Monday, August 10, 2009

MMU Convocation 2009

semalam, hari bersejarah buat kakti yg telah lama bertapa di MMU..TAHNIAH buat kakti!..setelah 4 thn aku meninggalkan MMU, banyak gila perubahan! aku tak sempat pon merasa Hall MMU yang besar tu..bezznye derang skang dapat convo kat sini je..dulu, masa time aku, convo kat Dewan Seri Negeri, Ayer Keroh..jauh gila..dah tuh kelam kabut je aku ptg convo tu sbb familyku nak balik kl cepat..yer laa aper tak nye, aku convo ptg ahad..derang pagik isnin dah nak keje..so tak bleh laa lama2 sangat kat Melaka tu..eh tercerita kesah lama plak..ok ok back to main topic..besar gilaa Hall MMU tu..nampak macam bezz..tapi aku tak masuk laa..just dok kat luar..kakti kater bleh muat 3000 org..pergh jauh beza ngan MMU Hall yg dulu..dulu kitorg 2 hari je convo..pagik petang ada sesi..kelam kabut n pack gila kawasan hall tu..sekarang, derang ni satu sesi je..pagik..ptg dah takde..so agak lengang dan bleh berlama2 kat sekeliling hall tu tuk amik gamba..

penat gila ok smlm..kitorg terpaksa menapak dari main entrance MMU tu sampai ler ke Hall..takde sticker, so kene laa park kat luar MMU..dah laa tgh panas terik, bawak Aariz, mendaki bukit plak..haih laa MMU tak lari dari bukit bukaunye..mengah aku dibuatnye..naseb bayek Aariz ada super heronya, daddy yg gagah menapak sambil dokong Aariz..mls nk angkut stroller die sbb tau sure ramai org, payah nk sorong nanti..lagik pon tgh panas terik tuh, mana naknye si Aariz dok dlm stroller tuh..layan je la gambar2 ni

tetibe je pak arab tu sengeh kat belakang..nak tumpang skalik bergambar laa tuh..hahaa

smlm ada ternampak sorang pak arab ni ngan ayah die..mesti ayah die datang jejauh semata2 nak tgk anak die convo..ayah die siap pakai jubah n serban kotak2 ada ring kat kepala cam pak arab yg kita slalu nampak dalam tv tuh..wah! kagum skejap aku..

Aariz ikut muka sape? En. Hubby kaa aku?

8 comments:

  1. heehe aariz pon dtg ek convo..amik berkat..nnt aariz plak naik pentas kan!

    ReplyDelete
  2. eh!baru teperasan la plak,kakti tak pakai spek yea..patut nampak lain sangat..cun le!!
    lagi satu patut pun kalau time konvo je..crowded semacam apa taknya...eteh kata dapat ijazahnya sorang ..yang ginyer satu family..hehehe...

    ReplyDelete
  3. farah: amin! insya Allah..moga2 hendaknye..

    makteh: itu ler pasal..bukan setakat satu family, makcik pakcik, kengkawan, jiran tetangga pon datang gak..naseb bayek tak bawak satu kg datang kan..mana laa tak sesak kat tempat kejadian kan...

    ReplyDelete
  4. mmu best woo skang,ade swimming pool,pstu depan swimming pool ade food court baru ..hurm mcm2 dlm tu..tp yg sedih sirah dah tak renew contract ,,tade dah sirah dlm tu setat beberapa bulan lepas,x dapekla aku mkn sik campo mura lg bile mmu coti hukhukk..tp takpe.abg2 tu sume ade je kt terminal..kamceng je ngn aku kekkeke

    ReplyDelete
  5. weh kurus siot koooo..siap pakai baju hitam kakaka

    ReplyDelete
  6. laa ye ke??? aku ikut pintu belakang..eh belakang ke? alaa pintu baru tu..so takde laa aku round satu mmu tuh! wahh gila jeles aku!! kenapekah zaman kita dedulu takde?? jeles jeles!!

    isk!! kurus menda..ko tak nampak bahagian perut aku lagik!! tu blom part bila aku mau pakai baju keje aku..sumer tak bleh nak butang kat dada ok! tensennn!! aku takde baju keje dah!sebbayek aku keje kat rumah..bleh pakai baju tido je takpe..ahaha

    ReplyDelete
  7. Ko g gak eh convo tu..aku g gak..gile penat g bertolak pagi ahad ptg ahad gak aku gerak balik JB. huhhu

    ReplyDelete
  8. laa linda rupenyeh...aku baru jengah blog ko tadik!..hehe..oo tak nampak plak ko kat convo aritu..kalo tak, bleh bergamba2 ngan ko..haha(aku gila kamera)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...