Wednesday, October 13, 2010

mari gosok gigi bersame aariz!

aariz rajin gila gosok gigi sekarang ni..clap clap for aariz!
gigi baru je ada 4 batang, bakal menjadik 5 batang..ada satu baru nak tumbuh, blom habis tumbuh..
bagus jugak dia rajin nak menggosok gigi dia..
kekadang tetibe je dia datang kat kita kasik dianye healthcare&grooming-kit..bila tanye nak gosok gigi ke? muka dia berseri2 cam suka sangat!
fuhh lega gak ada anak yg rajin bersihkan gigi cam dia ni..
awal2 aritu(masa dia start tumbuh gigi - which is 3 4 bulan lepas) risau jugak bila mama mula2 nak perkenalkan dia ngan babytoothbrush(silicone) ngan ubat gigi tuh..dia ketap2 bibir dia tanak kasik kita cuci gigi dia..pastuh kalo mama berjaye jugak masukkan ke dalam mulut dia, dia gigit..adoi sakit ok dia geget..
tp sekarang, dengan gumbiranye plak dia nak gosok gigi..
caya lah aariz! arap2 sampai ke besar laa aariz rajin gosok gigi ok? supaya gigi cantik, sihat dan menawan macam gigi mama..wakakaka

kekadang lepas mama dah abih gosokkan gigi dia, dia sambung lagik gosok gigi sendrik..(mestilah mama kene gosokkan dulu, kalo aariz yg gosok, tkt tak berseh plak kan nanti)
ubat gigi yg dia suka nak makan

agak bagus jugak guna silicone toothbrush tu, senang nak gosok lidah, gusi dan tepi pipi dia tu..kalo guna baby toohbrush yg ada batang tu mungkin sukar sket kot pergerakannye..terjolok plak anak tekak dia nanti kan..tapi rasanye kalo pakai wipe tu lagik bezz kot? nanti lah nak carik.. tp nak kene carik kat singapore, huuu jauhnye..

4 comments:

  1. terer lar aariz, rayna lak ade mood time die nak gosok gigi. ade skali 2 kemain beriya die mintak ubat gigi die, elok2 eray bagi die pegang, ceplungg!! die campak lam toilet bowl, adussss.....

    ReplyDelete
  2. jauhnye cari wipes kat singapore..kalau nak dekat,ari tuh tengok kat tiny tapir ade jual..

    ReplyDelete
  3. gigi mama aariz memang cantik.. kalau tak cantik tak kan lah mak baiti ingat ila "ila gigi cantik" hihihihi

    ReplyDelete
  4. huu eray, kitorg gosok gigi dia dimana2 je..tak masuk toilet..kalo masuk toilet, kecenderungan dia nak main air lagik besar dari nak menggosok gigi..oleh itu, mmg kitorg elakkan dari masuk toilet..

    oh ye ke iza? haa nanti bleh usha situ..takde laa sebelum ni dok bace kat blog2 org lain, kater wipes tu susah nak carik kat sini..derang dapat pon kat singapore..tu yg kita ingat kene carik kat singapore je..hihihi

    hahahahahahaha..malu i..biar betul baiti ni..glak terbahak2 dah ni..mekaseh ye..kembang2 dah idung ni..
    tapi sekarang dah tak cantik..kuning2 dah..sental camne pon ttp sama..tensen!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...