Saturday, February 21, 2009

6th antenatal checkup

tadik pagik pi checkup and alhamdulillah semuanya ok n normal..blood pressure thumbs up! urine? erkk urine arini tak check! sbbnye die tamo kuar!! frust sungguh aku..punya lama gila aku bertapa dalam toilet derang, tp tamo kuar, bleh ke? padahal aku dah minum bergelen2 air masak sebelum kuar rumah tadik..still! tamo kuar jugak..sama case like last month, but at least last checkup dapat gak sket tuk derang test urine aku..but not this time around! langsung ilekk! (ampun kan saya sekiranya entri kali ni kamu2 rasa jijik n tak perlu dicerita die nak kuar ke tak kan)..ahh takpe aku nak gak cite ketidakpuasan aku!..riso jugak tau.. yer laa urine test penting tuk ibu2 mengandung..ahh takpo laa..Dr. Raja kater tak perlu laa..since mgtt aku last time normal!..haha lega sket aku..then lepas check blood pressure, Dr. Raja scan perut aku..wah kali ke-6 aku jumpe si chumell ni..walopon sekadar berjumpa di monitor dr tu kan..hoh arini die menyorok! tunduk tak kasik tgk muka die! aiyo! kenapee kenapeeee baby?? mama nak tgk muka die..dah laa sebulan skalik je dapat tgk die! isk! Dr. Raja try tolak2 die ngan menda alah scanner tuh supaya die gerak sket n kasik tunjuk muka dia, tp korang tau ape baby buat? si chumell ni pusing, n trus kasik montot die kat kitorg! warghhh!! die tuka posisi menonggeng plak!! aiyoo! bleh plak gitu! end up dr print gambar jari2 tgn die je! aihh! takpo laa baby, next month plak laa mama tgk muka baby k! hopefully baby tak senakal arini ok!?..mama alwaiz love you!! tak sabar for next checkup!

haa ni laa jari tgn die..chumell dak? disbbkan tak nampak muka, so dr print 2d je laa..slalunye 3d..nanti laa aku upload gambo2 yg ada nampak muka die..

for record : 6 months(24 weeks), baby's weight: 861g, baby's lenght: 35.6cm, baby's heartbeat: 153BPM, mama's weight: 60kg!! omg! sebulan naik 4 kg?

3 comments:

  1. iskk xpaham aku tgk gmbr ni.
    tu jari ke tuh?
    abes bdn taruk mane?
    ade space lg ke?
    ko slalu checkup ktne weh?

    ReplyDelete
  2. badan die dah tak muat masuk screen tu..dr terpaksa scan part by part laa..haa nanti ko dah pregnant, ko tau laa nak tgk cane..hehe..aku checkup kat columbia asia puchong

    ReplyDelete
  3. aku nmpk jek tangan baby tu..zehan ni tgk lah teliti sket...

    ila: zehan tgh belajar tu..hehehe xlame lg lah tu :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...