Wednesday, October 6, 2010

alo alo kami sudah pindah!..yey

hai hai..kami telah pon selamat berpindah ke rumah baru kami..
walopon rumah lama, tp baru bertukar hak milik..
syiokk weh..ati berbunge2 riang je bila dok dalam rumah sendri..lain sket perasaannye..
haha mestilah belum habis kemas kan..masih banyak barang2 dalam kotak/beg plastik itam..[haha senang pack masuk plastik itam je- jimat space/ongkos]..yg fragile n berat2(buku) je masuk kotak..
dalam nak berjimat2 space n ongkos, terbang jugak laa rm610 tuk bayar lori semata2 nak pindah ke rumah baru yg jaraknye tak sampai pon 2km dari rumah lama..cais..
memula call lori tokei kater biasa org pindah rumah amik lori 3tan..ok amik laa lori 3 tan je..kalo ikutkan kitorg, nak amik lori 1tan je..haha mana laa tau lori tan tan tu banyak mana kan..
skalik dia masuk rumah nak hangkut barang: "ini lori 3tan talak cukup kalo barang ini banyak..lu olang kene amik itu lori 5tan"
aiyooh!! brape plak chargenye lori 5tan? rm380! mak oi mahalnye..pindah sebelah je..bukan jauh pon..
ok la ok laa..amik laa 5tan..
skalik dah punggah2 barang bawak turun, nak masuk lori..dah masuk2 lori, dia cakap tak muat!
kene buat 2 trip..tambah laa lagik..dia charge 3tan plak..tambah lah lagik ongkosnya!
benciii tau! bengkok makcik bulan ni..makan laa megi je ari2..[oh kat blog ezan ada advert bgrking, whooper rege rm1 je arini..harus diserbu bila time2 tgh takde duit ni haha]
tp ok laa..derang angkat barang cermat gak laa..takde barang calar2..cuma kaki mejaku terkehel sket tu je laa..lain alhmadulillah puas ati..
fuhh bila pindah ni baru tau punye laa banyak barang eh? kalo tak pindah tatau pon barang tu wujud..wakakaka..
lesson learned, nak pindah, buang segale mak nenek yg tamo pakai..[tak payah nak pk 2 3 kali..pk 2 3 kali, mmg tak buang laa]..ni tak, semuanye aku sayang..nak jugak hangkut..last2 nanti tak pakai jugak..ntah laa..masa menegemas, dok terpk2 sayang nye nak buang..haa padan muke dah kene charge mahal tuk lori saje..padahal dekat je..kalo jauh, berbaloi laa jugak..
lepas ni tak pindah dah kot? melainkan pindah ke obersi! wah! verangannnn!


suamiku yg semuanye dia nak pasang sendrik..segale accessories dalam toilet, tmpat nak gantung tv, oven n microwave,pindah astro dish(cabut sendrik - tak panggil org astro pon, kami dah bleh tgk astro di rumah baru!) n etc..keje tebuk menebuk ni pass kat dia lah!kalo aircond tu dia bleh pasang sendrik, mmg dia dah pasang sendrik dah agaknye..oh even cat rumah pon dia cat sendrik..serba boleh kan suamiku? bleh geng ngan papaku![terkabul dah cite2 ku nak carik suami yg macam papa semuanye buat sendri - eh tapi menjahit je awak blom cube lagik] terima kasihh banyak2 dy, luv u! muah!

14 comments:

  1. bestkan dah duduk rumah sendiri.. lain rasa perasaannya... bila ila nak beraya ke rumah kami? lepas raya pun jemputlah datang :)

    ReplyDelete
  2. I'm so jealous!! Aku suke le kitchen cabinet n oven ko! Envy to the max! Nanti dah siap kemas, jgn lupe snap gambar n tempek kat sini tau..

    ReplyDelete
  3. yezzzaaaa! bezz kan? insya Allah baiti..nanti kitorg free, insya Allah sampai lah kitorg nanti..sori eh tak dapat pi aritu..mmg kitorg langsung takde pi any open house pon..sian kitorg..
    psstt..dengar citer rumah br baiti besaaarrrr n cantikkk!! waa syiokknyee! kongsi laa sket citer pasal rumah baru baiti..hehe

    ReplyDelete
  4. yana, hehe mekaseh..kembang2 idung aku ni..wakakaka..haha arap2 bertambah2 rajin laa aku masak lepas ni..amin!insya Allah..tak boleh tempek sekarang..rumah berserabut gik..keh keh...tp tak bleh nak tunjuk over2 sgt..tkt org akter menunjuk2 plak nanti..


    aper yg bezz bezz nye munek? suamiku ke? ke rumahku? hehehe
    meh ler jemput ke rumah kami..bleh bawak adam mandi swimming pool ngan aariz..hihi

    ReplyDelete
  5. bagos daous...sbb dah jimat berapa byk wang kat situ...hehehee

    & best nye..dah pindah umah sndr....bila lah aku nye turn plak ek..

    ReplyDelete
  6. baiti:ko jemput ila je ke? ekekeke

    ila:tahniahh!! nanti jangan lupe jemput housewarming ekeke..nice kitchen!

    ReplyDelete
  7. kawan2 yg kenal aku.. di jemput ler dtg.. cik farah saya juga emailkan kepada kamu open house saya hari tu.. kamu menerimanya kan? eh.. apsal chatting kat blog org plak ni :P

    ReplyDelete
  8. owwwhhhh tersangatlah jelesnye cik illa dah ada umah sendiri ye..doa2kan la turn kengkawan pulak..tp betul la illa...saat pindah rumah memang saat yg sgt menghazabkan. nak clearkan umah lama, pastu bila umah baru dah letak sumer barang nak unpack, susun2..seminggu pun x setel2..aku sudah merasainya awal thn haritu .... tp pakai lori 3 tan je la. ngko banyak betul brgnye ye sampai 8 tan (5 tan + 3 tan) :)

    ReplyDelete
  9. baiti, takpe..sila sila..saya tak kesah pon..huhu

    cik reen, insya Allah..ada laa rezeki korang plak lepas ni..amin! wakaka..itu lah aku banyak bawak sampah agaknye..tu pasal sampai 8tan..adei..

    ReplyDelete
  10. ya ampun! punya la lama i tak menjengah blog orang lain, skali tengok blog u, dah ada rumah baru ye! alhamdulillah, happy for you! :D

    rumah baru dkt mana ni, ila? i pon baru je lepas bayar deposit haritu, so we're expecting to move into our very first house in the next month or two, insyaallah :)

    eh, rumah baru u ni dkt mana, ila? buat housewarming tak? kalau buat nanti, jgn lupa ajak i tau! nak cuba jodoh kita kalini pulak (pasal asek tak jumpe aje kita ni) :P

    ReplyDelete
  11. hahahaha thara..suka ur ayat "jodoh"..huu tu laa..insya Allah..nanti ye..mmg ada plan nak wat housewarming..tp tunggu laa dah habes kemas dulu..kang org datang rumah masih berselerak..malu je..
    kat bayu putri apartment, tropicana..area sini jugak kitorg pindah..
    waa really? area mana? happy for u too!nanti wat housewarming jemput kitorg tau! hehe

    ReplyDelete
  12. oooh nice! u were also staying in an apartment previously kan? u tak minat landed property eh?

    oh we bought a house in sunway. hehehe. dah jatuh cinta la pulak dgn sunway. senang, pasal dah biasa kan. :P yeah sure, kalau buat nanti insyaallah i jemput :)

    ReplyDelete
  13. huish mmg diidam2kan nak carik landed property..disbbkan nak carik landed property yg berbaloi(dekat ngan tmpt keje + murah + takde tol) sampai sekarang tak jumpe2..sekarang rumah makin lama makin mahal..asik tangguh2 je beli rumah tkt nanti makin lama makin tak mampu..makanye kami beli yg termampu dulu..esok2 dah kaye sket(amin moga2 hendaknye) baru carik landed property..mungkin masa tuh dah tak perlu risau pasal jarak ke tmpt keje dan sbgainye..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...