut semua rege 1500 kan ;p kalo 15 hengget takpe la ;p
    btw style ko pakai babyjorn tu, i like! :D

    ReplyDelete
  8. Wahh bestnya..tahniah ila..dapat jugak ape yang dihajati kan...Sy pon teringin nk beli..tapi mahal ya amat..tak mampu..huhuhu...mmg bjorn sgt selesa kan..tak rasa beban langsung...

    ReplyDelete
  9. cantik ler, ila!!! Aku pon teringin, tp cheese kata nanti jadik 'gajah putih' jer cam aku beli babywearing.. pakai 2-3 kali jerk

    btw, fatih, aku pon nak sgt quinny zap!! Tp stroller 2 bijik yg sedia ada ni wat letak celah mana plaks.. wat jadik muzium stroller.. hihiihi

    ReplyDelete
  10. oh fatih, itu pon aku nak jugaakkk!! tapi last2 aku amik mydear nye babycarrier(carseat) je! sbb stroller aariz aritu bukan pakai sangat pon! macam membazir je kalu nak beli lagik satu..
    *sigh.. itu lahhh yg tak tercantas dalam wishlist aku tu semua yg ribu2 tu..mmg tatau laa dapat dicantas ke tak..macam tak je..


    yana, itu lah aritu pon takut jugak beli2 kang jadi 'gajah putih'..tp so fikir2 balik, mmg kene guna kalu nak menghantar bebudak ni ke bbsitter bila en suami tiada..aku kalu sorang2 hantar derang ni, pakai benda alah ni membantu sket at least..
    wah banyaknye stroller zareef? boleh je kalu teringin sangat quinny zap tu..ko let go laa stroller lama zareef tu..pastuh beli quinny zap yg baru! huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...