Saturday, August 22, 2009

pagi, cepatlah kamu jelma

tik tik tik..jam di dinding baru kol 3:30am..jam kat notebookku ini baru 3:18am..lama lagik baru aku akan habis kerja..haih tak sabarnye nak habes keje then pulang ke sepang!! yey tak sabarnye nak balik sepang!!..habis kejeku pagik ni, bermakna lengkap seminggu aku bekerja shift malam..pening gila keje malam ni kan? baru ku tahu camne org keje shift malam tu..sebelum ni aku dikecualikan dari shift malam sbb pregnant! i'm so lucky kan? tp now, since aku sudah pon selamat melahirkan anak yg chumel dan seyhat, so terpaksa laa turn aku plak tuk masuk shift malam! haih..keje keje..bila laa En. Daddy nak kaya ek? aku berdoa2 semoga suamiku itu akan bergajilah besar cepat2! bleh aku jadik suri rumah melayan Aariz sepanjang masa! haha..verangan laa cik bedah oiii..

owh! esok dah start puasa! sat gik nak masak tuk sahur!(sempat gik tgh keje nak masak..ni laa bezznye work form home..keh keh keh)..nak masak ape yeh? teringat ramadhan thn lepas..pening kepala pk nak masak apa..rase2nye thn lepas aku rajin gak masak tuk berbuka puasa..mihun sup laa, kueytiow kungfu laa, kueh cakoi laa, nasik lemak ayam berempah laa, spaghetti bolognaise laa, mee goreng, nasik goreng n yg goreng2 seangkatan dengannya..macam2 gak laa aku try masak last year..siap bukak resipi kat internet ok!..yer laa aku mana laa reti masak sangat kan..time tuh kami masih berdua! so aku takde laa riso nak masak2 ni..tp this year bageimana ek? dapat keh aku nak masak2 cam thn lepas? Aariz anak kesayanganku itu bukan bleh ditinggal lama! kalo lama je tak nampak batang idungku ini, for sure melalak!..aduhh..camne gak laa kitorg nak berbuka puasa nanti ye? bergilir2? harap2 Aariz tak buat perangai time mak paknye buka puasa! amin!! camner korang yg ada anak kecil ni bukak puasa ek? takkan nak tidokan baby plak?time maghrib plak tuh..org tua kater tak elok tido time2 maghrib kan kan?

oh di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Salam Ramadhan kepada semua.. ampun maaf dari saya, jika ada yang terlebih dan terkurang mintak dihalalkan..

maaf ek bulan baik ni.. :) moga di bulan yg mulia ini kita diberkati Allah..
same2 lah kite menambah amal..

4 comments:

  1. ...tik tik tik dah boleh sahur.
    ..tik,tik tik dah boleh berbuka

    ReplyDelete
  2. Ila, slamat b'posa n minta maaf gk kalu ade salah silap k, really meaningful ramadhan kn 1st time ade org bru dlm family...

    ReplyDelete
  3. ko wat keja apa dari umah? malam plak tu.. isk kalau aku, dugaan katil tu sangat banyak ler..

    ReplyDelete
  4. malin: haa itu la..lebih teruja kalo raye! sure bezz gila ada anak time raya kan kan?
    ok..0-0 ek..nanti raye datang beraye ke rumah aku yeh!(lepas aku dah balik kl laa)

    atul: keje ofis laa..ofis aku kan bleh work from home..skang ni kitorg kene support 24/5..sbb tuh ada shift n bleh work from home..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...