Friday, October 1, 2010

bznye incik aariz kita ni

haa ni nak citer ni..citer pasal kerajinan anakandaku saorang itu..incik aariz zafir.
kami masih lagik dalam proses perpindahan..blom pindah gik..suppose pindah smlm..
tapi malangnye rumah kami ada sket lagik yg tak siap..
naseb bayek landlord kami sekarang ni bayek ati..kasik kami kuar lambat sket..
okeh balik kepada topik asal..sepanjang kami bz-bz nak pindah ni, incik aariz tu pon bz jugek..
haa aritu dah citer dia bz time kitorg pi beli barang rumah..
kali ni nak citer dia bz aper pulak ye?
dia bz ini:

bz mengemop rumah yg tak siap lagik..
ceywah mengemop sebelah tgn pon buleh..
lepas mop, kita sapu plak..(ini kes mama sorok mop, dia carik penyapu plak)
bz tolong daddynye pack dirinyebarang..
tido dalam ni pon bezz ni..
daddy dia pack barang masuk kotak, dia punggah balik..pastuh syiok plak tu dok dalam kotak ngan barang2 tu skalik..[ini dia masuk sendrik ye..tanpa bantuan kami]
naseb bayek bukan mama dia yg tgh pack barang..mama dia tolong glak je laa kan..mama dia apsal tak tolong pack barang? mama dia mesti lah bz di dapur..masak! masak bubur aariz sambil2 tu masak for dinner! mee goreng lembap..hehe

yezzaa mama dah 2 kali berjaye masak mee lembap yg lazat ini[resepi tokpa aariz]..aritu taruk ayam,telur,sotong,sawi n tahu goreng mmg marveles laa..malam ni hanye masuk daging lembu,ayam,telur n sawi je..tp still marveles!! yeyeh..[oh saye mmg tak pernah goreng mee ye puan2..asid borik gitew..saye slalu goreng kueytiau sbb kueytiau adalah fevret saye, kadang2 bihun..mee langsung tak pernah..tp lepas raye aritu try goreng mee pastuh menjadik plak, makanye trus laa en. daddy order lagik malam ni - eh mestilah dia order kat saye ye, bukan order kat kedai]..
satu pencapaian yg baik buat mama aariz! tahniah! [almaklumlaaa..saya ni tak pandai masak - harap maklum]

3 comments:

  1. wow rumah baru, rajinnye anak bujang kamo itu.
    hehehe mee goreng lembap begituw mengiurkan :D

    ReplyDelete
  2. aariz leh tolong mop rumah auntie pulak x? auntie dah xlarat ni.. huhuuu...

    nampak sedap la mee tu... yummmyyyy....

    ReplyDelete
  3. ilaa.. nanti dah pindah rumah, boleh la wat house warming n doa selamat yer... ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...