Tuesday, October 26, 2010

insya Allah..

terima kasih kepada semua yg memberi komen, doa dan kata2 semangat dalam entri saya sebelum ini..moga dengan doa2 kalian, insya Allah saye akan dapat sembuh dengan segera..

ramai yg bertanye tentang kesihatan kami..terima kasih..saya terharu..
alhamdulillah aariz dah sehat, dah tak demam or selsema..cuma tinggal ulsers dalam mulut dia dan bintik2 tepi mulut dia..[so far kaki dan tangan mahupon montot dia tiada tanda2 HFMD]..
air liur masih berjurai2/menjejes2 lagik..
mama plak, sampai ke hari ini, tika ini, tek mama masih belum ada perubahan ke arah kebaikan..
masih lagik bernanah2[abih dah keliling areola tu berjangkit], terkopek2, dan melekat2 tiap kali mama pakai br*..
mmg kat rumah 24jam tak bleh nak pakai br*..
masuk arini, dah 6 hari aariz tak dapat tek langsung..kesian gile aariz..
tiap kali dia cube selak2 baju mama, tiap kali tu laa dia akan keciwa..
alhamdulillah, aariz dah bleh terima botol..
taktik menggunakan ugutan "wan, tgk aariz ni wan, dia tanak minum susu" sangat berkesan..
al-kesahnye weekend lepas kami pulang ke melaka..seperti biasa, aariz mmg tanak botol langsung..[kami dok pakai syringe tuk kasik susu kat dia..jenuh laa nak menghabiskan 5oz setiap kali nak bagi susu kat aariz]
malam sabtu tu, kami cube beri botol plak..puas pakse, sehingga laa wannye bersuare lantang, trus dia sedut botol tuh sampai licin..
takut rupenye ngan wan dia..
lepas-lepas tu mmg kami guna taktik "wan" dia laa..
tp malangnye, stock EBM mama dah tinggal hanye 4 botol saje arini..
mmg kami terpakse topup aariz dengan FM..isomil yg tak sedap tu, terpaksa juge aariz telan..
susu2 lain mmg tak ngam ngan aariz..abih rashes keliling mata dia kalo minum susu lembu..
mama TERPAKSA aariz..maafkan mama..
mama janji, baik je tek mama nanti, mama akan bagi aariz isap puas2..insya Allah..
moga dengan izin Allah, tek mama ni akan cepat sembuh dan mama dapat susukan aariz semula..

buat masa ini, lagu ni yg buatkan ati mama rasa damai dan bersemangat..insya Allah
i will never loose hope!
Every time you feel like you cannot go on
You feel so lost and that you’re so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless you can’t see which way to go
Don’t despair and never loose hope
Coz Allah is always by your side
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way
Insha’Allah Insha’Allah Insha’Allah
You’ll find your way

5 comments:

  1. May Allah help u mama..
    u're a strong mama. so proud of u. Takpe, jgn rasa bersalah sbb awak dah buat yg terbaik utk aariz. just a suggestion anyway..kalau aariz x addicted dgn susu (means dia still blh tido tnpa susu) why not awak cuba lbhkan food dia & bg dia minum air lain instead of susu..mcm fruit juice cthnya..sbb dlm usia dia, susu bkn lg keperluan utama.khasiat2 dlm susu tu blh digantikan dgn solid food yg sesuai.nnt ur breast dah ok, bleh smbung bf balik.. but anyway, sy doakan awak cepat2 sembuh yer.. tabahkan hati =)

    ReplyDelete
  2. InsyaALLAH..memang kena rehat laa kejap..klu bg aariz, nnt lg truk koyaknye..siannya aariz..xpe, pas sembuh bleh laa bg aariz balik

    ReplyDelete
  3. adeh ila kesiannnye kamu & aariz. aku tak penah jadi mcm ni so tatau nak kasik advice macam mana :( tapi aku doakan la ko cpt sembuh & dapat nyusukan aariz balik, Amin..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...