Friday, February 12, 2010

panas betul sekarang ni ek?

huu smlm petang tgh tidak waras sbb EBM cair, aku tinggal je freezer tu tuk amik aariz kat bbsitter..dengan harapan moga2 dapat tenang bila melihat muka anakanda terchentaku itu..
sesampai di rumah bbsitter, makin runsing plak perasaan aku bila lihat wajah kesayangan hatiku itu merah menyala berbintik2..

aku: "kenape ni kak jun?"
bbsitter:"itu laa die macam gatal2..asik tenyeh2 muka die kat kita"..
aku:"aik ruam gatal laa ni kot"
bbsitter:"tulaa arini panas betul..tgh hari tadi, berpeluh2 dia..merah2 muka dia"

haih bertambah lagik runsing atiku..teringatkan EBM aariz, risokan muka dia..
so mlm tadik ingat nak pi klinik lepas pi tgk rumah..tah camne lepas jumpe owner, trus je kitorg balik..sedar2 dah sampai rumah kitorg balik..maka aku sapu je laa cream yg dr kasik sebelum ni(melamine + hydrocot cream)..sian dia dok tergenyeh2 mata dan muka, tergaru2 kepala..sampai berdarah kat atas batang idung die dok tenyeh gatal..dalam ekon pon berpeluh2..tatau nak wat camne dah..mula2 syak sbb tkt efect pneumococcal yg aariz ambil ari isnin lepas..tp pagik tadik mancet cakap basil pon camtu..sbb panas..aaa takpe laa aariz saba ye sehari je ni dok kat rumah bbsitter takde ekon..petang kang sampai esok lusa mama taruk aariz 24 jam dalam ekon bilik kita tu ek..saba ye anakku..

tgk ler atas batang idung die ada kesan parut berdarah..
oh gmbar2 ni masa die dah dalam ekon, so dah kurang merah2 menyala tu..tp still merah2 jugak..
oh smlm sempat akak owner yg baikati tuh berkongsi cerita..anak die juge eczema dulu..die taruk aquas cream..beli kat farmasi je katernyer sbb bagus takde steroid..pesannye lagik jgn taruk krim2 yg dr kasik..ada steroid tak elok tuk baby..aaa arini misi mencarik aquas cream tu kat guardian..arap2 jumpe! korang pernah terjumpe/terpandang/terdengar/pernah guna that cream tak? kalo ada, bagiktau saya..mekaseh.. >.<

1 comment:

  1. hehe aariz dgn aydein ni same je. sume bende nak masuk mulut! :P

    haa aydein pon merah2 juge kalau panas2. doctor pon ckp it's eczema. tapi die tade pulak kasik cream pape. and usually kalau biarkan aydein dkt tempat berangin/sejuk, hilang sendirik merah2 die tu. tapi u cuba lah aquas cream tu. and let us know the result ok :)

    get well soon aariz chomels!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...