Friday, April 9, 2010

j.card day

smlm ptg chat ngan mancet pasal mamipokok..
ceywah siap bagiktau mancet aku nak pi j.card day cheras selatan sabtu ni nak borong mamipokok..aariz nye stock dah tinggal satu pack je..kene laa beli time2 murah je kan..nak beli time mahal, nak beli banyak2, tak mampu..
skalik tetibe ptg dalam kol 6:30pm, dapat sms from En. Daddy..
"saya tersilap tgk sms j.card day tu..kat cheras sltn tu 6/4..sorry,tp saya dapat tau ada j.card day lagi satu ari ni kat kepong..saya pergi sorang laa ek..ke mama nak ikut?"
huh?camne daddy bleh salah tgk tarikh? naseb bayek ada j.card day kat kepong smlm..kalo tak, kene laa tunggu next j.card day plak..ntah bila plak nak dapat j.card day lagik..aih
tp masa tu aku tengah bz n keje aku still tak settle lagik..kol 7 aku dah tak senang duduk kat kerusi ofis ni..kemas cepat2, isi TaB.S, wat daily status zasss trus aku cabot balik..
tinggal lantak pi semua keje..esok je la sambung..keje takkan habis sampai bila2..
kol 8 lebeh kitorg sampai kat area kepong tu..mak oiii jem gilaa org sebok nak masuk parking..
dapat je parking, laju aku menonong ke tmpt barang2 baby..skalik tgk kat satu sudut, mamipokok tinggal saiz xxl/s/newborn..pe jadah derang tak restock ni..hangin aku..
dah ler datang situ semata2 nak beli tu je..tanye cahsier kaunter khas mamipokok tu, dia kate "tu je lah tinggal"..caitttt trus sakit ati ajak En. Daddy balik umah..
on the way turun escalator skalik tetibe otak terpk nak jenguk supermarket..mana tau ada..skalik dari jauh aku dah nampak mamipokok berlonggok2..wah sukaa sukaaaaaa..

tp haa ko..kene beratur panjang..panjang gila okeh line..jusco siap buat kaunter khas,kaunter extravaganza tuk mamipokok, sabun tops, n ape tah lagik ..aku nampak mamipokok je..mmg takde niat nak tgk benda lain..tp masalahnye hanye limited 2 packs per customer per day..aku beratur, En. Daddy pon beratur..so dapat lah kitorg 4 packs..huu aku tak puas ati gik..so aku beratur laa balik..haa sebbayek kaunter die laju je..so dapat lah kami 6 packs smlm..[sebbayek mak guard yg jage line tu tak perasan aku beratur banyak kali..akaka]..puas ati gila dapat borong 6 packs skalik..stok tuk 2 bulan lebeh..yeahuuu..murah![ni kali ke-2 memborong mamipokok begitu] yer i tahu org lain borong lagik banyak, tak kecoh pon..tp tu laa i sanggup beratur 2 kali je..tak larat laa nak beratur lagik..kang kantoi lak ngan mak guard tu..

selesai borong mamipokok, trus balik..haha mmg jimat seh smlm..aku berjaye tidak membeli barang lain selain mamipokok..sbbnye malas nak beratur panjang tuk membayar..kebiasaannye di j.card day aku sure akan dapat balik rm90 -rm100++ voucher lepas redeem resit2 semua..haa smlm takde apa2 voucher sbb mamipokok tidak bleh diredeem resitnye ye kengkawan..tp takpe laa..i puas ati dapat mamipokok murahhh yeeehaaa..

tukang kire cukup tak stock tuk 2 bulan akan datang..
haa ngan baju2 kurung aku balun je redah j.card..malas nak salin2 baju bagai..nak cepat..takut dah abez...kecoh la kamu ni ila
my superhero! tough giteww.. ahaha
"ok daddy, next" mandor memberi arahan..
sekian..sesape yg tau info pasal j.card day sila2 lah kongsi ye..i sukaaaa pi j.card day walopon manusia berduyun2..hehe

[slalu ndr a.k.a cik maCtah tukang info i pasal j.card day ni..tp dah lama informer i tu senyap je..lupa kot die?]

10 comments:

  1. tu la satu hal yang malas pasal j-card day ni..nak membayornye memang kena saba.

    hehe aairz suka btul siap peluk cium pampers die yer.

    ReplyDelete
  2. eh.. kan dah update td.. 5 dan 6 may ini ketemu dimid valley ok.. masih berkira2 adakah patut bercuti untuk dua hari berkenaan atau hanya pergi selepas opis hour.. hahaha

    ReplyDelete
  3. besnyerr..jgn harap la aku berkesempatan utk ke tmpt2 begitu dikala sale.xdenye laki aku mau.huhuuu.

    ReplyDelete
  4. farah: die bukan cium..makan!! emua benda die nak masuk mulut die

    ndr: yer yer..mekaseh!hehe yezzzaaa

    zehan: hehe sebbayek lakiku ok..siap die plak yg kasik info..keh keh

    mancet: aku ratu yg gemok..haha

    ReplyDelete
  5. hoh bestnye dpt borong mamipoko dgn begitu byk skali! kalau masa jcard day, sebungkus mamipoko bape ringgit ila yang sampai bole borong sebegitu byk?

    and, aariz berat 8.7kg kan? dah bole pakai L size eh? not M? just wondering, pasal aydein pon berat lebeh kurang aariz, so not sure if kalau beli L nanti, it will be a bit too big for him? tapi mamipoko mmg best! :D

    ReplyDelete
  6. thara, takde laa murah sangat..rm42.90..tp tu harge paling murah laa i pernah jumpe..boleh collect point jcard skali..hihi

    aariz since die 8 ke 9 bulan tah, dah pakai size L..time tu berat die less than 8.2kg..tp sbb peha die besar! ketat kat bahagian peha tu..sian die macam tersepit..berbekas2 peha die kesan cam ketat kat tepi2 peha dia..babysitter die yg suh tukar size L..mmg tiap kali nak pakaikan die diapers size M tu seksaaa..kene tarik2..
    aariz sekarang berat 8.5kg je thara..tp still kene pakai L jugak..kalo lah die boleh muat M, mmg i borong M..lagik banyak..size M ada 66 keping..lagik untung compare to L, 56 keping je..

    ReplyDelete
  7. Ila, if kat carrefour, RM44.90... kira beza RM2 ler.. tp, aku tak brani ler nak beli banyak2.. takot nanti Zarif dah tak muat..rugi jerk...
    Kadang2, zarif pakai Huggies Ultra yg kaler purple tu.. pon OK jugaks..

    ReplyDelete
  8. yana aku pernah beli 4 packet rm43.90 kat carefour..tapi tu laa susah jugak nak jumpe rm43.90/rm44.90 kat carefour or tesco or memane laa..itu bila ada promotion..kalo tak de promotion, kene laa beli rm56++ kot? huuu..sementara tgh ada promotion, baik beli banyak2 skalik..haah masa derang ni kecik2 jgn beli banyak2..aku pernah beli size M tu skalik banyak, skalik dah tak muat, pakai jugak sampai abih,jenuh laa nak menunggu abes size tu, kalo tak, bazir plak..sian die..tp rasanya umur2 aariz ni takde laa besar/naik dengar cepat cam dulu2..naik turun naik turun ada laa..so aku rasa selamat nak beli banyak2 sekarang ni

    ReplyDelete
  9. sama la mcm firas.peha dia pn besar gak.5bln dia dh pkai L.jenuh aku tggu nk abes M aritu.sian dia.byk jenama dh try,semua xsesuai.fail kat peha.last2 huggies je jd penyelamat.ohh mamipokok of course la sesuai gak,tp xdayo den nk boli ehh.penah pakai pn sbb ade org hadiah.huhuu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...