Friday, April 30, 2010

melepas gian tgk wayang

wah lama gila seh tak tgk wayang!!
bayangkan last skalik tgk wayang masa pregnant sebelum branakkan aariz..
bak kater farin, 'tu dah setahun tu'.. even bila die tanye last muvi aku tgk cite ape, aku tak hingat pon citer ape aku tgk..masalah tu beb..
yg aku teringat, dok tgk HD muvi yg En. Suami downloadkan..haa sebbayek laa ada En. Suami jenis rajin mendownloadkan muvi2 tuk isteri terchentanye ni..si isteri order saja nak muvi ape..esok siap! bezz kan?
hah jangan salahkan saya menyokong cetak rompak plak..ahh ape2 je laa yg berkaitan download2 ni..
tp apakan dayaku, aku mempunyai anak kecil..kang bawak masuk cinema, habes semua hangin ngan aku..melalak budak tu, tak ke tak tenteram nak menonton wayang?
itupon kalo boleh bawak budak kecik..kalo tak bleh? yg 18PL, 18SG tu mana bleh kan?
jadi, maka dengan itu hari ini aku dan En. Suami akan ke cinema mahu melepaskan gian setelah 1 tahun tak ke cinema tuk menonton IRON MAN 2!! sila jangan jeles kawan2..yey..tak sabo tak sabo..lagik 2 jam je..

yok tgk wayang nak?
chau chin chau..

**hapdet!
aper komen anda tentang IRON MAN 2?
ok laa..tp rasa2nye IRON MAN lagi bezz dari yg 2 ni..kenape?
sbb:
1. kenape die tuka pelakon yg jadi rhode, kawan tony tu? kalo tuka pelakon pon, tuka laa nama skalik..ni bila die tuka pelakon, dah jadik cam tak bezz, pehtuh pelakon baru tu cam tak bezz..tak macam pelakon yg jadik rhode tuk episode 1 aritu..bleh je nak tuka pelakon, tuka laa nama..buat laa kekonon rhode kawan tu mati ke, takpon apa2 je laa berkaitan dah tak de..
2. pastu kenape rhode tu sesenang bleh pakai suit iron man tu? ingatkan hanye tony je yg bleh pakai..pehtuh tgk si rhode tu pakai cam trus senang nak kontrol..si tony masa dulu2 punye laa susah nak kontrol masa memula pakai suit tu..siap sakit2 lagik bila pakai..huh
3. ada scene yg tak tunjuk..dalam trailer die ada scene si pepper potts campak topi suit iron man tu, then si tony amik n kiss that topi..tp smlm takde pon? ke kitorg tertido? tak kot..takkan tgh2 syiok ktiorg bleh tertido plak kan? korang perasan tak?
4. tak suke hammer tu!bila laa agaknye die nak insap??

tp ada jugak yg aku suka citer ni:
1. kagum seh ngan teknologi stark tu..fuhh smart gilaa system die bleh gumpal2 guna tgn buang..aih bezznye main2 cam tony stark tu..keh keh keh
2. tony yang hensem n stylo gilaaaaaaaa!! cair i..nyum nyum rasa nak makan je dia..kihkih
3. kagum tony genius gila boleh cipta unsur baru..genius seh..hensem, stylo..cairsss!
4. tetibe hero2 marvel(avenger) pon terselit skalik..nick fury eh si mata satu tu..ngan black widow..suka laa tgk black widow tu..cun n gila power lawan2..keh keh
5. movie action yg funny..dalam tgh lawan2 tu bleh plak kiter terglak2 kan..hihi

dah itu je yg ku teringat wat masa ni

6 comments:

  1. i dah tgk i dah tgk! hehehehe. let us know ur review of the movie! ;)

    ReplyDelete
  2. thanks norlida...hehe bezz jugak ngedate..lama tak ngedate..

    thara u dah tgk? haha bezz kan? tp ada yg tak pueh sket ati..nanti i share my review..nyum nyum tony stark..rasa nak makan dia!

    ReplyDelete
  3. wah, lbih kurg aku r ila, last time tgk wyg pn time pegnan kn faris, lg lame 2....
    best ek iron man 2, duk ulang2 tgk iron man kt astro mcm teringin nk tgk gk 2 nyer tp ngenang kn iron man kt umah tu, batal kn jer r niat tu, hua3...

    ReplyDelete
  4. aku pun dah lama tak tgk wayang.. last before kawin, tak ingat bila.. hmm planning nak tgk gak ironman 2 dengan hubby ;)

    ReplyDelete
  5. malin, whoaa ko lagik lama dari aku..aku ingat aku laa paling lama skalik..huhu tu la, bila ada anak kecik ni, nak tinggal2kan mana bleh..kan? kitorg untung sket bleh mencilok ari keje, sbb anto aariz kat bbsitter..takpe takpe..tunggu faris besar sket, bleh je angkut skalik..tp smlm tgk ada je org angkut budak besar cam faris tu masuk skalik..ehehe

    ha cik atul, pi laa tgk..ngedate bersame incik suami..time masih berdua ni, pi laa ngedate sepuas2nye..balun je semua muvi kat wayang..baru puas ati..nanti dah jadik cam kitorg yg ada anak kecik ni, dah payah dah..tp bleh je kalo ko nak ngangkut anak kecik ko..tkt terganggu je laa kalo die merengek2 atau tetibe membuat aksi plak dalam cinema tu..hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...