Monday, March 8, 2010

playdate yg tak dirancang

huh bleh ke nak kategorikan playdate? alah bantai je laa labu..boleh kan aje..
mmg tak plan langsung..tetibe pepagik tuh sms mancet tanye die ada rumah tak ari sabtu tu..
dah lama tak jumpe..n tak pernah lagik pi menjenguk rumah baru dia kan..
tunggu2 die reply, tak reply2..so aku tido laa dulu..[ngantok deh..keje shift 2am-6am]
kol 11:30am bangun tgk ada miskol..so call laa mancet balik..eh ke die call aku tah..tak ingat dah..
die kater die ada je kat rumah tp husband die plak takde..suh datang ptg2 sket..
mmg ler aku nak datang ptg2 sket..sbb aku kene sambung keje 4jam gik siang nye..
so dalam kol 5pm kitorg tolak pi rumah mancet..

kekonon laa playdate..tp memasing main sorg2..sorang sana, sorang sini..
katun kat tv jugak menarik perhatian..
tgk..dah kater dah..2-2 mmg gila katun..
aariz bace buku terbalik..yer yer or je kan?..
basil: "aariz, terbalik laa..camni baru betul"
keje dia terbalikkan semua barang..pehtuh gegar2..ahha
tuan tanah yg hensem...
cet, anak ko ni puas aku ngan daous agah2..tak senyum pon...maintain je muka die gitu 2 kali aku snap..
ceywahh bace buku tu..cam yer yer je..
budak ini..kibod aunT mancet gak yg die suka..puas tarik..ngamok2 nak jugak..geram je tau..padahal menan basil punye laa banyak..sampai tak termain..

puas bermain2 dan bergossip berborak2, malam lepas maghrib aku ajak mancet ke alamanda..nak serang MC..[ni gara2 terbace kat blog fatih laa ni]..haih buntang mata aku tgk price tag 50%/70% fatih..mmg laju je aa kan nak heret daddy aariz pi..alang2 dah sampai puchong, mmg nak heret mancet skalik..dekat je pon.. kitorg gerak dulu, sbb daddy basil ada keje sket..
huh tp amatlah mendukacitakan atiku..yg tinggal sumer 20% je?? huhhh hangin je tau..jauh merantau ni..kalo ada 50% pon yg tak bezz dah or yg mmg bukan saiz aariz..hish tak syiokk betull..so rembat sket je laa aritu..[ok gak..jimatt seh - saye berbelanje dengan berhemah...tak beli ape yg tak ptt]

balik dari alamanda..tetibe terasa nak sangat makan pakapau..daddy aariz ape lagik..trus pancung ke pj seksyen 17...korang pernah makan pakapau? sedap seh!! sape yg pernah matriks kat uia pj tu mmg tau pakapau femes kat situ...dulu daddy aariz je yg layan die mmg suka gila since die blaja kat situ gik..yg pasti kalo pi situ, aku order menda lain laa kan[eleh setakat nasik puteh, telur mata, goreng daging hancur tu, kat rumah bleh dapat..kita pi kedai/restaurant kene lah amik yg tak bleh dapat kat rumah kan..tul tak?? skalik amik ko aku try wat sendrik mmg tak jadik - aper eh resepi die taruk dalam daging tu tah..mandrom lebeh kot?]..lama2 aku pon terjebak..sedap! menjilat jari ko!

ni laa rupe pakapau tu..kitorg tapau je..malas nak makan kat situ..dah kol 11pm..tak sesswaii makan bersama2 aariz di situ..nyamok..n dah larut..dolu2 masa masih ber2 boleh laa..sekarang kene pk anak..
ni je yg dapat dirembat malam tu..boleh la tu kan aariz..
tadaaa..mencuba snowcap mama beli..haha eksaited nak pi GC june ni..huhu..member tgh ngantok..mama sebok nak suh cuba..hangin laa dia..

sekian..harap2 mama dapat playdate kan lagi aariz ngan kawan2 seangkatan dengannye..bila laa agaknye tuh ek?

10 comments:

  1. aku sebenanye nk ajak aariz mandi dlm swimming pool comel basil tu kt luar..tp ptg2 tu mcm nk ujan..huhuh..tak berani aku nk menyuarakannye hahahaha...
    nti tgu aku beli playtent ngan slide..kite leh main petang2 kan aariz kasi gegar ok? hahaha
    basil behaved gile ms korang datang...bagus anak aku..

    ReplyDelete
  2. begitu comey anak korang berdua.. sesungguhnya saya jeles hahaha.. ila.. aku ingat tadi pakapau tu jual pau.... bukan eh?

    ReplyDelete
  3. mancet: haa tu laa..ujan ler plak..tp kolam basil tu kecik sangat..kang tak ke berlage2 bontot plak derang? beli ler besor sket..haha[suke2 je nak suh ko beli]..aa bagus bagus..nanti kita playdatekan mereka lagik

    cik atul: bukan..die nasik puteh biasa je..ada daging hancur tu, telur mata ngan sup..daging hancur die tuh yg sedap..aku pernah try buat..tak menjadik sangat..ntah ape yg kurang tah..tak sama rasa dia..(tp yg aku masak tu sedap gaklaa walopon tak sama rasa - kene lah puji diri sendrik kan)

    ReplyDelete
  4. haha basil mmg cmtu aa..tak semua org berjaye agah die taw..hahaha..pstu die behaved lak tu mase ko dtg...sket je ko dgr sore die kan..ha ha ha..like mother like son hahaha lol

    aku mmg nk bli yg besa kann..tp salah amik wakakaka

    ReplyDelete
  5. lorr..susah ni nak suh posing depan camera kalo nak outdoor photoshoot..kene mommy n daddy die je ler agah..basil yg serius[ini serius - ikut nada wonderpets]
    huu baik sungguh anak ko..bagus lah basil..pandai mommy dia..mandrom ape tah kat basil sampai jadik behave gitu..haha

    aa takpe takpe..beli ler lagik..beli yg besar plak tau..make sure tak tersalah amik gik..hihi[suke2 je suh ko beli - ah aku mmg suke]

    ReplyDelete
  6. ahaha cute ok! tunggu besar sket kompem main gusti2 hihihi
    alaa ila ye ke? tu la, yg 60-70% tu mmg cepat habis kot. sebbaik aku sempat zasss hikhik, jgn marah aku haa, aku borong baju dak pompuan je. org lain kot yg abiskan baju for boys ;p

    ReplyDelete
  7. ila! aydein pon ade baju Mummy's Super Little Man yang color hitam tu. ahaha. anak kita dua ni mmg byk baju sama eh. :P

    ReplyDelete
  8. fatih: itu lah aku mmg tak bleh laa nak salahkan ko yg licinkan MC tu kan..tak sama jantina anak kita..aku hingatkan alamanda je sale...tmpt lain pon sale gak..bace kat blog shila, bangsar tuh nampak macam bezz je..haih sebbayek jauh...2 3 kali gak pk nak pi ke tak..cam tak je..[nak berbelanja berhemah laa katakan]

    thara: sehati sejiwa laa kita n..ceywahh..taste kita same..huhu

    ReplyDelete
  9. huhuhuhu mcm bisa ku lihat baju basil tuh... hahaha

    ila : ensem anak teruna awk ni.. bile la akak ley dpt boy lak...

    ReplyDelete
  10. mekaseh kak zura..oh mana tau rezeki bumi q8 nanti? made in Q8 gitu..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...