Tuesday, July 5, 2011

ari yang sangat bermutu!!

semalam punya kejadian:
columbia asia hosp--mydear warehouse sales--ioi--fabulousmom--mydear warehouse sales-digi center ss2--durian ss2

fuhh fuhhh keluar pagi, balik ptg..dah dekat nak maghrib..
puas ati kat mydear warehouse sale dapat barang yg dikehendaki..
baby carrier(infant carseat)..beli ini sbb konon tanak beli convertible carseat nanti penuh kereta..
aariz dah ada harfold zeus..pakai dari baby lagi..
so adik dia nak ler try pakai baby carrier, senang..hangkut je adik ngan carseat kuar dari kereta..lagikpon murah sket beli baby carrier, yer tak? hehe..
lama dah usha maxi cosi..tp fikir2, setakat baby carrier beli mahal2, tak berbaloi sbb for sure akan pakai sekejap je..lain laa kalu dia bleh pakai sampai umur 4thn cam convertible carseat tu..baru berbaloi..
n berbaloi jugak kalu maxi cosi itu dibeli satu set ngan strollernye..baru berbaloi..
masalahnye kami tamo stroller dah..sbb dah ada mclaren aariz punye tu..
dan dia tak pakai pon..tamo pon si aariz dok dalam stroller tuh..saba je laa..
pastuh usha2 mothercare nye baby carrier..3 4 kali jugak laa jenguk mothercare kot2 ada less infant carseat yg kitorang nak tu..
baru2 ni pergi, ada less 10%!! tp bila dibelek2, hmmm keras semacam plak..macam tak selesa plak kalu baby duduk dalam tu..harge lepas less dalam rm330++..jugak tak berbaloi..
baik beli yg murah nye je..sama je keras..
maka ke mydear warehouse sales laa kami semalam untuk misi menjejaki baby carrier..
dan misi berjaye!!! kami dapat baby carrier dengan harge hanya rm190!! harge asal dalam rm300++..byk slash di situ! mak sukee mak sukee!!
ada banyak pilihan!! fuhh!! banyak giler barang kat warehouse sales tu smlm!
stroller, babycot, basikal, kereta, baby carrier, carseat..fuhh macam2 design n murah!!
untung siapa yg baru nak dapat first baby..kitorang ni kurang lah untung sket, sbb semua tu dah ada! ciss!

since color yg kitorang nak takde dalam stock, baru nak sampai katenye, kami kene tunggu dalam satu jam..
dari berpanas dan berpeluh ketiak menunggu, baiklah kami ke ioi tgk wayang ke makan2 ke kan..
jadik ke ioi lah kami tgh ari smlm sementara menunggu baby carrier pilihan hati...
hajatnye nak nonton transformer..kol 2:30pm sold out!, kol 3pm pon! even kol 5:30pm pon jugak sold out! ciss! melepas nak tgk!!..
jadik makan2 saje lah di ioi smlm..
on the way nak ke nandos, nampak lah plak Daiso!
mak oiii dah masuk, rasa tanak balik eh? macam2 plak nak dibeli!!
rm5 je for all items babe! sape tak gile?
even casing ip4 saye pon berharge hanye rm5?? whatt?? nyesal beli kat ou arituh harge rm48..ingatkan harge casing ip4 mahal2 semua..amik rm48 tuh paling murah la tu..cis!(saya mmg carik yg paling murah je semua barang..]
tp satu je laa sakit ati ngan Daiso ni..smlm masa sampai kat rumah, baru perasan ada satu barang dia tak masukkan dalam plastik..bayar for extra barang, tapi barangnye takde!! haih geram betul ngan budak cashier tuh!!

dah kenyang makan2 dan merehatkan kaki yg lenguh di nandos, kami gerak lagik menuju ke fabulousmom plak!
tujuannye tuk mencarik lucas papaw cream..buat pengganti earth mama bottom balm aariz..
murah sket hargenye compare ngan earth mama bottom balm..
kami selama ni dok pakai earth mama bottom balm tu sebotol besar sebulan..rasa nak pengsan plak mahalnye..
papaw ni byk sket kuantiti dia, harap2nye bleh laa tahan lama..
fungsinye lebeh kurang sama je..
tp bila dah masuk fabulousmom tu, bukan cream je aku beli, macam2 plak dibeli!
sales laa katekan! tp mmg bezz fabulousmomnye sales!
teat MAM ada 15%!! tmpt lain jarang nak ada less for MAM's teat!
avent nye barang2 pon ada less 15%!
bumble bee nye barang2 ada 20% less..
haiyoh!! macam2 plak nak diamik! semua barang yg saya amik smlm ada less ye!
saya sukeee!!! sbb kat tmpt lain, ada yg ada less, ada yg takde..tp di fabulousmom semua less..wowwieee!!

semua di bawah ada less!!

ok dah habis borong di fabulousmom, masa untuk patah balik ke mydear warehouse tuk collect the baby carrier..
saye tak kuar pon kereta sbb dok bergayut dgn sorang member ni..eksaited dengar dia dah pregnant! congrats kepada member saya itu!
tak tgk pon camne rupenye baby carrier itu kalau berwarna yg saya nak tu..
takpe laa..janji warna yg saya suka..for sure cantik punye laa!! yakin je ceh!

demo by en. aariz..tgn lagik sebelah tak lepas henpon mama sbb tgh tgk atromen!haih

dah tu balik tu tgk jam sempat gik nak ke digi center ni..
menuju lah plak kami ke ss2..
selesai di digi center, alang2 dah sampai ss2, kami singgah kejap kat ss2durian!!
eat all you can!! rm9 saje!!
mak oii makan sampai nak termuntah laa..
memang puas ati makan!! lepas ni arap2 nampak durian takde lah terliur lagik!!
pergilah korang try!! rm9 je..paling murah kat ss2 tu..gerai2 lain smeua rm10..situ satu je rm9..betul2 kat corner belakang bhp!



dah kenyang, baru lah cargas pulang..mahu mengambil si cenonet di rumah babysitter..
ahaa sungguh bermutu ari saya smlm!! saye sukeee!!!!
kesian daddy tidor 2jam je smlm balik dari keje malam..
terima kasih en. daddy!!

5 comments:

  1. ilaaa.. aku gi mydear warehouse sales tu tak beli ape huhuhu. padil kata awal lagi. ada menda lain lagi penting kena beli huhu.. so cuci mata je la.. berkenan giler kat mamalove punya stroller+carrier tu, sebab harga cuma 600++. tak pun stroller yang kaler biru rupa cam quinny zapp tu. tapi apakan daya.... takley lawan cakap suami..

    semalam aku gi asia branded warehouse sales kat stadium putra.. banyak baju anakku/disney murah2.. RM10 sepasang. ada RM5 tapi lain2 baju dengan sluar. baju dewasa pun ade.. byk gak ler aku rembat baju kat situ hehehe..

    btw, muchkin rack tu ko beli kat fobulous mum ker, bape regernya? aku tngah carik2 gak rack tu..

    dan.. durian tuuuu.. RM9 all you can eat?? kat ner tu.. dan sampai bila ada jual macam tu???

    ReplyDelete
  2. haah smlm tgk yg kaler biru tuh cantik tul! ler ko kan dah 6bln kan? kenape tak beli ape2? babycot ke? situ murah laa compare tmpt lagin..rugi ler kamu..nanti dah habis warehouse mana nak carik lagi?ape lagik benda lain yg penting? carseat penting gak tu, aku rasa itu kene beli dulu..huu tapi betulla, kene dengar cakap suami..hehehe

    oh aku nak elak pergi tmpt2 jual baju2 ni..huu banyak sangat dah baju2..aku ni jenis tak reti kawal nafsu..kang habis duit memborong je keje...padahal baju dah berlambak!
    rack tu harge rm45..tp aku borong smlm lebih dari rm100, so dapat rack tuh dalam rm38 je..

    huhu durian tu tatau laa sampai bila..sampai habis musim laa kot..semlm tgk durian dia berlambak!! org yg makan kat situ pon ramai! bukan all u can eat..tak semua..eat all you can..makan selagik ko mampu! rm9 tuh durian2 kg je..kalu nak ada durian D watsoeva tuh rm15..haa yg tuh baru dapat makan all u can eat! hihi

    ReplyDelete
  3. oh tmpt durian tu, tu aku dah bagiktau, kat ss2, kat corner, betul2 belakang BHP(stesen minyak)..carik BHP senang laa nak jumpe..dia betul2 belakang BHP..kat corner

    ReplyDelete
  4. ok ok .. kekekeke.. all you can eat samalah tu maksudnya eat all you can.. takde maknanya org dapat makan all durian tuu kekeke.

    *actually aku tatau SS2 tu kat mana.. wakakakaka

    ReplyDelete
  5. wakakaka..alamak!! tatau SS2 kat mana tu yg payah!! oh oh kater ada android..sila pakai gps plz! ss2 tu dekat area2 kelana jaya sini..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...