Monday, July 5, 2010

penat tapi seronok!!

hah aper yang penat2 tapi seronok ni?? yer banyak benda penat2 tp seronok!
oh tapi bukan nak cerita pasal buat adik untuk aariz ye..ni penat2 tp seronok benda lain..
penat nye lah otak nak pk pasal party aariz ni..cey hajat di hati macam2 nak buat..tp mampukah?

semalam, semangatnye mama n daddy aariz memburu barang2 keperluan tuk party aariz..
sampai ke Great Eastern Mall! jauh gilaaaa berjalan semata2 nak carik superhero punye party packs..susah doh nak carik yg superhero punye tema..mickey mouse,Ben10,princess semua banyak laa! yg superhero? nan ado..smlm kat Great Eastern Mall tu ada laa superman..tp balloon plastik yg berharge rm20 seketul..tu je satu..spiderman ada gak smlm, batch,ballon,party pack bag, ngan ape ek smlm lupa dah..tp main target sebenarnye nak superman yg banyak..huu maka terpaksa laa memburu tempat lain..

dah jauh2 sampai, lapo laa plak kan..maka terpaksa lah mengisi perut dulu!
kalo pi Great Eastern Mall, tmpt faveret makan kami pastilah di cozy house! nyum nyum! sangat suka ayam cashew nut dia! fried kailan die pon sodappp!! macam2 ada dalam fried kailan dia..udang,sotong,ayam.hati,carrot,mushroom..hoh meriah lah..
meh meh tepek gambar sket kasik korang terliur..ahaha

fried kailan n chicken cashew nut

kami di cozy house

kenyang perut suka ati!! yer nak kasik aariz lagik suka ati, kami naik ke toys r us!
hah mmg budak kecik itu tak keruan laa tgk mainan kiri kanan..tp yg bezz, dia tuju bola!
memula amik colourful soft ball..tibe2 nampak plak bola lagik besaaarr punye..trus nak bola plastik yg lagik besar tu..haha jimattt duit mak paknye..murah sket bola plastik tu dari soft ball yg die amik memula tu..aahaha good boy laa aariz! pilih toys murah2 je..alhamdulillah..

tgk..tak lepas tu bola..angkut ke sana ke mari..

dah puas die tawaf satu kedai tu, baru bayar bola dia dan kuar..[hoh penat seh ngekor montot si aariz ni..bola tak lepas tuh dari tangan..punye takut kitorg simpan balik bola dia]
misi di Great Eastern tak tercapai! [misi di sini - carik superhero party packs]

time nak bayar lagik parah, tak kasik cashier tu amik bola die..dah bayar, tak kasik taruk dalam plastik..sanggup bawak bola dia tu jalan naik lif sendrik semua..

destinasi berikutnye sepatutnye ke Kampung Warisan..misi ke situ pon tak tercapai..konon nak singgah sekejap umah mak ngah aariz sambil layan2 swimming di swimming pool bersama kakak sara n kakak sofia aariz..tp mereka teda plak..maka terpaksa lah ke destinasi yg berikutnya!
haa gigih si aariz ngangkut pelampungnye masa kuar rumah tadik kononnye nak pi swimming

destinasi yg ke-3, ke OU! nak mengganti botol susu aariz yg dah setahun tak ganti2..[weh korang ganti botol susu anak brape bulan? truknye aku, setahun baru nak ganti botol susu aariz]..aritu nampak kat jusco avent ada 20% less..intai2 tgk alamak takde yg 2botol sekali dalam satu kotak..kalo beli sekotak ada 2 botol tu jimat sket..rm79 je..sbb sebotol single tu rm43..haa beza gak kan tu..kat mothercare ada sale, mmg laju je la melangkah ke mothercare kan..haaa BINGO! ada 20% less jugak! suke sukeeeeee!! suke mak uolss! tp teat MAM teda less plak..takpe laa MAM mmg jarang ada less di mana2 outlets pon..puas keliling2 MC, kene cepat2 kuar dari situ..aariz sekarang pantang masuk kedai..habis semua benda die nak! lagik2 MC tu banyak toys..aiyohh meraung bila kitorg angkut die kuar..sudah pandai budak itu memilih barang tuk diaa..aiyaa tak bleh jadik ni..
nak pujuk? kasik naik itu teksi gerak2..senyap laa kejapp..

woh tgh SALE rupe2nye merata2 kat OU tu..MPH, baby GAP, Vincci..huishhh
masuk MPH dapat laa 3 bijik buku tuk aariz..register aariz tuk MPH Kids Club..berbaloi2 lessnye..
masuk GAP paling geram! 50% less!! aiyoh pakkal je takde saiz tuk aariz, kalo tak, mau aku borong satu kedai..ingat nak beli sandal string comel gilaa! 50% tp dah tinggai size 0-3m ngan 3-6m je! aii geram tau!! t-shirts pon 50% less..tp tinggai saiz 2y ke atas je! aii bezznye laa kalo aariz dah 2y..bleh aku borong tuk raye..shantek2 ok! geramnye!!
seperti biasa, sementara mama dok belek2 barang, daddy ngan aariz kat luar main kete gerak2..aariz syiokk laa kalo dapat pegang stereng..tak jalan pon takpe..asal dapat pusing2 stereng..
tgk..dah kate dah..die mmg suka stereng..sampai daddy die belikan stereng mainan khas tuk dia..takde laa die nak berebut stereng ngan daddy dia lagik!..setereng die canggih woo..ada hon, ada lampu hazard, ada break n speed semua laa..tekan je button2 tu..kuar laa bunyi dia..mama die pon minat gak nak tekan2 hahaha..daddy kat depan memandu, die pon kat belakang memandu juga..

dah puas n penat meronda sampai mama tatau nak beli ape, tibe masa tuk kasik aariz bersukaria!
nampak plak bebudak naik binatang gerak2 tu..terhenjut2 ko montot binatang tu..cam bezz plak..si aariz mmg tgk je laa kan..kasik test die duduk binatang yg tgh charge baterinye, die tengok je bebudak lain main..agaknye die pelik kenape die tak gerak2, org lain bleh pusing2, dia kat situ je tak gerak2..kesiann!
so bayar RM3 tuk 3 minit, dapat laa seround si aariz pusing2 naik gajah! sukaaaa betul dia..

try kasik die naik hanjing..teda pilihan..hanye ada gajah sekor dan hanjing ni sekor..gajah dah ada org naik..

dapat naik gajah!!

abih dah 3minit..tak puas ati tu..kejar gik gajah tu..tak dapat naik, sorong/tolak pon jadik laa..akaka

sementara nak ke parking lot, lalu Vincci, mama mmg tak bleh tak singgah..[dah lama weh tak pakai heels..ada laa dekat 2 thn..since pregnant, sampai aariz dah pon umur 1thn, aku still dok pakai crocs tu]..intai2 yg berkenan, takde plak saiz!gerammmmnye! dah cun dah, ada less 20% plak tu..skalik takdak saiz..hancuss! hancurr musnah harapanku nak berkasut tinggi lagik..nampak gaye pakai laa crocs ni lagik..huh yg berkenan tadak saiz, yg tak berkenan melambak2 laa plak saiznye..cis!

aariz kat luar tgh main teksi gerak2..tgh mama nak sampai kat dia, die turun teksi naik plak alat penimbang..macam2 laa aariz ni..
bila kita dokong tanak plak dia..nak lepas..nak jalan sendrik kononnye..aiyaaa itu budak kan..

ok misi tercapai di OU!
on the way balik, baru teringat!! alaaaaaaaaa losyen aariz dah abih! tadik masa dalam OU puas pk ape nak beli lagik..sampai tatau laa nak beli ape gik..dah kuar ni baru teringat! pelupa betul!!tak tercapai laa sebenarnye..ada satu barang miss!
ape lagik trus lah ajak En. Daddy ke uptown..kat uptown bleh singgah Babyjaya..
haa dah sampai Babyjaya, misi hanye satu[sebamed losyen], tp banyak plak hasilnye..
EM Angel baby bottom balm la, leap frog laa itu la ini laa..dah SALE katenye..
leap frog nyanyi2 ABC tu ada 10% less..terpaksa laa beli..nak ganti leap frog nyanyi2 ABC aariz yg tercicir kat Movie World aritu..hoh macam2 plak aku nak amik bila nampak SALE ni..tu lah payah org pompuan ni..benda yg takde dalam list, kalo rasa murah je, nak amik! ape daa..

dah sampai uptown, kalo tak pekena sate kajang tak sah! En. Daddy si peminat sate mmg situ je laa die minat nak tuju..maka dinner dulu seround di situ..
kenyang perut puas ati, barulah kami pulangg....penattttttttt sunggguhhhh..tp seronok!! puas ati..
ni ABC teringin namanye..ceywahh daddy order sbb teringin tgk org seblah makan..nama dalam menu dia pon ABC teringin..skalik bila mama timba2, ada jagung n kacang je?? huh mmg TAK TERINGIN dah lepas ni..ceh

12 comments:

  1. ewahhh,,sakan kamu bershopping ya,nasihat aku-baik ko shopping dr bli brg beday party aariz pstu nti buang je:P,,shopping baju leh pakai lama,,kasut lagi,henbeg lagii adoi,sale nih hahahahahha

    ReplyDelete
  2. wah.. shopping sakan!! Nak shopping jugaks.. Babygap ngelat ler sale baju2 newborn jerk.. MC nye baju yg sale pon mostly utk 0-3months.. bengkek jerk aku....

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya baca.. rasa cam hari shopping sedunia pulak.. hehehe... bila la turn ezan pulak ni.. rasa cam dah lama sgt x shopping ni.. hehehe....

    ReplyDelete
  4. huhu mancet kitorang mmg takde laa beriye2 nak berhabes tuk bday party aariz tu..saje tgk kalo murah, bleh laa rembat..kalo tak masuk akal, takde keje aku..ada laa alternatif lain..yer shopping lagik syiokk!!

    tulah kan yana? geramm!!! mmg derang ni wat sale tuk barang2 yg tak laku..tak aci tau gitu! semua yg kaw2 less tuh tinggai yg tadak saiz tuk anak kita..sakit ati je

    ezan, kitorang ni lagik laa lama gila tak bershopping..sebulan kuar masuk spital, mmg tatau apa2 pon kat dunia luar..kuar spital, dok pi bercuti situ sana sini..langsung tak pi laa shopping mall kat kl ni..tatau pon tgh ada SALE..tu smlm redah shopping mall sakan tu..
    takpa takpa..next weekend ni daddy sarah dah balik bleh ajak die pi shopping..rasa2nye org dah start shopping tuk raye sekarang ni..baju tuk girls kiut2..gewmmm!

    ReplyDelete
  5. yeayy best2! mengirai duit mmg best kihkih ;p (tapi skang banyak mengirai ke anak je lah kan huhu)
    eh ko jadi tak buat bday party aariz ni? bile yeh? ;)

    ReplyDelete
  6. fatih, jadik jadik..31july insya Allah..sabtu kol 3..jemput datang yeh! aku tgh nak wat invitation..tak siap2 gik..hadoi laa aku ni asik laa bertangguh2 keje

    ReplyDelete
  7. isk tak terpikir lak aku memule tu yg 'penat2 tp seronok' tu was about buat adik utk aariz..... ko nii... lucass tau...


    tu dipanggil penat2 tp bahagia kihkihkih =p

    ReplyDelete
  8. mauahahaha bahagia..tul gak..ko pon sama monaa.. luchh tau..

    ReplyDelete
  9. hahahahaa..bahagia? aaa btul gak tu..ala mona ko pon sama lucasss tau

    ReplyDelete
  10. 31 july ker? alamak ila.. aku blum konfem dapat gi tak..

    ReplyDelete
  11. salam sis..
    nak tye la..da merata sye cr stereng tu..kt mane sis beli ye?? mind to share??

    ReplyDelete
    Replies
    1. sori intan, baru terperasan ur comment ni..kitorang beli stereng tu kat jusco kot tak silap..dah lama laa beli ni(sbb tuh kurang ingatan sket)..masa aariz kecik thn 2010..try ler cari kat jusco toys section..good luck! :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...