Saturday, August 8, 2009

Buai laju laju..

maka dengan jayanye kami telah menjalankan operasi mencarik buai buat Aariz arinih..destinasi pertama yang dituju TESCO Mutiara Damansara..mmg kebetulan pon nak beli groceries, so TESCO laa menjadik pujaan ati kami..dengan harapan ada lah buaian tuk Aariz dijual kat TESCO..selepas puas pusing2 kat TESCO, harapan sedikit hampa sbb tak jumpe pon..skalik, sambil2 mengambil stock makanan kami, tetibe ternampak buaian di satu cerok..so aper lagik, trus laa kami menerkam ke arah cerok tu..ada 2 set buai kat cerok tu..satu yg bertiang 1 dan satu gik bertiang 2..daddy pilih tiang 2..katenye sbb tkt tiang satu tu bleh terlipat n tiang 2 tu lagik stable..tak pernah terpk plak aku tiang 1 tu bleh terlipat..so ikutkan je..belek2 sample kat cerok tu, harga asing2 ok! tiang harga lain, kain buai(aper tah nak panggil kain ni) harga lain, spring harga lain, besi yg nak gantung kain tuh(besi yg macam hanger) pon rege lain..haih baru ku tau..mana laa makcik tau kan harga lain2?..ingatkan harga satu set/pakej..n budgetku hanya dalam rm50++ saje tuk buai baby..rupe2nye sangkaanku meleset..agak terkejut..tapi aku amik jugak..yer laa, kesian Aariz dok menumpang buai Alia(sorang lagik budak kiut yg dijaga oleh mama jun)..takpo laa..ada kakak tu cakap, baby ni kat rumah kita lain, kat rumah babysitter lain..kat rumah makpaknye die tak mintak buai..yer ke? ntah..kita tgk nanti..kalo dah slalu sangat berbuai kat rumah mama jun, tak ke kat rumah kita nanti die nak buai jugak? saper ada experience? ye ke baby kat rumah babysitter je die nak buai, tp kat rumah kita, die takkan mintak buai?? harap2nye laaa..kan!

total rege tuk buai Aariz arini:
tiang : rm119
kain buai : rm17.90
spring: rm13.90
besi penyangkut: rm9.90
total : rm160.70

haa sumer adalah dari brand babylove..ok laa tu aku rasa..bleh dikatakan murah jugaklah aku rasa..kalo brand lain lagik mahal kot? macam2 set kain buai ada tadik..siap ada yg ropol2 laa..ada tilam dalam dia laa..macam2 zaman skang kan? dulu masa adik aku nye buai, pakai kain batik/pelekat je..tp tadik tgk kain die siap ada cam penutup kat depan tu, tuk menghalang dari baby jatuh..canggih..canggih..

3 comments:

  1. la ila apesal tak ckp nak carik buai..aku pakai yg mydear punye..murah sekali ngan motor elektrik (sbb aku malas nak henjut).dlm 150 je!

    macm afif die berbuai kat rumah bbsitter je..rumah sendiri die tido atas katil..aku rase sbb aku BF kan mase nak tidor sbb tu tak payah buai..so buaian tu tinggal kat umah bbsitter jela..senang kerje die aku dah siap bg yg elektrik punye..

    ReplyDelete
  2. hehe tu la aku memula nak tanye kat ko gak kat mana nak carik buai murah ke apa..takpon mana tau afif tamo pakai buai dah, ko mau jual kaa..tp daous kater takpe laa pi je laa carik kat tesco..so kitorg trus je la pi tesco..dah nampak brand tu je yg ada kat tesco, aku amik je laa..malas nak mencarik2..eh plus ngan motor bleh dapat rm150 ke? murah tu..tp aku mmg tak plan nak carik yg motor tu, kang die biar je anak aku dalam buai, tamo aku..kalo die kene enjut2 tu at least, die tgk2 gak anak aku kan..hehe..

    alaa mydear lagik murah ye? hmmm..dah beli...nak wat caner..

    haah kan..so far aku pon BF time die nak tido..trus tertido je..haah kan betul gak..dah tertido mana laa die nak buai2..

    ReplyDelete
  3. motor tu murah sbb aku beli mase mydear warehouse sale..haah takpela dah beli dah pon...pastu ajarla aariz tidor atas katil je kat umah..aku rase boleh kot sbb die pon BF mcm afif...so ko takde masalah sgt nak bawak die jalan2 nnt..kang kalau dah biasa berbuai takut bila berjalan takmo tido plak selagi takde buai..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...