Tuesday, January 19, 2010

aariz vs cat

aku adalah penchenta kuceng..
mamaku pernah cerite, aku mase kecik2, pantang nampak kucheng, even kucheng kurap tepi jalan pon aku bleh amik dan main2..
yer aku mmg pantang nampak kuceng sampai ke besar ni..tp kuceng kurap dah besar2 ni aku takde lah nak main2 kan..geli ler..
masa aku pregnant, aku still main2 ngan kuceng walopon ada org pernah kate, kuceng tak elok tuk ibu2 mengandung..kuceng ada kuman yg bleh membuatkan something.....oh lupa plak..tp yg pastinye tak elok laa kan..
tp aku tetap suke nak main gak..alhamdulillah takde apa2 berlaku kat baby dalam perutku..
tp semenjak ada aariz ni, kechentaanku kepada kuceng kureng sket..
aku takut nak kasik kuceng dekat2 ngan die ataupon die dekat2 ngan kuceng..n aku sangat particular kalo ada org yg lepas pegang kuceng pehtuh nak pegang aariz! contohnye tokpa! ish ish..
minggu-minggu yg sudah, kami pulang ke sepang tuk pulang coti bermalam[wah mcam budak asrama coti plak]
itu first time aariz coba2 mendekati kuceng..
memula die sangat tkt ngan kuceng..tokpa n aunT suka laa nak sakat die..dalam atiku lega sbb aariz tktkan kuceng, so mustahil ler die nak dekat ngan kuceng lepas2 ni kan..
tp rupe2nye sangkaan ku meleset!
die malu2 tapi mahu rupenyeh..
dua tiga kali kuceng tu datang kat die, brani plak die nak genggam kuceng tu!
adoi yaiii anakku itu..tak tkut kene cakau kaa?
yang kelaka nye, kuceng tu ngiau kat dia, die balas plak ngiau bunyi..tp bunyi "emmmmmm" je laa..die tak reti nak ngiau..pehtuh si kuceng tuh bleh plak berbalas2 ngiau ngan aariz..die ingat anakku itew kuceng agaknye tuk diajak lawan..haih laa anakku..
ni dah lepas tkt2, tp still nak tgk kuceng tuh..tgk dari jauh je..kuceng tu tak heran pon kat aariz
die tegor kuceng tuh..tgh sesi ngiau2..tp aariz 'emmm' je laa..ngiau tak reti..tgk mulut aariz
eh makin lama makin dekat plak die ngan kuceng tuh..kuceng plak tkt ngan die..
sudah beraniii!! die plak nak cekau kuceng tuh..
tgn tengah ready nak cekau kuceng tu..[oh abaikan suarnye yg sampai ke dada]
nampak gayenyeh kechentaan terhadap kucengku itu telah turun kepada aariz..takpe..org kater, kalo kita sayang binatang, binatang tu akan doakan kesejahteraan kita..insya Allah..

3 comments:

  1. like mother like son lah ni.. hehe.. aku pun suka kucing, tapi kalau bela sekor2 je la.. sebab aku suka bagi kucing makan... tapi kalo dah macam zoo kucing aku tak suker...(mcm kat dengkil ler).. aku sokong ko bab binatang akan doakan kesejahteraan kite tu..

    ReplyDelete
  2. tp kalo kuceng2 chumel cam kat dengkil tu, aku rela ok bela banyak2..manja2 plak tu kuceng2 ko kat dengkil tu..huu tapi tak tahan bau laa..bau satu rumah bila dah bela banyak2 ni

    ReplyDelete
  3. bagus aariz..basil tak takut kucing .die nk terkam ..semua orang je die nk tarik rambut..klo kucing lg laa byk bulu hahahah
    mintak2 la basil tak suke kucing mcm aku hahaha lol

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...