Thursday, December 22, 2011

renew lesen - saya untung!

uhu korang tau kan sekarang kalu renew lesen mandu dia ikut tarikh lahir kita?
uhuhu saya nye lesen mati bulan ni!
setahun yang lepas, saya lupa gegile nak renew lesen..slepas 6 bulan baru perasan "eh lesen dah mati!" 2-2 lupa..en suami pon lupa lesen dah mati..[bulan jun 2010 mati, bulan dec 2010 baru pergi renew]
fuh fuh naseb bayek lah tak kena apa2!
selepas kejadian tu, saya asik laa check lesen, bila tarikh mati..
sekarang sudah tiba masanya untuk renew lagi sekali..
tadi en. suami pergi renewkan kat pej pos..renew tuk 5 tahun terus..senang cite!
saya untung beb..tempoh yang diberi 22/12/2011-12/04/2017!!
saya untung 4 bulan free! ahaks..
kiranya 22/12/2011 - 11/04/2012 tempoh free yg saya dapat.
en suami pulak kene bayar extra rm15 sbb birthday dia bulan 10..lebeh dari 6 bulan..

lepas ni everytime birthday saya, kene pergi renew lesen laa! [eh tapi dah renew tuk 5 thn ni..birthday tahun 2017 nanti saya kene ingat untuk renew lesen! jgn saya lupa sudah!]
yang tak syioknye..tarikh nak renew lesen dah tak sama dengan en suami!
kalu dulu, en suami renew lesen dia, renew lesen saya skali..kalu dedua lupa nak renew, dedua bawak kereta lesen mati! kah kah


hah korang dah check lesen mandu korang? jgn lupa renew kalu dah mati!

8 comments:

  1. eh ye ke..xtau pun..bc entry ni baru tau..hehe..nmpk sgt xsensitif isu smasa saya ni kan.. anyway, tq, good entry!

    ReplyDelete
  2. haah..lama dah isu ni..saya pon dengar kat radio aritu..tp musykil camne derang nak start ikut birthdate tuh..kalu kes cam saya dan suami ni camne kitorang nak renew..takkan nak tunggu birthday baru renew, ataupon renew skang nanti sampai birthday renew lagi..macam dah rugi..
    tp smlm main redah je..baru lah tau! huhu

    ReplyDelete
  3. aku renew bulan lepas kakak kt post office tu tak buat ikut tarikh lahir pon, ms tu dh dgr gak berite psl tu,so ikut kakak yg keje kt counter rasanye

    ReplyDelete
  4. hoh mancet la ye ke? ada ke plak gitu..aku ingat kan dah standardize satu mesia..mesti kakak yg keje kat counter ko renew tuh tak ikut perkembangan semasa ni!ahahah..
    oh kire info aku ni salah ke? tsk

    ReplyDelete
  5. Salam,
    Rasanya dah 2 tahun benda ni dikuatkuasa, sbb dah 2 kali saya renew licence pd hari jadi saya..
    Nice blog!

    ReplyDelete
  6. salam sudip..oh eh dah lama ke? rasa macam tahun ni baru tau pasal isu ni..ahah ketinggalan zamannye laa saya ini

    ReplyDelete
  7. mane de..baru je lg la benda ni apply..thn ni renew xde pn ikut tarikh lahir.
    err tp kan,aku tgh musykil ni..ari tu aku renew 2thn,means jan 2013 baru lesen mati.nnt kena ade fees tambahan ke camne ek???besday aku lusa nih...(hahaaa ayat ade makne tuu..)

    ReplyDelete
  8. wakakakakaka..mmg ada makna! kalu nak adiah banyak, ko wat lah birthday party! kalu ramai yg datang, lagik banyak ler adiah ko dapat! haa cepat cepatt!! buat laa satu jamuan makan2 tuk kitorang! kitorang po tak pernah lagik datang melawat rumah ko kan kan?hihihi
    hmmm aku rasa ko akan rugi nanti..mesti nanti kalu ko renew tempoh: jan2013-29dec2013(birthdate ko)..pehtuh baru start 30dec2013-29dec2014..ewahh macam aku plak kakak konter pejabat pos! eh ntah lah aku tatau..tunggu lah nanti time ko nak renew tu..nanti boleh lah ko citer camne plak kes renew lesen ko..orait?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...