Wednesday, February 4, 2009

aku dalam dilemma

arini selepas aku terbaca satu blog kisah sedeh seorang ibu yg kehilangan babynye kerana kelalaian pengasuhnya (baby dia meninggal dunia tanpa sebab - masih dalam kes polis), aku trus jadik takut n dilemma mana laa aku nak anta baby aku nanti..tktnye kalo benda tu terjadik kepada babyku nanti! huwaa..sedeh n menyayat ati sungguh crite derang..dah laa ditimpa musibah kehilangan baby, lepas tu pengasuh n keluarga pengasuh tuh skalik buat taik plak kat derang..aku jadik risau mana laa nak carik pengasuh baby aku nanti..patutkah aku anta ke rumah org, atau anta ke nursery? tp dedua tuh banyak citer yg menakutkan n tak sedap didengar..takkan nak anta baby ke rumah parents aku kat sepang plak..jauh gila tuh..atas pesanan mancet, aku dah kene start mencarik babysitter mulai sekarang..kene pandai carik, dapat yg truk, naye..depan kita berbuat baik, belakang kita, ntah aper yg die buat dkt baby wallahu'alam..mintak dijauhkan benda2 camtu terjadik..

kepada yg terasa nak berkongsi sedeh ngan aku baca kisah sedeh pasal baby tu, sila lah ke blog :
http://memorizulaikha.blogspot.com/

2 comments:

  1. hoho saye pon dah tau pasal citer nih,,,minta simpang kan,,

    ReplyDelete
  2. tu laa pasal..saya anto baby saya kat awak je laa ek? bleh? awak kan tgh takde keje..bleh menambah pendapatan sampingan..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...