Wednesday, July 13, 2011

@36weeks

26 days to go..
kaki sudah start menjadik kaki gajah..
kalu tak gerak je, jari tangan pon bleh start menggemok!
aiyohh! terkejut arituh tgh elok2 duduk borak2..skalik rasa jari tgn macam semacam je..tak bleh nak genggam..tgk2 semua jari dah menggemok! kaki plak toksah cakap laa kan..
saya sekarang dalam stage berjage2 dan menanti waktu je ni..
fuhh!! barang saya dan baby tuk ke hospital lom masuk dalam beg gik ni..
tp dah ready dan dah diasing2 dalam kotak..mana yg nak dibawa ke hospital, mana yg nak dibawa ke rumah tokma..
tadik dah satu trip hantar barang2 baby ke rumah tokma..
ada sket lagik nanti nak kemas2 n hantar lagik satu trip..
sekarang tgh dok pulun minum air kelapa..
nyum nyum!!
sebelum ni saya berpantang tidak minum air kelapa ok! ada laa kot dekat2 2thn tak minum air kelapa.. setahun pertama sbb baru abih pantangkan aariz, pastu takde rasa pon nak minum air kelapa, then dah mengandung plak lagik laa tak minum..
skalik dapat minum..fuhhhhhh ari2 mau!
baru2 ni balik mlk, hangkut bawak balik 5 bijik kelapa muda..free!
buah kelapa muda sudah mahal ye skang..naik rege..cis..macam laa tanam kelapa tu perlukan minyak! ape daa


air kelapa ais blended special by en. suami! nyumm!elok2 tgh taip entri ni, tetibe sampai air kelapa special ni..fuhhh mekaseh laa en. suami!



berdebar2 je ni..
harap2 baby dapat bertahan hingga ke tarikh EDD..baru ngam cantik tarikhnye 8/8..
sabar ye baby!


baju2 baby first trip basuh malas nak kepit2 mittens n booties yg belambak2 tu..saya tepek2 je kat atas hanger..sbb dah tak cukup hanger nak kepit

second trip basuh baju adik baby


saya suka barut yg comel itu..ada katun2..mekaseh maklong!

6 comments:

  1. weh skejap gle dh 36w.rs jmp ko ritu cm kecik lgik je pwot huhu

    mst neves kn wei.ish aku lak yg dupdap2 ni ha.smoga slamat semuanya yek jgn lupa msg tau.

    nnt ps kuar hosp trus blik sepang eh

    ReplyDelete
  2. aku blum lagi sampai tahap tu.. baju2 pun baru beli sikit2.. banyak pink kaler jer.. dibuatnya kuar baby boy.. abis la kena beli baju lain hehehehe

    ReplyDelete
  3. kan nik? aku pon rasa skejap gilos! tetibe dah tinggal lagik berapa minggu je..ok insya Allah sudah semestinye aku announce satu doniaaa..jgn risau! hihihi..haah, trus balik sepang..rasa2 nak jenjalan ke sepang, meh lah singgah.. =)


    atul, ko dah konfem baby girl ke? kalu dah konfem girl, beli pink banyak2 tak menjadik masalah..tp kalu boy, pakaikan pink pon apa salahnye..aariz dulu pernah kitorang pakaikan je baju pink..ada org adiahkan dia bj pink, kitorang pakaikan je laa..dia tak kesah pon..ahahahahaha

    ReplyDelete
  4. adik baby klua 8 8 same bday ngn auntie hoods, yeaaa ila nk branakk

    ReplyDelete
  5. owhh suh la adik baby bertahan.ko kurgkan la berjalan konfem boleh sampai EDD tuh. 8/8 tu guwe nye anniversary la. senang nnt aku nak igt tarikh lahir adik aariz ni. hehehe

    ReplyDelete
  6. aha itu lah cet..kalu 8 8, at least dapat laa aku posa skejap, kurang ler sket aku nak kene ganti posa thn depan..ahahaha..oh seronok ye ko aku nak beranak? tunggu laa turn ko thn depan...hahaha

    cik reen, haah kan..br aku teringat 8/8 tu ko kawen..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...