Monday, June 13, 2011

Aariz's 2nd Birthday Party

semalam berlangsungnye 2nd birthday party aariz..
party kecil2an dan ringkas2 sahaja..
kali ni tak ramai pon yg hadir..tak semeriah last year..
tp tetap membuatkan kami kalut dan majlis agak berterabur..
semua plan menjadi tunggang langgang bila tibe-tibe hujan sangat lebat turun petang semalam..
meja2 dan kerusi yg sudah cantik disusun terpaksa ditarik tuk berteduh..
itu lah problemnya bila buat di kawasan terbuka tak berbumbung..
yang kalutnye, tetamu dah pon mula datang..
kitorang hampir nak susun meja2 semua kat depan rumah kitorang je..tp for sure sempit lah nanti..
alhamdulillah by 3pm rasanye hujan reda..
kelam kabut laa time tuh dok menyusun balik meja, kerusi dan makanan2..
tetamu pulak yg terpaksa sama2 tolong menyusun atur...ahaha sian derang..tp takpe laa kebanyakannye pon sedara mara kitorang jugak..
majlisberjalan lancar sehingga ke petang dan hampir ke maghrib..
alhamdulillah juga makanan takde yg kurang(i mean tak cukup) dan tak pulak berlebihan..
kepada yg hadir semalam semoga berpuas hati dengan majlis kami yang serba kekurangan dan kekalutan itu..
semoga tidak serik untuk hadir ke majlis kami lain kali..
terima kasih yg tak terhingga kepada tukang2 sponsor makanan, yang hadir dan yang memberi hadiah buat aariz!..

menu semalam:
nasi ayam : hasil tangan tokpa aariz (nyummm sedap!! terima kasih tokpa!)
kuih koci : sponsored by wan aariz from melaka
kuih seri muka durian : hasil tangan tokbak aariz from melaka
cuppies atromen : sponsored by maklong aariz from melaka(hasil tgn dia)
puding marble : maklong aariz jugak from melaka(hasil tgn dia juge)
cookies mickey : sponsored by aunTy atieqa aariz
cream puff : sponsored by aunty nik nadia (special ni)
buah anggur : sponsored by makngah aariz from kampung warisan setiawangsa
tembikai : sponsored by tokpa n tokma aariz
karipap dan kuih muih lain : sponsored by opah2 aariz..[tak perasan siapa yg sponsor, kalut sket smlm]
mickey mouse cake and cuppies : order with aunty Zue(mabaker)
nugget dan cheezy sosej : goreng sendrik
hmm tu je laa rasanye smlm yg ada..


bday boy with maklong sepang and aunT atieqa


opah2, wan dan makcik2 aariz tokma, model botol air mineral aariz with tokbak mlk dan pakngah kg warisan bebudak yg eksaited terjun pool..tak sempat majlis start, derang dah terjun dulu dah..naseb bayek si aariz behave smlm..suh dia tunggu potong kek dulu baru bleh terjun, n dia tak plak mengamok2 nak terjun..dia dok je tepi pool tengok bebudak lain swimming..bagus! dengar cakap.. the foodss!
cookies sponsor by aunT: cream puffs sponsor by aunty nik! tqq so much aunty!! nyum!![saye siap sorok sket tuk diri sendrik sbb takut tak sempat nak jamah smlm..keji tak? ni fevret saye!] mickey mouse itu saya gigih gunting2 dan lekat semata2 tuk hiasan puffs ni.. cuppies atromen sponsor by maklong aariz from mlk..theme mickey, tetibe je ada atromen jugek..bedal! aariz punye lah suka..mickey pon dia suke, atromen pon dia suka..haihs jajan for kids! budak ini eksaited dapat adiah.. nyanyi2 hepi beday tuk bday boy.. tetibe bday boy malu2 kuceng..haha funny lah aariz bday boy tiup lilin tak kuar angin..brape kali daa tiup tak padam2 lilin tu akhirnyaaaaaaa! dapat si bday boy terjun pool! kawan2 sekolah dan u mama aariz.. si budak tecit anak aunty farin..cian dia tak dapat terjun pool..mommy dia laa tamau kasik dia terjun.. tengok basil, selamat dah berendam dalam pool dari mula datang sampai tanak kuar2 dari pool..yg lain2 dia tak heran dah..mkn pon dalam pool..sporting kan mommy n daddy dia? aunty farin kene jadik macam ni laa pttnye..kawan2 ofis mama aariz..
ada banyak lagik gambar..nanti saya upload kat fesbuk lah!


eh takde gambar ngan handsome boy, iffat lah! haiyyaa sori iza..
gambar ngan lil zara(nik sekeluarge) pon takde! haih..sori jugak nik
tu lah bila kalut, macam2 lupa..asik laa kene ulang alik kuar masuk rumah amik barang..kalu tak, bleh je dok satu2 tmpat amik gmabar ngan semua tetamu kan?

10 comments:

  1. haha comel sungguh mak buyung memakai topi minnie tu..happy birthday aariz!

    sori ila tak sempat nak terjah..baru sampai dr genting tgh hari semalam..semua melepek penat.

    ReplyDelete
  2. takpe farah..
    thanks! =)..hehe minnie berperut buncit...ahaha

    ReplyDelete
  3. weh ala fesbuk ke,alaaa
    aariz behave dh nk jadi abang hihihi,bagus ok

    ReplyDelete
  4. aaa cet aku sudah upload malam tadik sebelum tido..pagik ni tgk fesbuk hooda dah comment gambo yg ada ko..huhu..sori cet

    ReplyDelete
  5. huhuuu comey je aariz tiup lilin xkuar angin ;p ila sori xdpt dtg.aku mmg xpegi mana2 pn last week..suddenly firas demam la pulak.

    ReplyDelete
  6. ilaaa...sori xdpt nk dtg ada hal smp ke ptg ahad tu..neway mknn2 tu semua amat la boleh melelehkan air liur aku...

    ReplyDelete
  7. ila... sorry yer tak dapat datang... aku ada hal kat umah kakak aku hari tu. mmg tak wat RSVP pun, sbb takut last minit ada hal. Apa2pun, tak lama lagi awak dh anak dua.. tahniah..

    ReplyDelete
  8. zehan, takpe..sian firas..dah sehat lom dia?
    ahaha dia mmg suka tiup2 tak kuar angin..siap dah banyak kali prektis tiup lilin dah b4 party ni..tak jugak berjaye..haih

    mira, takpe takpe...len kali laa insya Allah..ahahaha aku pon terliur balik bila menaip menu tu smlm..tu lah masa party tuh aku tak sempat nak pulun makan..dok jamah situ sikit, sini sket..kelam kabut ke sana ke mari..

    atul, takpe..tq

    ReplyDelete
  9. wah meriahnye tgok foods tu colorful je..i like²..happy birthday ariz..ila sori kami xdpt mai coz br balik dr b'cuti with family hr2..

    ReplyDelete
  10. takpe zam..biasalah, musim coti skulah kan..banyak je laa agendanye..tak bercoti, balik kampung..takpon kenduri kawen..takpe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...