Saturday, December 10, 2011

Karnival 1Malaysia 2011 - Ayer Keroh Mlk

Masih bersiaran dari Melaka..[kelasss ko jahh.. Outstation giteww]
Hello hellooo orang Melaka!!
Marilah beramai-ramai ke tapak karnival 1Malaysia di MiTC Melaka!! macam-macam adaaaa!
Ada gerai jual pelbagai buah2han, gerai makan2, ubat2an traditional, pakaian dah jugak mainan! Belon2 an untuk kanak2 pon ada! Mak pak sila sediakan duit banyak-banyaklah ye takut kang ada plak drama percuma aksi anak bergolek2 nak menan dan belon2an!!(oi ila rosak bahasa!)
Semalam dah ada drama percuma anak meraung nk main gelonsor belon2 besar kat tepi tu![eh terasa plak ai]
Jadi mak pak semua bersedia lah nk melayan kerenah anak2 ye? Sebelum nk bersoping2 di situ, sila sogok anak2 anda dengan menan2 @ belon2an @ kasi mereka main di gelonsor belon2 gergasi itew seround dua, barulah nnt anda bleh tenteram nak menjengah ke semua gerai2![ eh eh mcm berpengalaman plak!]

Semalam kitorang tah macam mane bleh singgah ke situ..[singgah ke? Ke menuju?]
plannye nak bawak anak2 jalan-jalan petang.. Either pergi pantai takpon pergi playground kat mana2 laa..
Sekali dah jalan tu, eh ta-ya-dal-rho plak dah anak bujang saya yg besar tu.. Jd daddynye konon nk bawak pusing2 je laa dlm kereta.. Bia dia tido lamaaaa..
Skali daddy ni pusing punye pusing, eh dah mcm nk menuju ke ayer keroh plak! [takde la pusing2 pon..dia stret je.. Ikut highway sg udang-ayer keroh tu tak ke stret je kan?]
dah tu alang2 dah nk sampai ayer keroh, mama ni apa lagi, ajak ler daddy singgah jap gerai along ilah(daddy's cousin) kat karnival 1mesia tu..
Biasalah mama...pantang dengar ada jual2 baju untuk kanak2..mesti nak pergi!
Along ilah kitorang ni ada kedai baju kanak2 kat giant port dickson! Jasmine's Closet nama kedainye..
Sempena karnival 1Mesia ni, dia bukak booth kat situ..
Geram2 aku tgk baju2 yg dijual! Ori tp rejected..rejectnye pon tak nampak sgt..
Kalu lah aku kaya, aku borong satu kedai! boleh?
Smlm tak sempat nk jenguk semua gerai!
Sempat pi gerai yong tau fu, gerai jual menan2[ni terpaksa singgah sbb ada orang tu ternampak lah pulak atromen gaiya besor! tak pasal2 mama kene paw!] gerai jual baju mcm kaftan tp dress![yg ni sempat belek2 je tak sempat nk beli sbb anak kecil dalam gendongan dah meraung2 nk susu aiseh!] agak murah laa dress kaftan tu.. Yg lengan panjang siap ada accessories kat leher rege rm50 je! Aritu pernah ternampak kat kl rege rm80-rm90 okeh! Cis rugi plak tak sambar satu!
Yong tau fu dia bleh tahan sedap! Tak rugi ler saya beli smlm sampai rm17!

Hah tengok la santai habes saya berbaju begini ke ayer keroh! Wakakaka.. Kate nk pi pantai/taman kan..mana laa saya nk tau tmpt lain plak yg dituju!!

Ahah korang kalu pergi ke karnival 1Malaysia ni, jgn lupa eh menyinggah ke gerai jasmine's closet di lot D9![ eceh support cousin!]
Oh lupa nak bagitau.. Karnival ni berlangsung dari semalam sampai esok, 11dec2011! Mari mari mariiii!

-Posted using Blogger from my iPhone

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...