Thursday, January 28, 2010

mari belajar turun katil

sekarang mama dah tak risau kalo aariz akan tergolek dari katil/tilam..[kami dah takde katil..katil dah masuk stor gara2 aariz 4 kali jatuh katil - tp still, tilam kami agak tinggi]
dan mama dah tak perlu nak taruk bantal keliling tilam sbb tktkan aariz tergolek ke lantai!
aariz dah sangat tere turun dari tilam sekarang ni..turun senyap2 je..kekadang kalo mama tidokan die sorg2, tetibe die dah merangkak keluar dari bilik sambil senyum2..senyum bangge dapat turun dari tilam sorg2..
kalo dok atas sofa pon die dah pandai nak turun sendrik..yg pasti caranye mesti sama cam die turun dari tilam..montot2 then turun kaki..fuhhh! tere betul..tayah mama ajar pon..camne tah die tahu turun katil camtu..pandai betul!
ni gambar 2 minggu lepas mama dera anak mama turun katil banyak kali semata2 mama nak record cara2 die turun katil..haha[letak laa die jauh camne pon..takpon pusing2 kan die arah lain, cara camni gak die turun..die akan merangkak2 then pusing badan die supaya belah kanan yg turun dulu]

yer muka gumbira seorg budak berjaye menurun katil banyak2 kali.. [ni daddy die tgh tepuk2 tgn, die gembira plak ada pompom boy kat tepi]..

tp yg pasti, everytime die berjaye turun, die pasti akan carik daddy or mama nye sambil senyum2/glak2 suke sbb kononnye die dah tere

9 comments:

  1. tomeinye si aariz ni dh pndai turun katil ye..sweet sguh senyuman die..mhai tuh

    ReplyDelete
  2. alalala comelnyeeeeeeee..bangga tu muka dapat turun katil hahaha

    ReplyDelete
  3. aku taktau la basil pndai turun ape..katil die terjun..tingg sgt..sofa plak dulu tade,yg ade kt rumah skang pil nye tumpang..tinggi gak.aku tak brani letak ats tu..ade yg dive olly dive jap lagi..kahkahh

    ReplyDelete
  4. nik: nik kalo die senyum, sweet la..coba ko tgk kalo die mashamm, cam dalam gambo passport die tu..huh tak comel langsung..

    farah:tu laa pasal..muka bangge abes! afif pon pandai turun katil dah kan? tp anak ko lagik tere..katil ko tinggi giler tu..kalo aku dok kat tepi katil, kaki tergantung2 lagik..

    mancet: haha dive olly dive ye..sungguh PHDC lah mommy basil ni..huu bahye tu..derang ni suka try an error tanpe pedulik sakit ke tak..

    ReplyDelete
  5. terrer ler aariz ni! I'm proud of u! nanti bleh ajar Zarif turun katil plaks...

    ReplyDelete
  6. aww congratulations aariz! aariz ni sangatlah cerdik budaknya! such a very fast developer! pasal mama dia pon developer kot? haha. :P

    ila, u programkan apa dkt ur baby ni cepat sgt tangkap everything ni? :P

    ReplyDelete
  7. weh comei sgt anak ko nih. ko bg mkn pe anak ko nih. cepat nye belajar. senyum kemain lagi..tergoda ecah nnti..hahahha

    ReplyDelete
  8. thara: maceh auntie thara! haha mama die developer capuk..ntah ek..hpefully die cepat tangkap sampai ke tua laa..haa mama die nak suh die jadik Doctor bleh? haha..[kesianlah anakku dipaksa mempunyai cite2 tu..haha]

    cik reen: maceh auntie cik reen..oh bagik makan bubur nasi+jagung+broccoli blend..kekadang campur potato kekadang campur carrot kekadang campor labu..tp bubur nasi tu mesti kene ada jagung..kalo tak, mmg slow aa die makan..oh mungkin die belajar dari kesilapan kot..yer laa dah 4 kali jatuh katil..n pernah dahi benjol2 sbb turun katil gaye ala2 superman kan..turun kepale dulu..so gitu laa..mama die mmg mengharapkan die belajar dari kesilapan! [ewahhh..pandai je aku]..hehe tu lah ecah tak tgk lagik senyuman menawan aariz! huuu..dulu jumpe, aariz diam n mashamm je..ecah dok terpikat ngan mu'iz jaa

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...