Tuesday, April 6, 2010

1st birthday present

oh aariz nye 1st birthday tak lame lagik..
aper yer present nak beli tuk dia?
hmm korangnye anak, 1st birthday present korang kasik ape ek?
oh tadik borak2 ngan sorang member ni..terpakse rahsiakan nama sebenar..[ni sape yg tau, senyap2 je ye..jgn dipublish sapekah makhluk bertuah yg chat ngan saya ini]

me: weh ko n k***r kasik present ape kat b*s**?
m****t*: suprise birthday party la..aku tak kasi tau die pon aritu nk buat birthday die tau
k***r pon tak ckp kt die haha
me: ahahahahha bongokkkkk!cait
m****t*: eh betul la
die taktau pon kitorang nk buat party tuk die
me: kalo ko cakap kat die pon die tak paham
m****t*: serious
tak tipu wehhaha

funny? ahah mmg funny pon kawan saya itu..terglak2 manje saya masa borak2 ngan dia tadik..
tu laa..kita dah buat birthday party, kire cam present laa gak tu kan?
hmm ke korang still kasik birthday present eventho dah wat birthday party?
aii saya tak pernah laa kasik birthday present kat anak sendrik..ni baru first time nak kasik ni..al-maklum, anak pertama..

11 comments:

  1. ahahaha m****t tu mmg sengalll ;p
    aku pun tak bagi athirah bday present apape.. kasih sayang sudah (boleh?) hehe.. kira buat bday party, beli cd, beli baju cantek, ok apaaa ;p

    ReplyDelete
  2. wahahaaa xpaham ape motip nama dirahsiakan ;p
    haa tp betul pe..kira present gak tu besday party kn..

    ReplyDelete
  3. aku baca blog m****t, pastu baca blog ko.. nampak kesinambungan ceritanyer.. ehehhehe

    ReplyDelete
  4. aku setuju ngn fatih tu...bagi kasih sayang.toys pon byk dah belikan..pstu ko kan dh beli kan basil rumah..aku pon rumah beli sendri tawww...cukupla tu..hahahha

    ReplyDelete
  5. fatih: biasalah..sape tak kenal m****t ngan kesengalannye itu?muka innocent, skalik rupenyeh tgh buat lawak..cis aku slalu terpercaye cakap dia bleh?tp aku tak selurus farin sangat la..dia lagik senang kene kench ngan m****t ni..ahaha(tak pasal2 farin pon termasuk dalam cite ni - ampun ye farin)..

    zehan: saje je..mau main teka-teki ngan pembace blogku..baru thrill sket..kalo trus je publish, kang dedah2 nama org, tak baik gitu...mana tau ada org menggugel topik berkaitan ke..sian kawan aku tu, tak pasal2 femes di blog aku..hehe

    yana: ahahaha..tu laa..tersehati sejiwa plak kitorg arini..

    mancet: ahahahaha..hampeh ko cet..aaa berjaye ke ko pasang umah tu? basil suka tak?
    yer aku tau menan basil banyak..aritu pi umah ko, aku tgk pon aku dah tau..mmg dah plan pon kalo rasa2 nak bawak aariz bermain, bawak pi umah ko je senang..banyak menan..ahahaha bleh gitu?ko rajin beli menan basil..tak beli pon ko banyak dapat..murah rezeki si basil tu..aariz ni jarang sket aku nak beli2 kan menan dia..sian dia..

    ReplyDelete
  6. haa topic yang bagus. haritu i tanye my husband, hey nak kasik ape dkt aydein punye bday nanti eh? and my husband was like, hah? dah buat bday party pastu birthday gift pon nak kasik lagi? botak botak.

    hahaha. tapi mcm best je kot kasik 1st bday present to him buat kenang-kenangan tak? :P

    ReplyDelete
  7. aha..itu laa kan thara?..hmm tp kalo present tuk die baut kenag2an kene lah beli something yg kita takkan buang sampai bila2..something like kasut comel? then bleh diframekan ke?so bila die besar die tgk, oh kasut die masa die 1 thn..ahahah..kalo beli toys, rosak, then buang..tak bleh buat kenag2an dah..ntah la..tgh berfikir2 ape yg bleh diberi..

    ReplyDelete
  8. ko buat la surprise besday party cam m****t tuh. Nanti aku datang makan hehehehe.. tapi pada aku la kan, besday present patutnya bagi kat mak, sebab penat mak beranakkan budak tu tahun lepas hehe.. cam kite gak, patutnya kita kena cakap kat mak kita, thanks sebab lahirkan kita bape tahun dulu.... =)

    **nanti ada anak, aku yang nak mintak laki aku hadiah besday hehe.

    ReplyDelete
  9. eh bagus lah idea ko tu atull!! mekaseh..ni yg nak suh daous bace comment ko ni..keh keh keh

    ReplyDelete
  10. betul tu..cmtu ko kene mintak adiah smpai umo aariz 20 taun..pstu 10 org anak...waaa waaaa..byk adiah ila ngn atullll dasatttt

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...