Thursday, January 19, 2012

10L reunion

balik from checkup aqeef sabtu lepas, kitorang cepat2 nak balik..
dah janji ngan kawan2 rumah lama masa kitorang bujang2 dulu..janjinya nak jumpe kat rumah saya saje..
saya lebeh prefer jumpa kat tempat aman damai seperti di rumah sahaja..
mall memang kena pangkah laa..kang tak larat nak ngejor anak masing2 plak..
dulu time tak beranak pinak boleh laa nak jumpa2 or lepak2 kat mall/restaurant..
tp sekarang ni..nehiii! susah sket..
tak sangka 6 thn berlalu, [ada 2 3 orang yg dah 7thn] kitorang masih boleh bersama! walopon masing2 dah pon mengikut haluan masing2..dah bersuami, beranak-pinak, dan terpisah jauhhhh..nunnnn ke brunei sana si ju dibawa lari oleh incik somi[eh tak tak..dia dgn rela hati mengikut incik somi bermastautin di sana - bezz kan?]..ceggu ejot yang tercampak ke sarawak dan dah kembali ke johor pon kitorang still boleh gather2 lagi..

10L tingkat 11 flat PKNS Kg Kerinchi! ni lah first[n the last] rumah sewa saya masa saya bujang2 kerja kat kl dulu..tahun 2006 kot saya datang ke 10L..
masa mula2 masuk rumah tu, saya kenal sorang je ahli dia..ju..tu pon sbb ju ex-roomate saya di MMU Melaka thn 2000 dulu..
masa first2 datang kat 10L tu, saje je nak jenguk2 ok tak rumah tu..time tu baru nak stat mencarik2 rumah sewa kat area kl..saya tak larat nak ulang-alik kl-sepang ari2..[kuar subuh ari, balik keje dah nak dekat kol 10-11 malam..pastu esok bangun lagi kol5:30pg sbb subuh dah nak kene kuar dari rumah tuk ke tmpat kerja lagi..mmg tak laratttt beb!]
masa chatting ngan ju kat ym, ju offer dok skali ngan dia kat 10L kerinchi..
tu yang pergi jenguk dulu tu..tgk ok ke tak..
masa datang 10L tu, fuuhh mmg kecoh derang tu..
siap buat masak2 gik..macam bezz kan derang? tp saya masa tu still malu2 lagik..tak kenal kan..
so takde laa borak2 sangat pon dgn derang..derang pon macam takde laa yer yer nak layan saya..
tp saya rasa ok nak duk situ..dekat ngan lrt, pastu sewa pon tak mahal..
semua ahli rumah tu baya2 saya je..lahir thn 1982! lagik syiok! boleh masuk kapla laa kot insya Allah..
memang! memang tak salah pilihan saya nak dok kat 10L..
semua mmg satu kapla! syiok dok ngan derang..
boleh tak saya nak kata saya bersyukur dapat jumpa derang ni..jadik salah sorang ahli rumah 10L..?? [yer laa dok kat kl kan...macam2 pe'el manusia..kita bukan tau dapat yg jenis hati batu,berkira, dan suka jage tepi kain n jaja2 cerita tu yg tak bezz, tp derang ni tak-semua-itu pada saya]
walopon rumah kecik, duduk ramai sampai 8 org! tak rasa pon sempit! yunne, kecik, ju, ejot, nik, cik reen, ida dan saya [ramai kan?]
siap kitorang boleh buat rumah terbuka hari raya lagi tu! meriahhhhh! masak sama2, pergi pasar and kemas2/hias rumah..semangat kan kami?
pergi bercuti ramai2 kat PD! aiseh kenangan beb!
korang mmg bezz!![khas tuk budak2 10L] rinduuuuuuuunye..
itu kesah lama..
kisah baru? kami masih berjumpa..masih berhubung!walopon dah terpisah!
harap2nye kita tak terputus hubungan sampai bila2 ye kawan2?!..

eh sebenarnye nak cerita pasal reunion kami sabtu lepas..
ju balik mesia jap minggu lepas..[tp boleh ke saya terlupa?]
ari rabu eh ke khamis lepas dia tanye jadi ke nak jumpa dia..
aiseh mmg tak teringat..jadi berbalas2 msg lah kami kat fesbuk nak decide jumpa kat mana..
even sampai ari jumaat tu pon tak konfem lagi nak jumpa kat mana..
kat sunway lah, kat saba' cyberjaya lah..kat ou lah..
last2 rumah saya sudah! senang cite..tayah nak risau kene halau ke apa[ye laa dah kalu dok kat restaurant/mall kang nak lepak lama2 tak ke kene halau plak kang kan?]
kalu kat rumah saya, nak tunggang terbalik, tertonggeng ke bingit macam pasar ke biaq pi..takde orang nak marah or pedulik...
dulu pon masa ju ada kat mesia, dia slalu jadik tuan rumah..makan2..
skang dia dah tak bermastautin kat kl ni, kene laa orang lain amik alih peranan kan..
next gathering cik reen dah offer nak jadik tuan rumah! yey tayah pening2 nak pikir dah..
hope by that time cik reen takde hal lain plak lah yg menghalang..ye cik reen?
haruslah next time kita plan awal2 n baiiikkkk punya..supaya semua org dapat datang..baru lah cukup korum! 10 orang semuanya![eh apsal 10 lak?tadi 8? sbbnye ujung2 saya dah nak kuar dari rumah tu, cik zehan join menyempitkan masuk rumah tu..jadik 9! saya sebenarnye masuk 10L menggantikan zam yang kuar dari rumah tu..so campur zam[bekas ahli - walopon dah menjadi bekas ahli, tp dia slalu datang bertenggek di 10L tu ekeke]..jadiklah total 10 orang kesemuanya!]
gambar? gambar? satttt..sat gik saya tepek..kita borak2 dulu..
sekarang total 10L jr ada 8orang! saya je dah produce 2 orang..ida pon 2..nik sorang, cik reen sorang, ju sorang dan bakal thn ni lagi sorang..zehan pon sama..thn ni masuk 2..zam pon tahun ni produce sorang..8jr dah dihasilkan, 3 jr lagi bakal muncul tahun ni..tahniah buat 3 org kawan saya ini!
haa ok ok..ni gambo ari sabtu lepas:
thanks to nik yang bawak kek ini..

ju berlenggang aritu tak membawa anak bujangnye..ju make sure next gathering, sila bawak mu'iz plz!
sekian..terima kasih kepada korang yang sudi datang ke rumah aku..
len kali datang lagi ek? jangan serik datang rumah kami yg kecik dan tak seberapa itu ye..
cya guys again next time! insya Allah!

4 comments:

  1. bestnyeee... masing2 bawak perut n bawak anak dah kan..
    p/s - resepi omellete anda telah ku cuba..sodappppp!

    ReplyDelete
  2. i like..i like...
    lps ni leh kite gather2 lg kan..
    haaa ko ni ila..rajin benar wat awan ckp2 tu..
    berseri sungguh nk baca..
    klu aku jgn haraplaa..tepek gambo sudah..:D

    ReplyDelete
  3. apsal aku tak perasan ada update terbaru kat blog ko ni ila...

    ReplyDelete
  4. hehe lea..oh tahniah! berjayaaaa juga kamu membuatnye! resepi tak detail pon..hehe tapi senang kan? boleh buat selalu! hihi

    zehan, iyo! mari mari! kita ke rumah ko plak bleh? ekekkee
    alaa saje laa..bior nampak lain sket..yunne dah tepek gambar..aku tepek gambar ada awan2 plak..hihi


    eh ye ke atul? hentah ek..aku pon tatau apsal..problem betul blog aku ni

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...