Friday, February 5, 2010

cara-cara tuk melekakan aariz

ahah..aariz sekarang tak bleh dok diam..macam ulat dah sekarang dia..
satu jer yg dapat freeze/lekakan aariz : cartoons! terutamanya part lagu2..

dulu die tak heran pon cartoons kat tv..kalo kitorg bukak cartoon channel, die mmg tak tgk, lebeh suka main ngan toys dia..so time tu daddy die gumbira laa tayah berebut2 tv ngan anak..haha tp sekarang, aariz laa conquer tv tuh..huhu
antara cartoon yg dapat lekakan aariz: pocoyo, mickey mouse clubhouse, my friends tigger n pooh, agent oso..
hanye pocoyo je aariz akan tgk dari awal sampai abez..yg laen2 dia hanye akan terfreeze bila part lagu je..
huu mama pon sampai terngiang2 lagu2 cartoon tu sumer setiap masa! hadoiyai..
Hah tgh2 wat keje pepagik bute ni bleh kaa otak aku asik putar2 lagu pooh tu..
My Friends Tigger and Pooh
We’re always there for each other
You’ll see just how fun it can be
With so much in the world to discover
And if I need help on the way
Buster might save the day
Or Piglet, Lumpy or Roo Eeyore has a paw to lend
Rabbit has an ear to bend
Now all we’re missing is you…

Hooray it’s a honey-ful day
So let’s laugh and let’s play here together
With My Friends Tigger and Pooh
Your Friends Tigger and Pooh
My Friends Tigger and Pooh



tapi dalam banyak2 lagu2 tu semua, paling fevret aariz adalah playhouse disney birthday song!yang ni mmg tak berkedip dan tak gerak langsung die..khusyuk gila tgk! mama try kaco2 hadang mata die, die tepis2 tgn mama! [ahaha kejinye mama ngaco anak!]

aa ni sebagai selingan sajalah.. cilok from youtube..


oh nanti mama nak anta laa aariz nye birthdate kat PHDC pehtuh record kalo nama aariz kuar! aaa camne ek nak anto? huhu~
yang agent oso tu die suka part lagu 3 special steps..
oh ada satu gik yg die suka..2 monkeys nyanyi lagu uu uu aaa tu..huuu aku pon skalik join nyanyi..haih..
hmm mama pon lelame jadik suke plak lagu2 kat PHDC tu..

aaa tgk laa aariz punye suka pocoyo, sampai pi tgk dekat2 ngan tv..dari jauh tuh die datang trus melekat depan tv..sebbayek katun2 lain die tgk dari jauh je..agaknye die geram btul ngan pocoyo sampai nak terkam2 pocoyo..ntah ek..
teringat 2 3 thn lepas aunT aariz suka download pocoyo kat internet..kitorg mmg gila terbahak2 kalo tgk pocoyo ni..funny n sangat cute..time tu family kitorg takde bebudak kecik, so kitorg ler budak kecik terlebey dok tgk katun pocoyo..sekarang? huhu si budak kecik di rumahku ini menyambung gilakan sukakan pocoyo..huuu sehati sejiwa lah kita ni aarizz..fewwitt! mak borek anak rintik!

tp alhamdulillah, bukan cartoons je yg dapat lekakan aariz..tadik malam kitrog discover budak kecik itu pon ralit bila tgk budak bace yasin kat channel astro oasis..alhamdulillah, sejuk perut mak tgk..hihihi

6 comments:

  1. ko ni smgt beriya cam kaher nak anta gmba basil kt birthday phdc tu hahahahha
    basil pon diam je klo dgr yasin..sejuk perut kan..weh dtg umah aku lenkali la ..ahad ni msti byk habuk huhuhu

    ReplyDelete
  2. sukanya aariz tgk tv.... best2.. part yang suka tgk baca yaasin tu sgt kagum ok.. alhamdulliah.. sejuk perut u mengandungkan..

    tp sarah cam xberminat la nak tgk tv. xkira la cite apa pun.. nape ek? aduh la....

    ReplyDelete
  3. tengok phdc takpe, asalkan tengok dalam english. macam anak kakak aku, si adam tuh. lagipun kat situ banyak budak2 boleh learning..

    ReplyDelete
  4. mancet: saje suke2..haa nanti kalo kaher dah berjaye anto, bagiktau aku care2nye ye! hihi..alaaaa..yer laa yer laa..kita jumpe zed kat luar laa..[baru plan nak suh aariz try truck basil tu]

    ezan: blom lagik kot? aariz dulu pon mmg tak heran langsung tv..baru2 ni je 2 3 minggu lepas die start suke lagu2 kat cartoon channel tu..

    atul: hehe tp masalahnye anak aku suka part lagu je..part die cakap2 tu mana anak aku nak tgk pon..huu blom gik kot..takpe arap2 lepas ni die suka laa tgk cam anak mancet, basil..tu bukan setakat basil je gila cartoon..mommy die pon gila gak..haha

    ReplyDelete
  5. yeah..aariz suka tgk tv ya...hana dulu camtu la..kecik2 asyik mengadap kartun...pastu youtube...skrg fb... bila mama nak nak buatkan fb aariz ni...maklong pun dah ada tu....tunggu tokpa je lagik....hehehe

    ReplyDelete
  6. makteh: hehe tapi hana tahap yg sampai org nak tuka channel lain pon tak bleh..sebbayek aariz ok gik ni..kita tuka channel pon die wat derk je tak kesah..janji jgn time lagu fevret die kita tuka..hehe..lagu skejap je takpaa..hehe
    wah ye kee along dah ada? huu tokpa bz surau..tak main aa fesbuk2 ni..[haha skalik tetibe esok tokpa pon dah ada fesbuk]..aariz nak ada fesbuk? takde keje mama die nak sign upkan tuk aariz..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...