Tuesday, January 3, 2012

BP KD

Semalam kitorang makan kat BP!
BP? Batu pahat? Eh bukan!! Bukan!!
British ptroleum? Lagiklah bukan! Dah bengkrap dah tu.. Pehal plak nk mkn kat british petroleum? Tak masuk akal!
Bawal power lah!
Tetibe je tgh ari smlm rasa malas betul nk masak! Lg pon dlm fridge takde bahan pon boleh dibuat lauk..Yg ada cuma telur! Aiseh balik2 telur..
Aper gik, trus ajak daddy mkn luar je.. Ajak pi johnys, daddy tamau masuk mall katenye.. Karang si budak aariz tu tak tentu arah plak kang.. Dia tu pantang masuk kedai/mall!
Pikir punye pikir, puas dok pikir mana nak mkn..punye nk pikir mana tpt boleh mkn luar dari mall.. Huu tetibe teringat nak cuba bawal power lah!
Asik dengar org kate sedap! Tp tak pernah pon sampai! Padahal dokek eh ngan umah den..
Daddy ajak pi bp kat uptown.. Dekat sket katenye..
Wassap mancet tanye dah lunch blom,tanye itu tanye ini sket then terus janji tuk jumpe kat uptown je..
Sekelip mata kitorg dah sampai uptown! Skali tutup daa situ! Boleh ke aku lupa situ mlm je bukak! Ahaha.. Sori cet!
Then kitorang konvoi ler ke kota damansara plak!
Naseb bayek situ bukak! [Ye laa manatau kan pekerja dia nk coti2 new year ni ke kan]
Kol 2pm br kitorg dapat mkn! Lapo sesangat dah mokcik!
Slurrrppp! Mmg power!!
Set bawal power tu ada ikan bawal sekor, nasik putih, kicap, kuah kari, ulam-ulaman ngan sambal belacan je! Tapi dia punye sedappp sampai menjilat sudu lah!!
Sambal belacan dia sodappp!
Ikan dia garing gila! Tp tak terasa pon over garing! Mcm ner dia goreng eh? Fresh plak tu rasanye! Sedappp nyum nyum!
Harga rm10/set! Pueh ati den dapek mkn sodap smlm!
Lepas ni boleh pergi lagik!
Derang ada gak jual set ikan keli, set ayam, ngan aper tah satu lagik lupo lak aih!
Boleh ler try yg lelain tu len kali kan?

3 comments:

  1. Apsal tak whatsapp aku skalik hihihi.. cuti 4 hari minggu lepas aku memang tak ke mana pun. ngulit aneesa je la kejanya :P

    ReplyDelete
  2. alamak sori atul..aku pon smlm tak konfem bukak ke tak bp tu..tu main redah je..boleh ajak mancet je laa redah..kang redah ramai2 buatnye tutup..sian kat semua org..
    takpe nanti kita pi ramai2..farah,fatih,mancet n sape2 lagi nak ikut! hehe

    ReplyDelete
  3. hihih nak ikut! haaa sedap kan? rangup gila ikan dia, pastu cicah2 dia pun sedap! arghhh terliurrr pliss ;p buat syarat je jauh, kalo tak lunch break jugak aku terjah ;p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...