Monday, August 24, 2009

Parenthood Expo 2009

hajat di hati sebenarnyeh ingat nak singgah moms little one tuk beli milk storage for EBM aariz masa on the way back to sepang..but then while En. Daddy surfing for map, he found announcement about MLO is participating in the Parenthood Expo '09 @ Mid Valley Exhibition Centre (MVEC). So we decided to headed to midvalley instead to equinnpark..baik pergi expo tu sbb ada banyak promotion katernye..so tgh hari tuh kitorg pon singgah ler kat midvalley tuh..banyak gila barang2 baby murah2! sakan gak laa shopping tuk aariz! memula riso gak nak pi lama2 kat situ, sbb H1N1 ni kan..tp agak lega sbb semua org dicheck temperature sebelum boleh masuk ke expo! so agak selamat jugak laa rasanye..sampai2 di expo tu, first booth yg dituju: mestilah MLO kan..puas gak pusing2..sbb banyak gila booth! hampir2 kitorg terlepas pandang booth MLO sbb booth derang pakai nama lain..nsaebbayek terpandang banner MLO kat tepi booth tuh..so mama pon borong laa barang2 aariz dengan jayenyeh!..agak kuciwa gak ingatkan dapat laa lucky draw or special giveaway ke ape ke kan..sbb baca kat website die, cey bleh dapat lucky draw if spent over rm150 in single receipt..aku dah borong banyak, skalik bila tanye bleh dapat lucky draw kah? derang kater last minute tak jadik wat lucky draw! caitt! tp takpelah..mmg nak beli bottles banyak pon..dah puas satu hall kitorg pusing..masuk hall lagik satu..hall 3 tu pon banyak gilaaa barang2 baby in discount! mama grab pureen detergent powder sampai 2 kotak!! sbb murah!! pusing2 gik, jumpa huggies nye booth! mmg murah gilaaa..tp aku tak beli laa..sbb aariz mmg tak bleh pakai diaper lain selain mami pokok..arituh try huggies, bocor! habis baju kene poo poo die!..puas gak pusing2 kekonon nak carik mami pokoknye booth, tp harapann je laa! pet pet ada laa..

daddy dengan muka bangganye bawak aariz in sling!

things we bought for aariz! ini harta aariz zafirr yang punyaaaa..hehe mama beli cloth diaper satu tuk try! kalo ok, bleh beli lagik! rupa2nye bukan lunatots nye brand je yg ada, banyak gik brand lain yg ada! aku baru tau! tp berbaloi gak beli lunatot for a try..sbb murah sket..ada satu tu, aku tak ingat brand ape, sampai rm89 satu! mak aih bleh bengkrap mak!

aariz tengah lena dalam sling tu..

nampak kiut je elephant ni! aariz tak amik kesah pon! mama die plak yg hepi bergambar! ngalahkan anak..ahaha

2 comments:

  1. alalala mane aariz ni..tak nampak pon..oo nyorok dlm pouch yer..

    ReplyDelete
  2. ehehe..tersorok n tertutup sket..baru aku rasa slamat sket nak bawak die jalan2..tkt laa H1N1 skang ni..nak pakaikan face mask mmg tak muat laa muka die..kecik sangat die nak pakai face mask! tak seswaaiii..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...