Tuesday, March 9, 2010

90 Hari Untuk IBU

wahai wanita2 dan ibu2 sekalian...
meh laa join 90 Hari Untuk IBU petition kat SINI...


aku dah jalankan tanggungjawabku..bageimana pula kamu?

p/s: baru jer cerita pasal issue ni kat office aritu[dalam team meeting kitorg dok cite issue ni..gila menyimpang kan meeting kitorg? haha - yg lelaki pon join skalik bersuare sbb tak puas ati]..one of my colleague tak lama lagik due..n tetibe plak issue pasal cuti kuar..singapore maternity leave lama..90days! bezz sungguh! paternity leave derang pon 2 weeks rasenye...lama kan? my husband 2 hari je paternity leave! hish kedekut betul!! sian ayah..ayah pon penat jage ibu bersalin n anak yg baru disalinlahirkan..betul tak?
[oh tp petition ni tuk maternity leave je laa..paternity leave takde..sori ye kaum ayah2 sekalian..takpe kita fight for moms first, then for dads after that..alrite??]

jom reramai sign petition jom! bleh beranak dengan gembiranye lepas ni..habes je pantang, still ada masa tuk berfoye2 ngan anak..tul tak?

5 comments:

  1. setuju setuju setuju.. (sambil angkat sepanduk! :P ) hahahahha...

    ReplyDelete
  2. yeahhh ezan!!sungguh semangat..siap angkat sepanduk.. chaiiyoo chaiyyookk to all mommies in Malaysia!

    ReplyDelete
  3. baru daftar pas baca blog ni..neway..tukar2 link ya...dan salam kenal...

    ReplyDelete
  4. i pon dpt this forwarded email haritu dkt my inbox. mula2 sangsi2 jugak ye ke tak email ni. last2 malas nak pikir, percayakan aje, and terus signed for the petition! hopefully in the near future ni ada lah good news for all the mummies and mom-to-bes! :D

    ReplyDelete
  5. hi shakey..salam kenal..ok

    thara: itu lah smlm masa nak sign petition tu, die nak ic number..takut gak nak kasik..malas nak pk, kasik aje lah..yeahh..we'll wait n see

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...