Tuesday, January 26, 2010

mari belajar cakap part I

aha..ni bleh dikira first word aariz ke?

bunyi cam "a bear" pon ada gak..[dan2 nak jebakkan bear kat tepi tu..haha] ke die sebut "abah a bear?" <<-- apekah kesimpulan di sini? daddy adalah seekor bear? or daddy is cute and huggable like a bear?..eh mungkin daddy gemok cam bear? jeng jeng jeng..

lepas die dah reti sebut perkataan ni, die asik ulang perkataan ni je!
adoi alangkah bahagienye kalo perkataan itu adalah "mama"..

try ajar "ma ma..maaaa maaa"..tp abah gak yg kuar dari mulut dia..apsal tah abah..
my MIL slalu dok panggil En. Daddy as "abah" kat aariz..n kitorg panggil tokbak aariz: abah.. agaknye die dok dengar abah abah tu yg die try sebut tu kot..

8 comments:

  1. bole la gang ngn basil..die slalu sebut tatatatataaaa...hahahaha tah lagi ape die sebut aku tak paham..byk sgt..kepoh mcm mak die sikit lol....terbelit2 lidah die nk cakap..kelaka jeee dorang neh

    ReplyDelete
  2. oh anak ko lagik banyak cakap..mulut bising!anak aku kan diam je? skalik tetibe sebut abah ni, teruja okeh!

    ReplyDelete
  3. jenuh aku sebut mommy.. daddy.. tapi end up athirah panggil kitorng mama.. abah.. hihihi layankan aje lah ;p
    advance betul kalau aariz mmg sbnrnye ckp 'a bear' hehe..

    ReplyDelete
  4. ezan pun penat ajar sarah sebut mummy.. tp daddy gak yang dia sebut... kecik ati tau.. hahahaha...

    ReplyDelete
  5. angah,anak2 makteh sebut ayah dulu tau..susah kot nak panggil ibu....tapi harith lagi best masa balik sawah dia nampak lembu..dia panggil makteh..mbu..mbu..tu mbu..ibu,ibu..tu lembu..makna yg berbeza tapi sama bunyi je...hihihi...

    ReplyDelete
  6. aku rasa dia sebuh abah la...

    ada bunyi 'h' kat belakang...."abahh abahhh"

    heheheh...

    ReplyDelete
  7. fatih: huhu abah gak..budak mmg senang nak sebut abah kot compare to daddy..tp amsalahnye mama pon dok abah gak..payah tu..aku arap2 die dapat sebut mama dulu baru daddy...baru bleh bangge

    thara: thanks auntie thara..

    ezan: ah die reti sebut daddy..pandainyee!..aa kalo i, i sure kecik ati jugak laaa

    makteh:ahahahaa gelak guling2 saye bace..mbuuu buu..

    farin: mmg ler die sebut abah..takde makne nye die sebut 'a bear'..bak kater fatih, gila advance laa anakku kalo die sebut 'a bear'

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...