Monday, January 19, 2009

First try

haha tengok orang lain ber-blog, tetibe teringin gak nak berblog..at least bleh membuang masa berkongsi crite kat blog ni dari dok termenung je..

hmm arini tak keje! (almost one month dah keje aku camni..org lain weekends saturday n sunday, aku weekends : sunday n monday..so bertapa laa aku kat rumah sengsorang melayan perasaan!!).. arinih lapaa sangat..n perut ni bagai digendang2 je..tatau laa orang kat dalam tuh dok buat apa..main bola mungkin? takpon tgh practice masuk gear..die pon lapa kot? yer laa dari pagik tadik si mommynye hanya menelan 8 ketul cekodok ikan bilis yg kurang enak(hehe ikan bilis habis, terpaksa masukkan kiub ikan bilis..haha tak sedap langsung)..tetibe wah! teringin nak masak tom yam laa plak..hadoi bukak2 fridge, takde pape binatang/sayur pon bleh dimasak!..terpaksa turun kedai beli!! *sigh*..so lepas je sidai2 baju n kemas2 rumah sket, ku gagahkan jugak diri tuk turun pi beli binatang2 n sayur2 yg nak dicampakkan dalam tom yamku nanti..hmm masak punya masak, at last kol 3 baru dapat makan tom yamku itu! sian orang kat dalam ni..lapa ye? takper takpe..mama makan 2 mangkuk ye?!! ahax.. amik ko! punye banyak tibai makan tom yam, sampai se'eh perut..terpaksa dok tegak! ahaha..



hmm apsal ek tekak ni macam2 plak die teringin nak makan..padahal mamaku sudah pesan, time preggie ni jgn pk2 sangat nak makan apa..apa yg ada, makan je..ni tuk mengelakkan aper org tua2 kater tu 'mengidam!'..hmm nak wat camner, bukan di pk2 pon..tetibe je terasa..smlm teringin sangat nak makan yong tau fu abg pasar malam kat kerinchi tu! dah lama gak teringin..tp diingat2kan pesan mama tu, tahan jugak perasaan..tp smlm terkuar jugak ayat tuh kat hubby "sayang..saya teringin laa nak makan yong tau fu"..dan2 tuh die kater esok die carikkan! warghhh!! hepinye!! die kater nak singgah pasar malam kerinchi tuh..yey! so tunggu kan je laa ptg ni die balik keje ngan yong tau fu di tgnnye!! hurray!!

sambil2 menaip ni, sedap jugak dok mengunyah coklat kan?nyum nyum.. sepanjang aku preggie ni, banyak btul coklat dah aku telan!! macam riso gak ni..kang terlebeh berat lak..tak si mommy yg menambah berat, si baby dalam perut pon bertambah2! wahh camner ni? harap2 babyku sehat laa hendaknyeh! amin!! huwaa kisses ku sudah kehabisan!

wah panjang benar bebelan aku tuk post yg pertama ni..haha tgh rajin tak wat mender ni..mmg ler..esok2 tataulaa tahap kerajinan ku camner laa plak..

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...