Thursday, March 25, 2010

kay ef cee

macam2 eh kay ef cee ni..
tetibe ada plak nasi beriani?
smlm dah try dah..ok aa, sedap jugak nasik dia..tp cam tak kena laa ayam goreng dia tu makan ngan nasik beriani tuh..
nasik ayam die aku suka!! [aku sekarang mmg nak nasik je..tatau ape hal tah..rasa tak lengkap sehari aku kalo tak makan nasik]..
sekarang mmg kalo keluar makan, aku lebeh prefer carik nasi dari cari benda lain..
kalo pi fastfood pon mmg carik fastfood yg ada nasik..bleh?
aih sungguh kampung aku ini..nak wek camno dah mmg org kampung pon..hehe
hoo smlm hangin bila dgr En. Hubby kata tampal sticker kay ef cee tu tak dapat ape2 pon..bila tanye, bleh ke derang jawab "kitorangnye management tak decide lagik nak kasik ape"..apekah?? huiii tak pernah2 plak gitu...sebelum ni at least dapat laa air free kaa..ni langsung tak dapat apa2..dah tu jawapan pon menyakitkan ati..langsung tak masuk akal..mmg haruslah aku tanggal sticker kay ef cee tu segera dari kete aku..buat sakit ati je..En. Hubby dah pon tanggalkan sticker dia from kete dia..hmm biar padan muka derang..sebenarnye tampal sticker tu cam some sort of kita membeuat iklan free tuk derang..mana bleh gitu kan? kalo kat McD bezz je bleh dapat apple pie ke takpon air..haa syiok gitu kan?[walopon sebenarnyeh kita dah beli pon set yg ada air..tapi biasalah lumrah kehidupan, siapa yg tak suka benda free..ye dakk?]

huwaa camne nak kurus nih? asik makan nasik je..siang malam makan nasik..carbo terlebeh! adeh

7 comments:

  1. ezan pun rasa nasi ayam dia much2 more better than nasi beriyani. nasi ayam sup dia sedap sket. nasi beriyani ni rasa cam pelik..

    ReplyDelete
  2. lorr ko gemok ke?ok je laaa.mkn je nasi tu..xmenggemokkan pn.aku pn suka mkn nasi.mari kite ramai2 mkn nasi ye.hikk!

    ReplyDelete
  3. memang betol tu ila! i pon mmg satu masa tu boycott KFC psl derang ni PENIPU BESAR!

    ade one time ni i joined contest Happy Morning, Greater Winnings yg kononnya bole menang iPhone. ade ke logic org nak beli beribu 4000 (yes 4000!) KFC meals just to get an iPhone? baik pi beli iPhone je teros kan! i was SO SURE kaum ca ya nun alif tu pakai org dalam dkt KFC and menang. geram betol! kita yang bangang ni pon beli la ber-meal2 ingatkan bole menang. grrr. rasa tertipu jugak la. ade cite pjg sebenarnya, and one time tu i even thought of blogging abt it tapi takde mood, last2 terlupa.

    mmg geram sgt masa tu sampai boycott tak mkn KFC. tp skali tu teringin pulak nk mkn mashed potato die, so maafkan je la :P

    ReplyDelete
  4. ezan: kan kan? haa tu laaa..

    zehan: eh aku gemok gilee laa! tgk je laa gambo2 aku latest..ish aku sendrik segan tgk gamba sendrik..

    thara: haaa tu laa..ada rasa nak boikot gak ni..dulu pernah boikot McD n kFc ni habes2an(masa kecoh pasal israel tu)..mmg langsung tak pi makan laa kan..rasa2 cam nak boikot je balik ni..hehe..oh dulu mashed potato die mmg tangkap leleh laaa kan..sekarang dah kureng je rase die..derang semakin kedekut gravy dia tu..huh tu yg tak kesah kalo tak dapat makan pon tak pe..eh try ler mashed potato chilis! huuuuuu situ mmg lagik tangkap leleh punye laa..sedap gilos!
    peraduan2 ni mmg tak bleh percaye laa..satu lagik peraduan petronas car craze tu..kalo yg menang tuh semua macam tak logik je derang bleh menang..ish geram je kalo pk2 pasal peraduan2 yang seangkatan macam tu tau

    ReplyDelete
  5. eh thara..3rd april ni u free tak? i ingat nak ajak jumpe kat bday party basil..hehe..nanti i suh mancet invite u! bleh gather2 n jumpe blogger lain skali..nakk?

    ReplyDelete
  6. ila, kalau dkt KFC derang kasik gravy sket, takpe, u makan je ape yang ada dulu. what i usually do is, bila gravy dah habes, i pi balik counter mintak tambah! selamba je. derang misti kasik. CUSTOMERS ARE ALWAYS RIGHT. hahaha. i mmg suka buli franchised restaurants ni. hello, we're paying for their service ok! grrr. ooh a'ah chilis's mashed potato mmg best! but u cant get it for RM2.00, can u? ngehe :P

    oh 3/4 tak free la babe. im goin to cameron. next time maybe? haihs la kita ni. tak jumpa2 eh! :P

    ReplyDelete
  7. hehe mestilah tak dapat..hehehe
    ooo alaaaa...ho ok ok..kene tgk date lin la plak ni..takpe takpe..insya Allah ada laa rezeki kita nanti nak berjumpe! ehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...