Wednesday, September 29, 2010

deco bersame aariz

fuuhh bace leklok..deco bersame aariz..bukan deco bersama e.ric ok..
kebelakangan ni kami agak bz ke hulu ke hilir..
ke jalan ipoh, ke houz.depot, ke sunway kota.damansara..
ari2 mesti kuar ke either 3 tmpt ni..
brape kali asik ulang alik ke houz.depot tu..
ke sunway kota.damansara tu tayah cakaplaa..selang sehari gamaknyeh?eh ke ari2?
semuanye adalah kerana mau mencarik barang2 tuk renovate rumah terchenta kami..
nak murah punye pasal, kekdahnye ko beli laa barang sendrik..tayah arap semua kat contractor..lagik cepat dan murah..
contractor quot punye laa mahal..pi beli sendrik, barang murah, ati pon puas..pilih sendrik mana yg berkenan di ati dan dapat tawar menawar lagik..
arapkan contractor antar barang? ntah bila laa bleh siap rumah kami tu..
tuk 2 bathrooms kami, semua barang2 beli sendrik..dari tiles sampai ler ke barang yg kecik2, shower,sinki,towel hanger, mirror, shower's tempered glass n etc..even simen,guni-buang-tiles pon en.daddy yg beli..asal buruh tuh kater tak cukup je barang, en.daddy cepat2 ke kedai h/ware beli barang..aritu tunggu contractor tu beli barang yg tak cukup tuh, adalaa 2 3 ari gak buruh2 tu tak keje..sbb takde barang..
tp tu lah yg seksanye..diri sendrik la penat kene ulang-alik bila barang tak cukup ke ape ke kan..
weh korang pi laa houz.depot tu! macam2 ada..gilos rambang mata semua benda cam ko nak amik je..
kitorg amik itu amik ini..mak oi cam kayo sangat laa kan..tp serius murah weh..kitorg dah compare beberape barang yg kitorg beli ngan kedai kat luar..tp ada jugak yg mahal..kene pandai pilih laa..
kitorg hangkut barang2 semua guna kete sendrik sajos..jimat..[mmg kedekut sket kitorg..nak kene potong sana potong sini..sbb banyak gila nak belanje weh nak pindah rumah ni - poning den]
2-2 kete kami sangat berjase nampaknye..mekaseh kete2 terchentaaa...
oh dah kate deco bersame aariz kan, maka nye si aariz laa paling banyak jasanye di sini ye..
fuhh dia laa paling bz skalik bila kami di houz.depot,kedai tiles dan etc..
bz sungguh dia ke sana ke mari memilih barang..pilih barang? ye laa sangat tu..
bz ke sana ke mari, berlari..nak main tangga, main escalator,berebut nk tolak troli..penat hokey ngan budak kicik tu..
penat nak mengejar dia je..sabo je laa..

bz ni pilih tiles..
aariz: "daddy, kita amik buai ni laa nak?"
daddy:"tak boleh, kita takde laman nak taruk"
kan dah cakap, bz dia ni ke hulu ke hilir..dia yg lead kitorg jalan..bukan dia ikut kita..
aariz: "ok kita amik coffee table ni"
aariz: "hish mamarazzi ni..kat mana2 dia ada"
aariz:"daddy, kita amik buai ni laa bleh taruk dalam rumah"
mama: "mak oi henam ribu? tak payah laa anak oi" bukan setakat dia bz tolong kitorg pilih barang, keje org houz.depot tuh pon dia tolong..

4 comments:

  1. Mesti xcited kn bile nk deco umh sdr..tgh beli brg buat KC ke ni ila...Lepas ni bley la tunjuk gamba pas2 buat stmnt cm eric leong 'cantik tak?' ;D

    ReplyDelete
  2. hah.. betulkan rambang matakan gi houz depot... terigt masa kami gak renovate rumah hari tu.. mcm ni la berapa kali ulang alik nak harap kontraktor beli manjang je harga barang tu dia upkan hingga ke RM300. gi beli sendiri senang, kita yang pilih, kita yang nego.. siap dpt free gift bagai2 lg kan :D aksesori bilik air je can cost u thousand kalau rambang mata :D perabot dh pilih.. huhu itu pun sama :D

    ReplyDelete
  3. eee..Aariz tak mandi dah pergi jalan, ek?
    owh, ni nak kena bagitau maklong ni Aariz pandai deco rumah..boleh tolong maklong 'mengemas' sekali!

    ReplyDelete
  4. mmg sgt rambang mata g sana.. walaupun rumah kitorang x siap lg, kitorg dah berangan2 dah nak beli brg ape.. huhuhu lg la nampak x sabar kan.. dlm dok menservey tu siap merembat lg aircond..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...