Monday, January 4, 2010

New Year kami

Tahun Baru ku kali ni sangat tak terasa apa2..
yer aku bekerja jumaat dan sabtu kemarin!
geram sungguh! ingatkan jumaat je keje, sabtu dah bleh bersenang lenang bersantai bersama keluarga..
rupa2nye sabtu terpaksa juga bekerja tuk support Ford client go live and data conversion on 1st Jan!..
maka 2nd jan kene laa keje![sebenarnye aku sedeh sbb tak dapat join familyku bercuti ke cameron highlands new year ni! sian aariz n mamanye ditinggalkan..bezznye lah kan kalo dapat join derang?!!]
malam new year, org sebok ngan bunga api dan konsert, aku sebok nak tidokan aariz..
mmg dah tabii ku asal pukul 9 je aku akan kerah anakku tido..tak bleh biarkan die main2 sampai larut malam..nanti kalo dah terbiasa, susah plak die nak tido malam..jadi setiap malam since die kecik ni laa aku nak latih die tido awal..
tp slalunye kalo nak tidokan die, aku pon skali tido..sbbnye aku BF sambil baring..so senang je laa nak terlelap kan? sedar2 dah pagi..takpe laa..setakat bunge api dan konsert tu ape laa sangat nak dibandingkan ngan anak kan? anakku keutamaanku sekarang ni..[mmg aku ada gak terkejut dengar berdentum2 bunge api kat luar, tp malas nak bangun dan jenguk..sambung tido lagik bezz]..
biasalah, awal bulan, groceries kami habez licin lincau..
groceries kebiasaannye aku beli sekali saje sebulan..beli skali banyak tuk stock sebulan..
[kecuali barang basah la..barang basah/lauk beli bila nak masak]
habez je shiftku 3ptg sabtu tu, aku trus ajak En. Daddy ke mutiara damansara..
aku lebeh senang ke situ, ada Tesco, ada ikano dan the curve..
tesco, tmptku memborong groceries..
ikano? hehe ke brands outlet la semestinye..mesti nak intai sket kalo2 ada baju yg comel2 tuk aariz..suke tau pi sana..oh kami kalo ke brands outlet takbleh kuar dengan tgn kosong..kalo tak baju, stokin untuk aariz pon jadik la..mmg cantik2 dan comel2 ok brang2 die..hehe
the curve? hehe big apple takpon restaurants lain tmpt tuk kami bersantap..
kali ni kami bersantap di bubba gump..

aariz: "daddy, aariz nak main pingpong lah"
daddy:"make sure aariz tere cam forrest main pingpong k"
kids please don't try this @ home ya..its not the way to sit on the high chair..
budak ini sangat tak bleh dok diam..
ini pertama kali kami ke sana..dah lama nak pi, tak pi pi..
tp mmg bezz! layanan superb, foods pon bleh tahan sedap!
semua pelayan[wah pelayan..i mean the waiter and waitress la] mereka sangat rajin dan peramah!
aku suka dengan sign 'run forest run' dan 'stop forest stop'..
u don't have to call/shout/waive for the waiter..just flip the sign they will know..
kalo nak apa2, just flip 'stop forest stop', derang sure akan berenti..tp jangan plak lupa nak flip balik the sign to 'run forest run'..or else derang akan tetibe benti at ur table..
derang ni rajin betul..so tak perlu laa riso tunggu lama bila flip 'stop forest stop' sbbnye tak sampai 2 minit, sure derang pasti dah tercacak tepi meja..bagus kan?
[hahaha aku seorg mama yg excited nak flip the sign kah kah]..
korang sure takkan bosan kat sini..
kalo food lambat, sementara nak tunggu food, derang akan kasik game kat korang..game menggunakan minda..[sape yg slalu dapat email main game2 ni, sure dapat jawab la]
takpon korang bleh layan citer forest gump di tv yg disediakan...bezz kan?

waitress tgh kasik game kat derang..
aariz..lepas sorang, sorang waiter/waitress dok usung die ke sana sini..suka laa aariz kene layan gitu..semua dok geram ngan aariz..masa ni die tgh baik lom start cranky..ramei le suka nak layan dia..
food? sape yg suka udang, mmg pasti layan la kat sini!
macam2 jenis masakan udang ada kat sini..but mostly western style la kan..

salad(Fresh grated Parmesan and Croutons) and garlic bread..sedap gila salad die..

Boat Size Basket o' shrimps..sila lihat..ada lobster tails di situ..

daddy's..Dixie Style Baby Back Ribs

our desserts..Chocolate Chip Cookie Sundae and Mama's Cinnamon Bread Pudding

environtment? aku sangat suka environtment die..decoration yg sangat cantik n lain dari yg lain n org tak crouded sangat..wall dia cam dinding umah papan gitu..

price pon not bad..takde laa mahal sangat..
u cant get a set of drinks[bottomless]+salad+main dish+desserts @ only rm55++
hmm tak rugi kalo korang try skali..
pada kami, kami mmg nak pi lagi lepas ni..tp tak bleh laa nak pi slalu kan..bengkrap plak kang pocket pakcik kita tu..
dan pada ari ahad plak kami ke birthday party afif! [nanti la tunggu mama afif post dulu entri berkisar tentang birthday party afif, then baru aku akan post plak entri birthday party afif ok]
begitulah kesah sambutan thn baru kami yg tak terasa sangat itu..

bageimana pula sambutan thn baru kamu?

8 comments:

  1. aariz sgt pandai pose to the camera.. cute!!! :)

    ReplyDelete
  2. itulah akibat kalo maknyeh suke sgt nak bergambar..huhu..thanks auntie muni

    ReplyDelete
  3. aku pon nak try la makan kat situ ila..excited rasa nak flip2 card tu hahaha

    thanks ila for coming! hehe mata aariz sangat cantik!mase kenduri cukur jambul aritu tak nampak sangat sebab die tidor je kan

    eh kalau nak post dulu entry besday afif pon aku tak kisah..gambar aku dr photographer tak dapat lg ni.

    ReplyDelete
  4. hehe welcome farah..umah dekat je kan, haruslah pergi..bezz gilos kek afif tuh! pakkal je ada lagik org datang, kalo tak, aku nak habezkan je..kah kah..
    hehhe aku carik2 gambar kita berdua or bertiga ngan mancet, takd eplak..huu aku lupa amik gambar ngan ko..kene tunggu gambo official from yr photographer laa..isk..ada gambo ko dokong afif je..ish..nanti nak post entri birthday afif, citer pasal kek die uh sodapp

    ReplyDelete
  5. ehh. mcm best je bubba gump tu! nak ajak encik hubby pegi jugak lah. pastu nak buli waiter & waitress dkt sana, flip flip flip the sign! :P

    ReplyDelete
  6. hahahaha...sila sila..buli jgn tak buli..keh keh keh...

    ReplyDelete
  7. happy new year ila & family! (ok aku tau dah terlambat sket ;p) aku every new year eve pi dinner celebrate besday mak aku sbb bday dia 1 jan. hehe..

    ReplyDelete
  8. oh serius?? wah new year 'baby' laa mak ko..
    athirah ngan neneknye sama bulan birthday...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...