Friday, June 29, 2012

Appreciation dinner 2012

This year theme: around the world
Venue: intercontinental hotel, kl
Date: 23rd june 2012

boarding pass..bezz jugak laa intro malam tu..ada konon2 macam flight attendance kasik flight safety instruction..pastu our big boss siap pakai smart macam pilot then kasik ucapan bukan biasa2 ucapan boring tu, tp macam kapten dalam fligh kasik intro, tp dia selit2kan jokes sket..funny!..lebeh kurang gitu laa..
Aha as usual, once per year mesti ada makan2 besar!
Saya pergi single je sekali lagi tahun ni..
En suami kerja that nite..
Lagikpon mahal betul derang charge kalu nak bawak spouse! [eh saya takde la berkire sgt nk kene bayar rm140 tu kalu nak bawak en suami, tapi kitorang buat scheme-tolak-ansur.. my company's dinner i pergi alone dia jaga anak, time his company's dinner dia pergi alone i jage anak pulak] fair laa kan? jadik anak-anak tak terabai..eh!?
Naseb bayek hubby boleh work from home jugak, so mlm tu dia bekerja sambil jaga anak! Thanks sayang!
Masa invitation masuk inbox, saya slamber je trus accept padahal tatau pon dpt pergi ke tak.. Sbb risaukan saper plak nk jage anak2?
Lepas diskas2, en suami suh saya pergi sendrik biar dia jage anak..
Tp saya still tak konfem nk pi ke taknak! Tanye my team mate, ramai plak yg tak pi.. So saya pasrah je laa tayah pi laa.. Kang terkontang-kanting sorang2 kat dlm hall tu tak ke naya?
Almost dah tetapkan hati tamau pi dah tgh ari sabtu tu..
Ptg tu lps solat asar, tibe2 rase eh nak pi je laa! Buleh makan makan lepaskan stress! Nnt selit2 je laa dok table saper2 yg kosong! Buat muka tebal dan kene jd peramah byk laa mlm tu nnt!
Yezzaa mmg mlm tu dpt kawan baru! Habes satu meja saya berkenalan dan berbual-bual..oh sungguh bukan saya! Berjaya menjadi peramah banyak mlm itu!
Huii maakaann sedap gilos wa cakap sama luu..terus off diet! haihs!
Mmg tak sesia saya pergi!
Meh nak buat korang terliurr! Slurppp! Sodaaaapp!

the menu

 Habis je makan saya tak tunggu lama..trus balik! Tak sanggup nk tunggu sampai habis sbb takut nak balik sorang2 malam2 sangat!
Saya tau dah mmg takkan menang nye lucky draw! Tak pernah lucky saya ini! Jadi tak payah la tunggu kan?
oh saya tak sempat nak snap mereka2 yang mengikut tema..
ada yang pakai kimono, hanbok[korean traditional dress], kebaya + kurung + sari + cheongsam [oh yg ini dah biasa sgt tgk kan?], mexican, red indian bulu sana bulu sini dan macam-mcam laa lagi..
saya? pakai jubah liplap yang mama saya belikan kat madinah je..ingat nak pakai furdah macam ala2 orang arab..tp adeh tak reti laa saya..so pakai simple sudah..
before balik, sempat terjah meja sebelah(my mainframe team) tuk bergambar..haruslah bergambar..sebagai bukti..keh keh keh

ohhh alhamdulillah saya selamat pergi dan pulang seorang diri..
berlari-lari anak dengan heels sbb takut diekori penjahat! naseb bayek tak terpeleot..eh dah almost nak terpeleot sebenarnye..2 thn tak pakai heels, tibe-tibe pakai heels..terkejut badak tumit i! wakaka..
Sampai rumah dah kol 11 lebeh, anak2 pon dah tido! kesian mereka..

jadi begitu lah kisahnye..
-tamat-

Friday, June 22, 2012

aqeef's milestones @10mo

dah lama tak berupdate pasal milestone aqeef..
terakhir mama cerita pasal milestone aqeef, adalah masa aqeef 7bulan..
ok ok..since dah 3 bulan berlalu, so mestilah dah bertambah-tambah kan skills aqeef!

@8mo
-rasanye takde skill yg bertambah..adik just gilap skill yg sedia ada..
-merangkak selaju-lajunye
-meniti/menyusur[berjalan sambil pegang] sofa, almari dan dinding
-duduk lebih stabil
-berdiri lepas tangan tanpa support lebih lama
-mencangkung dgn jayanye - eh ini skill ke?

@9mo - aha ini bulan banyak skills ada dapat!
-start menyebut "abah!" - first ayat dia abah! loud n clear plak tu! betul-betul sebut "abah!"
-tak lama lepas tuh adik start sebut "mamamamamamaaa" dan "dadadadadada"
-sekarang dah macam-macam dah dengar adik sebut.."avaa" laa.."aadii" laa..ikut sedap mulut dia laa..
-tepuk tangan - ewahh ini bukan main lagik adik..sambil berdiri sambil tepuk tepuk tangan! macam tere sangatt!
-joget2 ikut lagu - nak nak kalu lagu hot dog mickey mouse tu..ni real punye joget siap hangguk-hangguk kepala, hentak2 kaki, goyang2 badan! comell!
-babai - mula-mula adik babai genggam-genggam tangan..lama-lama adik dah tuka plak babai lambai2..pandaii!
-selongkar drawer - eh skill ke ni? haaa skill laa jugak..abih semua drawer mama adik bukak tutup bukak tutup then selongkar segale isinye! hadoiii! berdentam dentum laa drawer n almari pintu mama! almari dalam bilik dan cabinet tv tu dapat diselamatkan skit[kalu lupa je nak lock, abezzlaa!], tapiiiii kitchen cabinet mama tu sayang laa nak tampal-tampal lock plak..
[eh ape lagik ek? ini yang mama ingat so far]

@10mo
-menapak! - oh ini yg kita tunggu-tunggu! selepas 2 bulan pandai berdiri, bulan ini baru adik pandai menapak!yey! syabazzz sahab syabazzz! exactly @ 10months7days old - 16th June 2012
[ok so far ini je skill baru tuk bulan ini..nanti kalu ada lagi, mama tambah k adik?]


Wednesday, June 20, 2012

wordless wednessday #16 ~ Pandai sangeetttt



"pandai lahh sangaaattt"!! kalu pandai ABC takpe lah jugak..
haihs!
bagi laa apa2 pon atromen kat dia, senang je dia tau apa nama atromen tersebut! hapal tuh semua nama2 atromen!
cer bagik abjad or numbers, huh dia hentam krono ikut sukati ati dia! tsk
tahun depan kita masuk skool ye aariz? kasik pandai ABC...

Wednesday, June 13, 2012

breastpump

currently saya ada 3 breastpump!

tamak kah saya? tidakk tidakkk..
breastpump pertama pernah saya miliki adalah medela mini-E!
sebelum aariz lahir lagi saya dah tergedik2 usha medela mini-E ni kat kedai mahupon online shop yg mana offer paling murah hargenya! 
last2 beli kat first few years, the curve[kalu tak silap! ahah dah 3thn lebeh, saya hampir2 lupa dah]
once aariz lahir je, semangat saya menggunakannye..tp tak lama!
sbb mini-E saya tu problem! masuk susu dalam motor..terpaksa hantar service..
service plak amik masa 2minggu baru boleh dapat balik! adoi 2 minggu nak tunggu, lama!..b dalam pantang biasa lah for sure bengkak punye..
sementara nak tunggu mini-E elok, terpaksa cari backup breastpump.
beli plak pureen manual kat jusco..main sambar je..malas nak pk2..sbb dalam pantang kan..nak shopping mendanye..jadik ini adalah pump ke-2 saya..
yang ini pon tak lama..pakai 2minggu, skali patah plak! ganas giler saya ini..
pump sampai patah! ahaha
tapi nasib bayek laa mini-E tu dah dapat balik..
tp dah jadik tak bezz! still rasa suction dia tak berapa kuat walopon dah adjust to max!
adoii! sensara dibuatnye..dah laa asik laa susu suka nak masuk ke motor tu..
tengah2 pump, skali tibe2 bunyi motor tu len macam..haa tau dah laa kalu gitu bunyinye, susu dah start masuk motor laa! cis!
tensen mak!
jadik dengan pantas bukak laptop, usha online shop, trus sambar spectra3!
order arini, esok sampai! hah puas ati mak!
mengepam dengan tenangnye!
si mini-E tu still laa pakai, tp tak bleh nak lasak2 sangat...kalu travel, terpaksa ler bawak mini-E sbb ringan kan..tp pam dengan tak tenangnye laa kalu guna mini-E tu..tapi terpaksa! mak tak larat nak hangkut spectra3 bawak pi jalan2[balik kampung/makan angin/pergi bercuti]..sekadar larat nak hangkut dan usung ke office boleh lah! gigih saya usung beg lapop seblah bahu, sbelah bahu lagik beg pump! humang aih 1kg tau spectra3 tuh!
spectra3 saya pakai sampai sekarang! walopon di bulky begitu, banyak berjasa tu..tahan lasak beb!
memang spectra3 banyak berjasa kepada saya sepanjang saya menyusu aariz dulu dan kini aqeef pula..
tapi baru2 ni saya baru perasan yang spectra3 telah mengganas kepada saya..
nip terluka sket sbb aqeef macam gatal gusi dok ketap2 sambil menyusu! walopon takde gigi, adoii makkk!! sakitnye bila dia ketap dan rentap! mana laa tak luka..
so yang belah luka tu saya tak bagi dah aqeef bf, saya pump je..
tp makin saya pump makin truk pulak lukanye..kalu tak pump, meletop laa b saya![ok saya exaggerate..sakit laa kalu tak pump, dah laa tak disedut oleh aqeef]
makin teruk luka, merebak plak lukanye kat tempat lain..mmg seminggu tak baik2..pakai purelan pon tak nampak kesan dah..lagik maha dasat adalah..
saya dah risau peristiwa ketika aariz dulu berulang! yang saya sampai kene tahan ward tu..adoiiii takkknakkk! aqeef baru 10 bulan..woo wooo wooo
saya ngadu2 kat kawan baik saya..
kawan baik saya itu recommend suh try pakai avent..
adehh takpe laa..beli yang manual murah sikit..
jadik aritu jugak usha2 online shop carik avent manual yg termurah!
jumpa kat kcdream! tgh ada promotion sempena birthday ownernya..rm150 je!
wow! sms kak mai tu tanye itu ini, then trus order!
ptg tuh jugak trus pi collect kat puchong!
alhamdulillah, dengan avent manual tu saya dapat kontrol kesakitan saya!
huuu terima kasih kawan baik saya itu kerana telah mengrecommend avent kepada saya!
jangan ditanye kenapa tak amik FS trus?
ahaa FS kene prepare duit yang banyak..
nak cepat, mmg kene rembat je yg murah dan membantu disaat2 kecemasan..mcm avent manual or medela harmony..
tapi since avent ada offer harge murah, lebeh baik saya amik avent..betul?
lagipon aqeef dah 10bulan..susu pon takde laa semeriah macam awal2 dulu..
pump pon 2 kali je sehari now..kalu beli FS skang macam takut tersadai begitu sahaja nanti..beli mahal2 tapi tak berapa nak fully utilize it..camano?
saya berjanji, for next baby, saya mesti dapatkan FS! tak kire! [janji tu..hah harus ko tepati janji ini tau ila!]
baru lah semangat nak pump..pump 5 kali sehari pon takpe! hahaha

ini pump baru saya!sukeee!tp lenguh beb! salutelah kepada yang tegar mengepam pakai manual!
susu dah tak berapa nak meriah..uwaaa risau!

Monday, June 11, 2012

kerja gila

hujung minggu baru-baru ni kitorang buat kerja gila!
3 hari berturut-turut kitorang ke paradigm mall semata2 atromen!
enche suami lah punye kerja ni..[memang dia pon minat atromen..jadik sama2 kongsi minat dgn anak lah ni]
dia nampak iklan kat internet ada live show atromen kat paradign mall dari 2-10 june 2012..
so dia plan nak pi terjah paradigm mall on weekend..
dia ada gak nampak iklan atromen ada kat pwtc sbb ada anime festival..
so dia plan kononnye sabtu pergi paradigm mall, ahad plak pi pwtc sbb kebetulan malam tu nak pi konsert KRU kat jln ampang, so nak berkampung je kat kampung warisan ahad tu nanti..
tapi tah macam mana on jumaat malam tu, lepas amik je budak2 from babysitter dia ajak trus pi paradigm mall saja tengok2..
kitorang sampai dah pukul 7 lebeh..
tengok schedule kat situ rupa2nya on jumaat tu dah start atromen ada..
ada yg dah dapat bergambar dan salam2 dgn atromen mebius, zero n ray!
wah wah tidak boleh jadi ni..
tengok jadual yg derang tunjuk kat situ, sabtu n ahad ada lagi photo session n meet n greet session..
so malam tu kitorang just tgk live show laa..
enche suami n aariz park siap2 depan stage..
fuhh atromen n Gomora(ray's monster) jatuh berdebab betul2 depan aariz!
waaahhh suka lah si aariz dapat tengok mebius, zero, ray n gomora betul2 depan mata dia!

tengok! eksaited giler budak ni..
 fire!
 huhu park betul2 depan ok!

 comel je zero dok kat tangga tu..
 zero n mebius betul2 depan si aariz n enche suami!
 hiasshh! ray sudah kluarrr!! hensem giler ray!ini real punye ray yang dalam movie atromen tu!
 semua ada atas stage! raksase, belial, zero, mebius, gomora n ray!
 depan mata si aariz! aariz nak cuit dia pon boleh ni..
esoknye, sabtu tu, kitorang pergi lagi tuk photo session plak kononnya..tp alang2 dah sampai kol 3 tu kitorang tengok laa skali lagi live show!
fuuuuyyooo petang tuh penuhhhh manusia! ramai gilaaa orang! kitorang sempat nyelit2 berdiri kat tepi2 je..
habis live show, kitorang bertapa kat situ semata2 nak tunggu photo session..
photo session tu terhad 100 guest je..kene q..
ahaaa kitorang sanggup tunggu sejam setengah takut tak dapat bergambar plak..
kitorang orang yang ke-6 dapat bergambar dgn mebius!
sementara nak tunggu gambar siap, kitorang lepak kat the loaf dulu..
lepas sejam, kitorang pergi laa nak collect gambar..skali nampak lah plak si aariz ni zero n ray atas stage!
cepat2 kitorang beratur nak bergambar dgn zero plak..
lagi 2 orang depan kitorang nak amik gambar, skali dia kater dah habis dah! cis! penat je beratur!
melalak laa si aariz nak jumpe zero! sbb sebelum tu dia dah kater nak peluk zero! hamboih!
jenuh nak memujuk plak..mmg tak makan pujuk laa kan..dia tetap nak zero..
last2 terpaksa enche daddy pujuk kater nanti esok kita datang lagi gambar ngan zero plak..
dah pujuk gitu pon tak jalan..pujuk naik choo choo train laa plak..
nasib baik ok sket..dia diam laa kejap..
masuk dalam kete tanye lagi.."nak zero nak zero"..hadeii..nasib baik stesen lrt kj tu dekat je ngan paradigm mall..
dia nampak je lrt, trus dia lupaa zero kejap..
hoh dapat laa seround pusing2 naik lrt dari kj pi pasar seni, pastu patah balik kj..
penat giler sabtu tu!

tengah mengepow daddy beli raksase..oh keluarge baju hijau kat tepi tu keluarge wati ye! haha kitorang terserempak kat situ..minat juge rupenye nopal ngan atromen!
 adik yang hepi slalu..
 asal sempat eh..janji dapat lawankan raksase2 dia..
 budak excited nak bergambar dengan atromen
paling best lah gambar ni! aariz senyum bangge dapat salam n didokong plak oleh mebius!senyum2 simpul dia lepas tu! haha comel..
 naik choo choo train..dok depan skali tuuu
 tengah tunggu lrt..sempat lagi bergambo

bangun je tido pagi ahad tu, si aariz ingat laa plak janji daddy dia nak jumpe zero! danggg!
merengek2 nak jugak jugak pelok zero, salam zero..hadoi anak!
terpaksa laa lepas collect breastpump mama kat puchong ptg tu, tuju paradigm mall lagi..
kitorang sampai paradigm mall dalam kol 4:40pm gitu..first session dah tutup q! so kene tunggu next session..
skali first session tu zero laa plak yg kuar dulu!
melepas si aariz nak pelokk zero! muka sedeh giler dia! cian plak kitorang tgk..
kitorang tunggu je 2nd session tu..dah tau dah 2nd session tu mesti mebius ngan ray..
mmg betul pon! mmg mebius ngan ray yg kuar tuk 2nd session..
2 kali laa kitorang amik gambar ngan mebius! tp naseb bayek laa si aariz tak ngamok nak zero jugak!
sbb dia dapat pow beli raksase!
3 hari pergi situ, 3 hari tu jugak ada je laa dia pow daddynye!
dapat baju atromen, raksase, atromen 80, pedang atromen, white board, raksase kecik dan mebius kecik!
hadoii budak itu kan!padahal kat rumah dah melambak2 dah atromen dia!
nak sedapkan hati aariz sbb tak dapat pelokk zero, malam tu kitorang tgk lagi skali live show!
jadik nye 3 kali laa kitorang tgk live show! gilaaa tak?
dah tgk 3 kali benda sama pon si aariz tetap enjoy jugak! budak2 kalu tengok benda sama ulang2 banyak2 kali pon derang tak kesah kan? kalu aku, muntah darah dah!
bezz tengok aariz participate dgn mc perempuan dari jepun tu..mc tu suh tepuk, dia tepuk, mc suh fire, dia fire, mc suh jerit atromen!, dia jerit atromen!..mc suh babai atromen, dia babai atromen! paham plak tu dia pelat2 english mc tu!mmg tak boleh blah kalu org jepun cakap english..pelat sungguh!
yang si ray tu cakap jepun trus! mungkin aariz paham laa kot? sbb dia senyum2..wakakakaka
plan ahad tu trus berubah..nak pergi pwtc tak pergi pon..
nak pi konsert KRU, pon tak jadi!
kesian enche suami peminat tegar KRU.. muka nampak sedeh tak pi, tp bila tanye dia kate "takde lah!tak kesah pon!"
enche suami kater konsert tu bukan KRU je perform, artis derang yang lain yang perform..cais! kita nak tengok KRU je plis!
mmg betul pon malam tu enche suami usha fan-page-facebook-KRU ramai komplen KRU tak muncul2 pon walopon dah sejam derang tunggu..
haha ada hikmah kitorang tak pi..tengok gambar, humang aih ramai gile manusia! pastu KRU perform 30minit je?! tak berbaloi sungguh! nasib baik laa pass yg kitorang dapat tu sbb beli merchandise derang..at least takde laa membazir sangat..kitorang dapat 3 tshirts n 1 lanyard untuk 2 pass masuk!

tengah ikut mebius nak fire..haha
 lagi sekali bergambar dgn mebius! mmg kerja gila!

kami keluarga gila? tak lah!
hahahahahahahaha..

Thursday, June 7, 2012

Aariz 3rd birthday party

mmg last minute plan!
plan awalnye adalah buat combo party + open house raya je nanti..
sekali tibe2 en daddy mau seperate party plak..
katenye kesian adik first birthday party mane bleh combine2..
so ujung minggu nak berparty, hari selasa tu baru start invite kawan2 rapat n sedara mara..
alhamdulillah walopon ramai kawan2 mama tak dapat datang, tp rumah kami penuh dengan tetamu!
sedara mara dari belah en daddy yg memenuhi ruang! kecoh dan gegak gempita rumah kami dengan gelak tawa mereka!
jiran-jiran tetangga pon turut memeriahkan suasana![oh time ni laa baru dapat berkenal-kenalan dgn jiran sebelah! kalu tak sebelum ni, jiran depan rumah ni je kitorang bertegur sapa ahaks!]

awal2 lagi aariz dah request "nak kek spiderman, nak kek robot!"
hamboih banyak plak demand dia..
kitorang suh pilih satu je, jadik kek spiderman menjadik pilihan!
so bertemakan spiderman lah kitorang ahad lepas!
kek adalah ditempah khas dengan kakak en daddy dari melaka!
en daddy rajin gugel2 contoh kek spiderman, skalik terjumpe kat youtube cara2 membuat kek spiderman yang cun!
trus dia call kakaknye dan request nak kek spiderman seperti yang di dalam youtube itu!
walopon tidak seperti apa yg di dalam youtube, tapi kami tetap berpuas hati dengan hasil dan kegigihan kakak en daddy! terima kasih along! aariz sukeee giler!mak bapaknye pon suke giler! sodap giler lak tuh red velvet kali ni!
eksaited tak habis si birthday boy potong kek!
sampai 2 kali laa nyanyi2 birthday song, tiup lilin n potong kek! tengok muka dia pon tau betapa dia eksaitednye nak potong kek! nasib baik tak hancur kek tu dikerjakannya!

disebabkan last minute, so deco adalah biasa-biasa saja!
janji orang yang diraikan gumbira..ye tak?
Antara menu yang disajikan:
-kuih muih dan rojak adalah diimport khas dari melaka! tokbak buat kuih seri muka, wan plak buat rojak[kuah rojak buat sendri okeh]..
-kuih donut gebuss order dari seberang[pangsa permai - rumah lama]
-main menu adalah nasi beriani carrot yang dimasak sendiri oleh chef tokpa! import khas dari sepang!
fuyyyoo! licin licau 3 1/2kilo nasik beriani tokpa aritu!
sodapp sehingga menjilat jari! mmg takkan dapat di mana2 sbb tokpa yg masak, for sure tak sama seperti yg dibeli/diorder di luar laa kan..kalu sama pon mau kene hentam harge yg mahal! beras mahal tu beb rm23.90 tuk 2 kilo! perghh mmg panjang2 beras itu tidak lah terkata![okeh lari topik sudah]
-satay hj samuri diterbangkan dekat je dari uptown! huuu nyummm!
-buah tembikai dan air sirap aiskrim soda! ada uhhm!

walopon kecil-kecilan je majlisnya[nak buat makan-makan je sebenarnye bukan nak berparti2 sangat pon], tapi penatnye umang aih! macam buat kenduri kahwin anak pulak!
si bapak pengantin tak menang tangan melayan tetamu, si birthday boy lagi lah..tido tak sedor diri dari lepas dia kuar dari swimming pool pukul 4pm tu sampai ke maghrib! rumah gegak gempita pon dia tak heran pon! tido dengan lenanye seperti tiada gangguan! bangun2 tido trus bukak hadiah!
time tuh rumah still penuh lagik dengan tetamu..
biasalah sedara mara kan, lama lah lepaknye..
alhamdulillah banyak hadiah yang aariz terima! cukup lah setahun tak payah beli mainan dah[ahah yer la tu..nanti still jugak dia mengepow mak bapaknye beli lagi menan! pftt!]
hadiah baju bajan pon banyak jugeee! ahah tak payah dah mama beli baju raya tuk aariz! yey!
terima kasih kepada semua yang memberi hadiah!
terima kasih sekalung budi buat tokma, tokpa, maklong sepang, aunT, tokbak, wan n maklong mlk! jasa kalian sangat kami hargai! sayang korang!
terima kasih banyak-banyak juge kepada semua yang sudi datang meriuhkan majlis!
semoga next party, dapat datang lagik memeriahkan suasana! yezzaaa tungggguuu for the next partaaayyyy!
okeh mari layan gambo pulak..

hari sebelumnya..birthday boy isi sendiri party packs! uhuks anak saya dah besaaarrr!
oopss adik lari tema sket.. 
mari makan!
 air pon mengikut tema ye..merah biru..tabung biru, air merah! ahaks!
 the birthday boy with en daddy..
 birthday boy with kakak aina[geng di rumah babysitter]..aksi ape lah yang kamu buat tu aariz eh?
 ohh tgh meniru gaya spiderman!
the birthday cake!



 ok perasan tak? tadi potong kek depan spiderman, now potong kek belakang spiderman plak! tengok laa betapa gumbiranye muka si aariz dapat potong kek spiderman!
happy sungguh dapat hadiah!
antara kawan2 mama yg hadir..
aaa udah ler tu..tak larat dah nak menepek gambo..cukup lah tu kan? takkan nak tepek semua plak kat sini..
halamakkk baru perasan..takde pong gambo tokpa pakai tshirt spiderman! aiseh rugii rugii..
ok daaaa..tu je
sekian!

Tuesday, June 5, 2012

Aariz's first LRT experience

Aariz first time ride on train was when we were at seaworld, GC 2 years ago (not really train laa..menan je)..aariz 1 yr old time tu..time tu celebrate birthday aariz kat GC..
daddynye yang eksaited lebeyy..
tapi masa tu dia tak excited pon naik..nanges lagik ada laa!
nowadays, dia sangat lah minat dengan train! gara2 terpengaruh ngan katun chuggingtons and thomas laa ni!
minat sungguh dia dengan any choo choo train! kat rumah ni je ada baanyak choo choo train dia!
bawah meja mama, bawah ironboard mama..merata2 laa dia nye train!

pernah satu masa tu, on the way to midvalley, kan from fed highway tu kita boleh nampak lrt kan? skali dia nampak laa lrt, dia jerit "daddy! choo choo train!"..puas aku carik..rupenye sayup2 tuh dia boleh nampak!..masa kitorang betul2 dekat kerinchi tu, choo choo train tu hilang masuk building..sedeh giler dia "choo choo train hilam!" (choo choo train hilang)..
pastuh masa balik tu, mestilah lalu jalan yg sama kan? dia carik2 "mana choo choo train?"..tak muncul plak2 choo choo train..sanggup si daddynye pergi ke taman jaya plak! park kat parking lot tepi amcorp mall tu ngadap betul2 depan stesen lrt tu..so that kalu ada lrt lalu, boleh laa aariz nampak! [perghh bapaknye demi anak terchentaaa]
lama kitorg dok situ! aariz suka giler tgk lrt yang lalu! tp kitorang takde laa nak pi naik plak..sbb masa tuh dah malam..
pastu kitorang plan laa nanti satu hari nanti nak kasik aariz naik lrt..
ahahaha 'satu hari' tu dah berbulan2 tak pi pi jugak kitorang ni bawak si aariz naik lrt! sian dia! tp kitorang takde laa janji ngan dia..so dia takde tuntut pon..
yang kesiannye setiap kali pergi mana2, nampak flyover je dia ingat ada lrt! "choo choo trainn!!"..padahal bukan rail lrt pon!
sampai lah ari sabtu lepas, kebetulan daddy nak pi petaling street carik spiderman theme party deco, tp dia malas nak bawak kereta masuk kl..jadiknye lrt laa paling convenient!
taaaaapi! mama kerja..jadik adik n mama kene laa tinggal! mereka berdua jer pergi naik lrt! cis! sobb sobb! =(
daddy kate aariz gembira betul dapat naik lrt!
huwaaa mama rugi laa tak dapat tgk excitednye muka si aariz!
takpe takpe..nanti kita pergi lagik ok aariz? next time mama nak ikuuuutt! mama tak kira!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...