Monday, July 19, 2010

fuhh legaaa!

lega rasenye bila arini semuanye setel!
kuar pagik2, petang baru kami sampai rumah..
dari tropicana ke kota damansara ke pandan indah ke bangi ke puchong dan akhirnye pulang semula ke tropicana..
destinasi pertama, maybank kota damansara tuk kuarkan ASB nak bayar lawyer fee dan insurance/road tax kete aku yg akan mati ujung bulan ni..
kemudian ke klinik wong sbb tekakku yg dah 4 ari tak baik2 peritnya bila nak telan liur..
huh tonsel membekak siap ada ulser lagik kat tonsel tuh..patut laa perit yg amat!
destinasi seterusnya ke pandan indah tuk setelkan segala bayaran urusan jualbeli rumah kami..legaaa..tak lama lagik dapatlaa kami kunci rumah! yey!
selepas tuh bergegas plak kami ke bangi..huih jauh ni pergi semata2 nak tempah baju! baju raye..haa legaa seh die still bleh amik gik tempahan..huu kalo la tadik die tanak amik lagik tempahan, tak berbaju raye laa aku tahun ni..tu laa last minute lagik!..
memula plannye nak beli yg ready made je..tp bila borak2 ngan mancet pasal baju ready made kebanyakannye semua labuh2 trus aku terpk, ye tak ye gak, dah laa aku ni pendek, mmg susah laa nak carik baju yg ngam! ingat taun ni bleh laa try beli ready made je[seumur idupku tak pernah beli baju kurung ready made], tak terpk plak pasal tu..cis!!weekend aritu pi laa usha2 baju kurung..puas keliling2, tak der yg berkenan..kalo ada yg berkenan pon mmg besar2 saiz semuanye..mmg bila aku try labuhnye sampai ke betis..dah serupa macam pakai jubah plak dah..
baju si aariz ngan daddy plak yg kitorang dapat, baju aku? tak nampak bayangnye..
dah malas nak pk, mmg trus zass ke gulatis laa kan..sebbayek kota damansara ada gulatis..tayah jauh2 pi kl..ada sale plak tu..legaa seh..dapat lak kain yang kaler sedondon ngan baju En. Daddy n aariz..yahuu! tp pening lak pk mana nak tempah baju..
bila dah last2 minute ni mana ada org nak amik tempahan kan? hahah aku main redah je laa kedai kak ina[wife owner dzulcalssic] yg baru bukak kat bangi tu..alhamdulillah tadik pegi huhu die bleh amik gik..2 pasang skalik aku tempah! tp siap 3 ari sebelum raye! haaa amik! anto lagik lambat2!
setel di bangi, on the way balik tu bila dah lalu puchong, En. Daddy mmg tak sah kalo tak singgah ioi nak beli game dia..[bleh ke rase fobia nak masuk ioi sbb teringat last kitorg pi ioi aritu aariz kene H1N1 - kitorang syak aariz dapat H1N1 kat ioi haha]..tp pasrah je laa..lagikpon tadik tak bawak aariz..
dah sampai ioi, mmg aku tak sah kalo tak singgah jusco..puas ronda2 skalik ternampak plak sampin kecik..cam sesswaii plak tuk aariz! gumbiranyee!! setel dah baju aariz..tinggai songkok je lepas ni nak kene carik..
dah setel semuanya, agenda seterusnya ialah bawak si waraq pi mandi..huish rase2nye 3 bulan kot si waraq tak mandi..teruk tul tuan dia ni..haha mana taknye..asik tersadai je kat parking, jarang bawak dia jalan2..aku pon ke office brape kali je..aku nak mandikan dia? huhu takde port yg sesswaaiii[dah kate dok pangsapuri, susah le sket nak mencarik pili]..mmg kene anto org cuci..berseri2 dah waraq ku kini! sukiii![nak jugak ada 'iii' 'iii' kat blakang..ceh]
sampai je kitorang kat rumah, tetibe nampak ada notis kat pintu grill..En. Daddy dah tersengeh2 dah..ada parcel dari US! yeyyy!! barang yg kami order dari US dah sampai..tadik daddy pi nak collect, tp esok baru bleh collect..huhu legaaaa akhirnye sampai jugak barang tu minggu ni..ingatkan lama lagik..[aritu dah risau2 dah sbb ada macam2 problem..address salah laa ape laa]
LEGAAA macam2 dapat setel arini!
arap2 akak tu sempatlaa siapkan baju raye aku thn ni!amin!

7 comments:

  1. FYI.. aku tak beli pon lagik kain nak wat baju rayer... adoi.. org taknak terima lagik ker.. kedai kak ina yg kat bangi tu kat ner?

    ReplyDelete
  2. huuu oh ko tak beli lagik? aku ingat aku laa paling lambat skalik beli..beli last minute..ramai yg dah tutup tempahan la yana..ada tmpat yg aku biasa tempah tu lagik laa 2 bulan sebelum ni dah tutup tempahan dah..lagik awal tutup..huu try ler kedai kak ina tu..tapi tak sure die still bukak tak lagik..smlm ada org call dia, dia kater dah tutup..kat seksyen3 belakang petronas..

    ReplyDelete
  3. wehh aku pn xbeli lg ni!
    mmg target ready made je pn thn ni.
    arap2 jmpa la yg sesuweiiii utk haku..

    oitt beli umah katne?

    ReplyDelete
  4. omg i pon lega gilaaaaaaa bila dpt jumpe tailor yang terhebat pada saat2 genting mcm gini. hahaha. baru je lepas hanta kain dkt tailor last week sebbaik my tailor tu amik lagi tempahan. :P

    i ade juge sblm ni terpk nak hanta dkt dzul tu. my fren ckp dia bagos. tp nak kena pi kajang la pulak. tu yang malas sket tu. tapi katanya dia jahit mmg hebat eh, tapi a bit costly? ye ke?

    ReplyDelete
  5. alaa zehan..ko senang nak jumpe yg sesswaii..banyak gila baju yg ngam tuk org tinggi lampai macam ko..mencik!
    rumah area2 sini je..

    wah wah tailor terhebat tu! kat mana kat mana? mana tau lepas ni i bleh try anta situ plak..hihi
    aaaa tu laa jauh nun kajang..bila tau kak ina ada bukak kedai kat bangi mmg trus serang laa..
    so far i tempah baju nikah, baju raye ngan dia i puas ati..huuu telan liur je laa bila nak membayornye..

    ReplyDelete
  6. ni mmg tahap kelegaan yg tak terhingga ni.. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...