Friday, July 1, 2011

Baby checklist for adik baby..

minggu lepas dok kalut2 barang2 baby banyak yg tak ready lagik..
mana yg boleh diturun milik dari abg aariz, tak perlu risau sgt..
yang risau barang2 yg nak diperbaharui..
baju2 baby dah sebakul dibasuh..ada setengah bakul lagik tak berbasuh..tu 2nd trip..
weekend ni baru nak buat..haa amik! sampai ada 2 trips tuk baju2 adik baby..

antara barang2 yg nak diperbaharui:

1. baju newborn - checked!
2. mittens & booties - checked!
3. towel - checked!
4. diapers - checked!
5. crib set yg baru (bumper, bed sheet) - checked! dah borong di moms care bulan lepas..
6. breast pump accessories for spectra3 - oh sungguh berpuas ati shopping ngan enjoybreastfeed..rabu malam order, pagik ni tadik dah sampai! oh yeah!! murah pon murah!
a. 2 sets of spectra breastshield set - checked!
b. 2 pcs of spectra filter - checked! beli sampai 4! senang citer
c. 2 pcs of spectra silicone massager - checked! ni beli satu je laa..try satu dulu..harge mahal sangat tuk satu je..

antara barang2 yg dibeli di enjoybreastfeed..oopss botol susu aariz termasuk jugak kat situ..

7. baby carrier(infant carseat)
8. baby bjorn baby carrier - ini berangan dulu..tatau laa tercapai ke tak hajatnye..
9. sedut ingus (Kuku Baby Snivel absorver) - checked! suke!!! terima kasih mancet! dia yg recommend.
10. nipple cream
11. ice pack -checked!
12. techni ice sheet - oh ini belom! banyak yg dah out of stock! haih kene berusaha mencarik lg!
13. maternity pad - checked! thanks to leila! dapat free je from her! suke suke!

hajatnye nak ke mydear warehouse sales kat puchong..harap2 semapt lah singgah kejap senin depan ni lepas checkup ngan dr. raja..
harap2 daddy dapat bertahan matanya! hihi

2 comments:

  1. aku dulu pun bertrip2 basuh baju baby hihi.. enjoybreastfeed mmg murah, tp aku tak jadi beli sparepart spectra, sbb dah terbeli medela FS muahaha! ;p happy preparing ila ;)

    ReplyDelete
  2. wowwieee!! terbeli??? demm aku sangat jeles ciss!! nak jugakk!! en. hubby silalah terbace tuk terbelikan saya medela FS jugakk!!! saye mahu saya mahuuu!!!..fatih dah start gune ke? bezz tak??(eh ape nye solan..mestilah bezz kan?)..huwaa mengidam FS bleh?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...