Thursday, February 11, 2010

i am so stupiddd!!!

i am so STUPIDDDDDDDDDDDDDD!!!!
balik from office, masuk rumah trus gegas nak masukkan EBM yg aku collect kat office arini..
skalik sampai kat dapor, ati berdegop kencang..pintu freezer tak tutupppppppppp!!!!!!!!!
demmmmmmm!!! rase nak pengsan tgk susu aariz semua cair! ada 17 botol..
17 x 5 oz = 85oz cair lebur! camne niiiiiiiiiiiiiiiiii? susu aku bukannye meriah naa nak kumpul senang2! ada belas2 botol tu pon kumpul dari dulu..everyday amik 4, paksa diri ganti 4 balik..
so susu tu semua akan kurang 2 atau 3 botol je seminggu..weekend aku topup balik 3 ari dapat 3 botol..so stock aariz akan sentiasa ada dalam fridge tu...ni 17 dah kurang..ape aku nak kasik kat babysitter on monday nanti?matiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!rasa nak terjun bangunan! rasa nak hentak2 kepale kat dinding sebb kebodohan/kealpaan/kenyanyukan/kelupaan aku yg tahap horror ni!rase nak marah! rasa na tengking2 je! tapi nak tengking kat sape? kat diri sendrik??! aaaaaa azilah ko ni mmg pelupa tahap kronik ni! pi hospital rawat penyakit ko tuh!
kene start from zero! mati lah nak mengumpul balik!
hai laa t*t*k ku datang lah ko banyak susu mencurah2! amin!

11 comments:

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. okay. aku paham. sebab aku sekarang ni nak kumpul 2oz pon macam 20 tahun nak perah. sekarang pakai manual jek, tapi ingat nak beli lah battery operated or electric one.

    haihh. dugaan tuh. takpa, mungkin susu ko yang ko perah ni nanti lebih enak. hmm.

    ReplyDelete
  2. wahhh mmg mcm nk pengsan bace..lek lek..saba2 jgn stress2 nti susu kureng cm i kuikui

    ReplyDelete
  3. kalau aku, sure melalak.. huhuuh.. sangat sedih..

    ReplyDelete
  4. weh aku penah dulu jd cmko..adela dlm 20-30 bekas kene buang :( yg bhg atas2 tu sume cair..seb baik tak lame aku dh pasan pintu tak tutup..tp mase tu mmg meriah la susu aku..tp still la sedih gile wehhhh..penat la usaha aku slame nih

    ReplyDelete
  5. huhuhu aku tumpang tension okkk! tak pe la ila, nak buat camne benda dah jadi hhuhu.. doa2 je supply ko increase so boleh stock up balik k :)

    ReplyDelete
  6. wooo sabar byk2 ila.
    jgn stress2 ok
    xpe..slow2 topup..
    yg penting cukupkn yg nk hantar
    ke bbysitter dlu.

    yg lain2 tu slowly k.
    1ari dpt 1stok pn xpe :)

    ReplyDelete
  7. jgn stress. telan je mcm2 benda yg leh bg susu meriah. xpe.. cuba yg terbaik!

    ReplyDelete
  8. rilex... kalo ko stress, lagi kureng susu tu. try la amik apa2 supplement unt boost up production. weekend ni, ko try buat aggressive stimulation. every 2hours pam.. every 2hours pam. :)

    ReplyDelete
  9. terima kasih semua sokongan anda! baiklah saya akan kontrol tahap kestressan saya..pagi ini dah semakin tenang kerna baru teringat smlm saya ada 2 botol fresh dari office, pastu kol 8pm ada pam lagik sebotol n kol 12 dapat sebotol lagik, pagik tadik kol 6 dapat sebotol lagik..so total ada 5 botol sekarang..itu pon dah dapat menenangkan perasaan yg runsing..takpe sikit2, lama2 jadik bukit..mmg kene menelan segale benda yg bleh memeriahkan susu..semoga aariz bahagia dengan EBM2 yang banyak mama bekalkan arini..gigih bagik aariz EBM dari ptg smlm sampai pagik tadik..huuu rugi kalo tak dihabeskan dalam masa satu ari ni..
    oh nak clarify ni..EBM2 tu sume still sejuk walopon cair, aariz still bleh minumkan susu2 tu semua? ke kene totally buang?? huwaaa riso plak kalo pemahamanku salah

    ReplyDelete
  10. omg omg omg. eventho im not a fully breastfed mum, i can SO know what u feel. bcoz i pon penah terlupa nak masukkan my 4oz EBM dlm fridge lepas balik office. sblm nak tido baru teringat then terpaksa buang bcoz dah lebeh 4 jam. mmg rasa menyesal tahap gaban psl i pon bukannye lah senang nak dpt stock susu yg begitu. itu pon baru je 4 oz! so i can imagine what u feel when u said 85oz! sighs. tapi takpe ila. teruskan usaha! insyaallah berkat usaha ila, u will be granted dgn stock yg lebeh melimpah ruah. go ila go!

    ps : abt ur question tu, im not sure la. kira ur EBM tu dah defrost la kan? kalau lebeh dari 4 hrs, i think kene let go kot. pape pon, cuba double confirm dgn Mr Google or lactation consultant.

    ReplyDelete
  11. huu kan thara..sedeh amat..thanks..
    oh itu laa tgh gugel2 la ni..
    oh nak tanye su laa..suraya lunatots..arap2 die respon segera

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...