Saturday, February 13, 2010

empunya itudio studio new born baby

congratz to my fren intan for the new arrival!
n welcome to the world baby luqman wazif! u r so adorable! pandai berposing depan camera!
tak sesia ummimu buka studio..bleh lah kamu menjadik model ummimu slepas ni! hehe



oh ini kesah minggu lepas..
salah sorg dari G8 menambah lagik koleksi rakan futsal aariz..[ceywah cam laa anakku nak sangat main futsal nanti - oh aariz kene main tau..ajak abang2mu n adik2mu skalik main]..

hehe kenape G8? huhu dulu masa kitorg kat skulah menengah di pelusuk muar, kitorg mmg ada 'geng' gitu..8 org jumlah orgnya..8G = 8Geng/8Gediks/8Glemer/8Girls dan G yang seangkatan dengannya..bergossip, ber'outing', berjimba2, berkenduri sama2 dulu..

oh tetiap kali ada parents datang melawat ujung minggu, bila ada maknan2 yg dibawa, kami pasti akan mengkendurikan beramai2 di tgh2 cube..syiokk!! yg paling slalu dikendurikan adalah makanan2 yg dibawa oleh mak intan!makanan dari rumah, makan heaven gitu..[macam laa tak makan setahun..padahal makanan kat DS tu melambak..cuma biasala org kalo dah jarang dapat makan makanan rumah/mak mmg begitulah pe'elnye]

kitrog dulu setiap sorang pasti ada suar pendek belang2 putih itam tuk dibuat berenang2 di swimming pool maktab yg kitorg beli di pasar malam berdekatan dengan maktab.. dan kitorg masing2 juge mempunyai brooch muka hellokitty..comel je rasenye..kalo nak diingat2kan zaman jahil kat maktab dulu mmg panjang berjela nak diceritakan kat sini..banyak kesah suka duka tawa riang gumbira kami dulu2..[adoi tetibe gelak2 sorg2 teringat kisah lama]

tp G8 kini hanya tinggal 6 org saje..semah dah lama lost contact..yah pulak kat JB sedang gigih menjadik doktor..maka kami ber6 di KL ni jelaa yg slalu dapat berjumpe..
antara 6 org kami, 4 sudah pon mempunyai baby..kesemuanya lelaki..
seed - aniq, feb 2009
iqin - taufiq, feb 2009
aku - aariz, jun 2009
wati - oktober 2009
then intan pulak - luqman, feb 2010
leila - tgh gigih berusaha..chaiyoo chaiyoo leila!


back to tujuan asal entri ini..
kini rakanku yg bernama intan itu sudah mempunyai studio di pj..
mmg hasil2 kretip die diiktiraf bukan setakat dalam malaysia, tp di peringkat antarabangsa juga!..bnayak tu awards die dapat!kalo rajin, sila bace blog die tuk entri die masuk kosmo
saya kagum dengan dia! bangge mempunyai rakan seperti dia!
sabtu lepas kami pakat2 serbu hospital SDMC[dulu SJMC] tuk melawat baby luqman!
comell bangat! dah pandai senyum2 kat aku masa aku dukung aritu..fuhh banggenye luqman suka auntie ila! yeyeh!

oh marilah layan gambar je..malas bebel panjang2..buat penat korang bace je nanti..


prezee tuk adik luqman from abg aariz:


kami ber4..lagik 2 tak dapat hadir

para bapa

aariz membuli naufal..die dengki betul ngan topi dan bip naufal tu..tataulah kenape
tgk jelah muka tak puas ati aariz tuh...haih laa anakku..


agak lama gak kitorg lepak kat sana, adalaa kot 3 jam..huu sampai kelaparan masing2..
around kol 3 lebeh memasing decide nak balik [cey dalam bilik tu memasing tak cakap pon nak pi mana2, dah sampai luar baru pakat2 pi TGI - kang ada plak org terliur kang..org tu dah ler kene pantang kan]..lapa beb! mmg makan licin pinggan tak toleh kiri kanan dah..

hu kan bezz kalo dapat gather G8 semua?? slalu je tak cukup korum

1 comment:

  1. Hoi. TGIF yaaaaaaaa. Takpa, sehari sebelum tu dah melantak di Chilis. Macam tau tau ja.

    Eh, jab, apesal macam tak perasan ada kad ko bagi Ilaaa? Hmm.

    Ko bagi yang toy dragonfly/butterfly tu kan, Lamaze tu kannn? Dah guna, Luqman suka gila tengok toy tu, tangan dia dah nak capai-capai hamik. Ko harus berbangga, kerana itu first toy aku bagi kat dia. Jangan aku tersilap orang plak. Ko kaaaan bagi yang tu? Ahahaha. Hah, aku dah musykil dah ni. Ish ish ish.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...