Friday, April 23, 2010

disco anyone?

uihh bukan disco kelab malam tu laa...aihh cepat je kamu ni..
ni disco tempat makan..nama penuhnye murni discovery...kami panggil disco je..
ni branch sri murni ss2 tu..sesiape yg pernah or suka ke murni ss2 tu, bleh laa try disco ni plak..
ada org kate tak sama macam kat ss2 tu..tp ntah laa..dah tukang masaknye lain2 kan..takkan nak rasa sama plak kan? tp aku suka pi disco ni sbb dokek yo ngan umah kitorg..
n takde laa lama nak menunggu order kita sampai cam kat ss2 tu..situ kan ramei gilos orang..
bleh tertido2 laa punye nak nunggu makan nasik goreng je pon..
yang aku suka kat disko ni lauk pauk tengah ari nye! sedap! dan banyak plak choice! murah beb! mmg tmpt yg kutuju laa selalu kan..[yer saye suka makan nasik campur ye sekarang - sbb tuh badan saya bagai dipam2 sekarang]
susah tau nak carik nasik campur yg sedap kat area2 ofis/umah aku ni..[yer umah ku ngan ofisku hanyelah sekangkang kera sahaja]..kalo nak sedap2..kene laa travel sket ke kota damansara takpon kat sunway damansara tu..20 minit gak laa nak ke sana..
tp! sekarang tidak lagik..5 minit dah bleh sampai..cuma payah sket aa nak carik parking..situ banyak sangat bengkel kete..maka bila ada banyak bengkel kete, parking space pon berkuranglah ye..dah abih kaut dek bengkel2 ni..adeh
menu2 die semua sama je ngan yg kat ss2 tu..gelas2 yg dipakai pon sama je..pakai botol2 mayonis tu laa..
tapi rasanya harge kat disko ni jauh lebih murah compare ngan yg kat ss2 tu..[tp tatau laa kan kalo rege promosi ke ape..tp tu rege dalam katalog menu dia..takkan die nak tuka2 plak katalog tu kan]
oh sekarang bertambah lah lagik tempat2 makan menarik kami tuk dikunjungi..kihkihkih..
dulu ss2 dan william tmpt fevret kitorg kalo nak dinner or gather2 ngan geng2 se-U/x-skulmate..memang time blaja2 dulu bosan2 je study, kol 2 3 pagik kitorg pi ss2 ni makan roti daging special ngan satu gik roti hawaian eh? ntah lupa dah..thn 2002/2003 dulu..gilo lama mana laa aku nak ingat seh..[aku tak pernah order roti ada nenas2 tu, roti daging slalunye aku order - huda laa suka..dia kan suka nenas2 ni] ..bayangkan cyberjaya-ss2..tak ke jauh? tp gigih seh nak makan roti daging special..
pehtuh abih je blaja..yer aa masing2 dah ikut hala tuju memasing kan..bila rasa nak gather2 je, sure kat william laa tmpt berhuha2 dan berkepoci menghapdet segale gossip terkini..lepak setakat 3 4 jam tu normal..
since william tu dekat je ngan umah aku, slalu gak laa kalo lapa2 je ajak En. Hubby ke situ..fevret seh nasik goreng ketam dia..
oh tp sekarang tidak lagik..tidak lagik menjadik tempat fevret kami[aku dan En. Hubby]..maleh dah pi sana..ramai sangat org..lagik2 dah ada anak tecit ni..nak menunggu order sampai, mau anak aku berguling2 melalak nak tido..aih tak sesswaaii tak sesswaaiii..[tp aku pernah tgk, skang situ bukan setakat org2 muda je pi, ni keluarge ngan nenek, pakcik, makcik pon ada jugak ni].. femes betul dah derang skang ni..
ahh takpe..itu cerita lama..cerita baru kami? di disco laa mana lagik! yey!
kengkawanku, ape kater kita try gather2 kat disco plak lepas ni? jom!?
sesswaii gak la nak bawak anak2 tecit kita ke disco ni sbb tertutup kan..i mean berbumbung..tak open air cam kat william yang ada tikus/lipas menari2 di kaki..hihi

oh lupa nak cakap..murni discovery ni letaknye di sunway mas..berdekatan ngan aman suria..tahukan kamu di mana? dokek yo ngan umah aku ni..

8 comments:

  1. ecee tanye mlm2 aje..padehal anak aku mlm2 la ngamok nk tido la apelaaa..bila balik segar bugar..nyampah je aku

    ReplyDelete
  2. cet, mesti lah bukak..daous kalo keje malam, die hangkut kawan2 ofis die makan sana..

    ReplyDelete
  3. ok nanti aku jln2 carik makan kat sana yer

    ReplyDelete
  4. i suka nan butter cheese dia..sgt gemok :)

    ReplyDelete
  5. wahhh.. taktau plak ada bukak cawangan.. tak pernah g ss2 or william pas ada anak ni.. very the tak sesuai!! THANKS 4 SHARING... wajib terjah ni!!

    ReplyDelete
  6. haa farah pi pi..haa alang2 sampai sini singgah umah aku skalik..kihkih..

    mummy_adam: oh serius? tak pernah try roti nan butter cheese dia..

    yana: haa pi terjah..tu laa..sama laa..ada anak kecik cam kita ni payah laa kalo nak pi makan tmpt2 open air n ramai sangat org kan? tp so far disco ni mmg tertutup aa..tatau aa kalo tak lama lagik pon akan berjangkit macam yg kat ss2 tu wallahualam..

    ReplyDelete
  7. wey, nanti jom lunch situ.
    bile ko kat opis, kontek la aku.... =D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...