Tuesday, February 16, 2010

pencarian aqua cream

misi pencarian aqua cream kini berakhir sudah..
3 ari mencarik aqua cream bagai nak gila berakhir di klinik wong..
puas dok bertanye kat guardian, watson n farmasi biasa di sekitar area rumahku ini tp hampa belaka..
jawapan yg aku dapat:
"sorry kak, rasenye product tu dah discontinued"
"cuba akak cari kat branch yg tak ramai org pergi atau branch kecik2, mungkin ada"
"aaa aqua? biasa kalo tuk rashes, orang amik product2 ni"
sambil mempromo porduct lain..
huu kuar masuk guardian n watson, mmg mencabar..
lain yg ku carik, lain laa plak yg ku beli..
haih dah kalo nama pompuan kan, pompuan jugak..adoiyaii tu yg problem kalo masuk guardian n watson..ada je benda nak dibeli..aishh

last resort, kitorg decide tuk pi klinik je..sbb trok sangat dah aariz nye muka..
kering gila, kasar pipi2 n dahi dia..nampak cam sangat gatal..
dan tiap kali mandi, sure die akan nanges..mungkin sbb pedih kot? alahai siannye anakku
skalik tgh ari tadik pasrah je laa pi klinik wong kat dataran sunway, kota damansara tu..
sebbayek klinik tu bukak walopon tgh coti2 ni..bagus! i loikkeee
sukenye i dengan dokter tu sbb prescribe aariz hydrocot + aqua cream dan syrup(obat minum) tuk gatal2 aariz tu..

so far malam tadik kitorg kasik aariz minum obat tu n sapu, nampaklaa kurang sket die menenyeh2 mukanye ke tilam dan kurang lah dia dok garu2..lega sket..
tp tatau laa sejauh mane keberkesanan obat2 yg dokter tu prescribe sbb baru sekali je malam tadik kasik/sapu kat aariz..
ahaa..penat je carik melilau2 kat guardian n watson[even sampai ke guardian great eastern mall kitorg carik]..tak jumpe pon..last2 kat klinik wong menda alah tu ada..
aha lepas ni mmg ke klinik wong je lah kami tuju! yosh!

muka2 aariz sekarang:daddy tgh sapu cream kat aariz
ok kita tgk nanti perubahannye..samada makin truk atau baik selepas pakai cream tu?
harap2nye baik lah..amin!

2 comments:

  1. kesiannya dia! mesti gatal sangat kan i can imagine. :-( get well soon dear..

    btw, do join my diaper cupcakes giveaway, mana tau bole win delectable diaper cupcakes for ur baby! ;-)

    http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway_12.html

    ReplyDelete
  2. ciannye aariz..semoga cepat sembuh yeh.. nway altamis pon cam tetiba naik rashes kat some of body parts la.. risau jugak nih.. skang ni just baru pakai krim spital jer..

    sama2 kite doa k :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...