Tuesday, January 31, 2012

celebr8 birthday tokma 29jan12

this year tokmanye birthday kitorang pakat celebrate kat rumah saya!
semua ada kecuali paksu..paksu cam biasa lah sentiasa ketinggalan event2 bezz keluarge..
kesian dia! takpe paksu! nanti paksu balik bulan 3 ni kita celebr8 bday maklong plak kat singapore! huu mesti bezz! sbb cukup korum!

meriah hokay tokmanye birthday!
kitorang buatkan pavlova! first time try buat ni!

sampai berdebar2 nak tunggu tokma potong malam tu..jadi ke tak..aishh
sebelum sesi potong memotong, kitorang ke fullhouse di sunway giza untuk santapan malam..
huuuu believe it or not, saya first time masuk giza! padahal berpuluh2 kali lalu lalang situ tapi saya tak pernah singgah!
malam tu kire first time saya menjejakkan kaki ke situ!
wahh meriah hokayy sunway giza tuh!!
lagik2 meriah dan sesak bila ramai yg melepak tengok bola liverpool vs manU!
bingit!!
eksaited mak masuk fullhouse! first time gak nak try makan kat situ!
huuuu...pada selera saya, tak sedap pon? akaka sori lah ni pendapat saya!..

singgah baskin robbins beli kek..nyumm!



aariznya food! mushroom soup! sedap gak!


spaghetti yang diorder daddy and maklong! sodappp! paling sodap malam tu saya rasa!


aunT kate dia nye spaghetti pon sodap.. saya punye? aiseh tak sedappnye sbb ikan dia rasa lumpur! trus turn down!
ini tokpanye food! paling tak sedap antara foods yang kami order! slack sbb rasa manis..loya tekak!
milkshake maklong ini sangat sodappp!! bila geget dia nye bubble dalam milkshake tu bezz gila rasa dia!

birthday cake for the birthday lady!


baju tokma mengikut tema kereta nampak?
mari pulang!

balik dari makan-makan, trus kitorang start decorate pavlova..tadi main tinggal je sbb nak kasik dia sejuk n rangup..
kitorang tak sabau2 nak tgk jadi ke tak, tak sempat pon kol 12am, kitorang dah paksa tokma potong! time tuh 11:30pm dah pon..sian tokma..tp takpe..dekat2 dah nak birthday dia!
tokma nampak macam hepiii je! [hepii tak tokma?]

proses menyapu whipping cream yang kitorang putar sendrik! yey menjadik whipping cream kami!
tadaaa..sudah siap! masuk fridge then boleh dipotong!
"happy birthday to youuuu..happy birthday to tokmaaaa"
budak ini semua kek pon dia nak potong! kek baskin robbins tu dia dah tolong potongkan, pavlova ni pon dia nakkk jugak! kasik laa can..
pavlova hasil tangan kami! yeyyyy sangat berbangga pavlova kami menjadik! walopon rupanye tak menarik sangat! crisp crust, soft light inside(mcm Marshmallow) ..lepas ni try rendahkan sket pavlova kami dan kene buat lopak..slack takde lopak, meleleh2 whippping cream kitorang tu!
esoknye mereka ke swimming pool bergumbiraaaa! bebudak hepiiiiii laa ape lagik!
happy birthday tokma! semoga dipanjangkan lagi umur, dimurahkan lagi rezeki, diberkati dan sehat selalu!



we love you tokma!!

6 comments:

  1. sedapnya pavlova! lps ni boleh try buat chocolate pavlova. sedap juga!

    ReplyDelete
  2. Happy Birthday Tokma..Wahh mcm best sgt tempat tu n pavlove tu nmpak melting sgt!!hihih...Jom view online shop saya..Ade tudung cantik n RM 25 je n Free Postage tau...

    ReplyDelete
  3. hehe liz, saya suke masuk blog resepi kamu! ada eh choc pavlova dalam blog kamu? mahu geledah blog resepi kamu! nak try nak try choc pavlova plak!


    hijab, baik! nanti saya singgah online shop kamu..

    ReplyDelete
  4. takde.. takde.. chocolate pavlova ada dlm buku Nigella Lawson. sebab entry awak, malam tadi baru saya buat chocolate pavlova. balik kerja ni baru nak whip the cream dan ngap! nanti saya update kat blog eh. dia rasa chocolate dan buah raspberry merupakan it's killer combination.

    masa 1st time buat dulu, saya pun sama mcm awak. tak jadikan pavlova tu mcm mangkuk. so cream jadi "banjir".

    ReplyDelete
  5. erk erk akaka kerana saya kah? ekeke yey tq tq! nanti saya pi usha blog kamu!
    huuu tu laa belajar dari kesilapan! lepas ni dah tau dah camne nak cantikkan..arituh kitorang buat buruk benar rupenye! ehehe

    ReplyDelete
  6. waahh..senang tak nak buat pavlava tu? aku jakun sikit ni. taktau rasa apa tp tau nama ja.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...