Tuesday, June 28, 2011

new gadgets in da houz yaw!

hehe ati berbunge2 riang! yey

1. coway petit

dah 2 minggu pakai ini..
sungguh sronok kerana saya tak perlu lagi masak air tuk dapatkan air panas dan tak perlu lagik simpan air sejuk di dalam fridge!
dulu kami hanya pakai water filter panasonic biasa saje..
bila dah ada petit ni kerja saya lagik mudah! yey!
touch saje air akan kuar!

2. ip4

last week, selepas checkup dengan dr raja, saya dan incik suami kuar berfoye2 di ioi mall..
nonton green lantern, makan2 dan tawaf ioi mall..
tibe2 je incik suami offer saya tukar hp..
dia ajak usha2 ip4 kat digi booth..
saya mmg tak pernah berminat nak pakai ip or ip4..
pada saya hp yg saya ada sekarang sudah memadai..
skalik bila tgk pakej dan selepas godek2 dengan ip4 display di booth itu, tetibe ati berubah pulaa..
trus ptg itu jugak kitorang ke ss2 digi center tuk reg..
selepas seminggu, bounce digi-celcom-digi-celcom-celcom-digi, ari smlm baru lah saya dapat memegang sebijik ip4 berwarna putih!
yey skalik lagik!!
saya masih memakai number lama ye kawan2, cume bertukar service provider sahaja..
dan-dan petang smlm juge, dapat je ip4 trus ke OU mencarik casing dan screen protector..
ahahahah over taww!

9 comments:

  1. Aku duk usha coway petite ni since homedec aritu.. Tp malas nk bayor bulan2 huhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. yana, kalu tanak bayor bulan2, beli laa cash! kitorang memula dah reg tuk bayor bulan2..skalik kire2, 5thn bayor bulan2(tuk jadik hak milik), dekat rm6k++ baik lah beli je dari sewa..so kitorang beli je trus instead sewa..homedec promo tuh kan murah jugak..rm2610 je kan? harge sebenar rm3700 kot kalu tak silap..

    ReplyDelete
  3. amin!! moga2 masin mulut ko aku banyak duit! hehe..manader banyak..coway tu mestilah bukan pakai duit aku..ip4 tuh aku amik pakej..bayar sama je macam bulan2 aku bayar celcom p148 tu selama ni..duit aku simpan tuk beranak..tu lagik penting..hihi

    ReplyDelete
  4. wah ni buat mokcik terbakar yoww! mokcik pun tgh mengira2 duit nak beli iphone or ipad ni hihi. best tak iphone4 tu ila? (lagi mau tanye kan hahaha ;p)

    ReplyDelete
  5. kire mokcik jgn tak kire! oh bezz!! aku still dok godek2 gik nak menginstall itu ini..dan yg pastinye encik aariz itu lagik pakar ye..pandai2 plak dia unlock sendri pehtuh bukak angry bird sendri..dah tuh dia je plak yg nak konker henpon ku itu! cis! nampak gayenye kene membeli juge untuk dia..tp bukan iphone lah..pengsan laa nak kasik iphone kat budak kecik tu..kene usha2 ipad plak cis! pada aku, iphone4 bezz sbb boleh guna untuk call, camera dia pon cun..kalu ipad tu, bezz jugak cuma tak bleh nak call, n camera kurang cantik lah!dah lah besar satu hal..hmm fatih ko beli 2-2 lah! iphone tuk ko, ipad plak konon2 tuk athirah n hadi(tp sebenarnye nanti ko pakai laa jugak ipad tuh kan)..aa amacam?

    ReplyDelete
  6. hehe begitulah konon2 cadangannye :D nak kasik budak2 ni main (aceh, budak2 ;p)

    ReplyDelete
  7. Coway Petit sekarang RM2360! atau ansuran RM66 sebulan.

    www.cowaymalaysia.com

    ReplyDelete
  8. mahal tapi berbaloi utk kesihatan. klu x mampu banyak pilihan murah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...