Monday, June 11, 2012

kerja gila

hujung minggu baru-baru ni kitorang buat kerja gila!
3 hari berturut-turut kitorang ke paradigm mall semata2 atromen!
enche suami lah punye kerja ni..[memang dia pon minat atromen..jadik sama2 kongsi minat dgn anak lah ni]
dia nampak iklan kat internet ada live show atromen kat paradign mall dari 2-10 june 2012..
so dia plan nak pi terjah paradigm mall on weekend..
dia ada gak nampak iklan atromen ada kat pwtc sbb ada anime festival..
so dia plan kononnye sabtu pergi paradigm mall, ahad plak pi pwtc sbb kebetulan malam tu nak pi konsert KRU kat jln ampang, so nak berkampung je kat kampung warisan ahad tu nanti..
tapi tah macam mana on jumaat malam tu, lepas amik je budak2 from babysitter dia ajak trus pi paradigm mall saja tengok2..
kitorang sampai dah pukul 7 lebeh..
tengok schedule kat situ rupa2nya on jumaat tu dah start atromen ada..
ada yg dah dapat bergambar dan salam2 dgn atromen mebius, zero n ray!
wah wah tidak boleh jadi ni..
tengok jadual yg derang tunjuk kat situ, sabtu n ahad ada lagi photo session n meet n greet session..
so malam tu kitorang just tgk live show laa..
enche suami n aariz park siap2 depan stage..
fuhh atromen n Gomora(ray's monster) jatuh berdebab betul2 depan aariz!
waaahhh suka lah si aariz dapat tengok mebius, zero, ray n gomora betul2 depan mata dia!

tengok! eksaited giler budak ni..
 fire!
 huhu park betul2 depan ok!

 comel je zero dok kat tangga tu..
 zero n mebius betul2 depan si aariz n enche suami!
 hiasshh! ray sudah kluarrr!! hensem giler ray!ini real punye ray yang dalam movie atromen tu!
 semua ada atas stage! raksase, belial, zero, mebius, gomora n ray!
 depan mata si aariz! aariz nak cuit dia pon boleh ni..
esoknye, sabtu tu, kitorang pergi lagi tuk photo session plak kononnya..tp alang2 dah sampai kol 3 tu kitorang tengok laa skali lagi live show!
fuuuuyyooo petang tuh penuhhhh manusia! ramai gilaaa orang! kitorang sempat nyelit2 berdiri kat tepi2 je..
habis live show, kitorang bertapa kat situ semata2 nak tunggu photo session..
photo session tu terhad 100 guest je..kene q..
ahaaa kitorang sanggup tunggu sejam setengah takut tak dapat bergambar plak..
kitorang orang yang ke-6 dapat bergambar dgn mebius!
sementara nak tunggu gambar siap, kitorang lepak kat the loaf dulu..
lepas sejam, kitorang pergi laa nak collect gambar..skali nampak lah plak si aariz ni zero n ray atas stage!
cepat2 kitorang beratur nak bergambar dgn zero plak..
lagi 2 orang depan kitorang nak amik gambar, skali dia kater dah habis dah! cis! penat je beratur!
melalak laa si aariz nak jumpe zero! sbb sebelum tu dia dah kater nak peluk zero! hamboih!
jenuh nak memujuk plak..mmg tak makan pujuk laa kan..dia tetap nak zero..
last2 terpaksa enche daddy pujuk kater nanti esok kita datang lagi gambar ngan zero plak..
dah pujuk gitu pon tak jalan..pujuk naik choo choo train laa plak..
nasib baik ok sket..dia diam laa kejap..
masuk dalam kete tanye lagi.."nak zero nak zero"..hadeii..nasib baik stesen lrt kj tu dekat je ngan paradigm mall..
dia nampak je lrt, trus dia lupaa zero kejap..
hoh dapat laa seround pusing2 naik lrt dari kj pi pasar seni, pastu patah balik kj..
penat giler sabtu tu!

tengah mengepow daddy beli raksase..oh keluarge baju hijau kat tepi tu keluarge wati ye! haha kitorang terserempak kat situ..minat juge rupenye nopal ngan atromen!
 adik yang hepi slalu..
 asal sempat eh..janji dapat lawankan raksase2 dia..
 budak excited nak bergambar dengan atromen
paling best lah gambar ni! aariz senyum bangge dapat salam n didokong plak oleh mebius!senyum2 simpul dia lepas tu! haha comel..
 naik choo choo train..dok depan skali tuuu
 tengah tunggu lrt..sempat lagi bergambo

bangun je tido pagi ahad tu, si aariz ingat laa plak janji daddy dia nak jumpe zero! danggg!
merengek2 nak jugak jugak pelok zero, salam zero..hadoi anak!
terpaksa laa lepas collect breastpump mama kat puchong ptg tu, tuju paradigm mall lagi..
kitorang sampai paradigm mall dalam kol 4:40pm gitu..first session dah tutup q! so kene tunggu next session..
skali first session tu zero laa plak yg kuar dulu!
melepas si aariz nak pelokk zero! muka sedeh giler dia! cian plak kitorang tgk..
kitorang tunggu je 2nd session tu..dah tau dah 2nd session tu mesti mebius ngan ray..
mmg betul pon! mmg mebius ngan ray yg kuar tuk 2nd session..
2 kali laa kitorang amik gambar ngan mebius! tp naseb bayek laa si aariz tak ngamok nak zero jugak!
sbb dia dapat pow beli raksase!
3 hari pergi situ, 3 hari tu jugak ada je laa dia pow daddynye!
dapat baju atromen, raksase, atromen 80, pedang atromen, white board, raksase kecik dan mebius kecik!
hadoii budak itu kan!padahal kat rumah dah melambak2 dah atromen dia!
nak sedapkan hati aariz sbb tak dapat pelokk zero, malam tu kitorang tgk lagi skali live show!
jadik nye 3 kali laa kitorang tgk live show! gilaaa tak?
dah tgk 3 kali benda sama pon si aariz tetap enjoy jugak! budak2 kalu tengok benda sama ulang2 banyak2 kali pon derang tak kesah kan? kalu aku, muntah darah dah!
bezz tengok aariz participate dgn mc perempuan dari jepun tu..mc tu suh tepuk, dia tepuk, mc suh fire, dia fire, mc suh jerit atromen!, dia jerit atromen!..mc suh babai atromen, dia babai atromen! paham plak tu dia pelat2 english mc tu!mmg tak boleh blah kalu org jepun cakap english..pelat sungguh!
yang si ray tu cakap jepun trus! mungkin aariz paham laa kot? sbb dia senyum2..wakakakaka
plan ahad tu trus berubah..nak pergi pwtc tak pergi pon..
nak pi konsert KRU, pon tak jadi!
kesian enche suami peminat tegar KRU.. muka nampak sedeh tak pi, tp bila tanye dia kate "takde lah!tak kesah pon!"
enche suami kater konsert tu bukan KRU je perform, artis derang yang lain yang perform..cais! kita nak tengok KRU je plis!
mmg betul pon malam tu enche suami usha fan-page-facebook-KRU ramai komplen KRU tak muncul2 pon walopon dah sejam derang tunggu..
haha ada hikmah kitorang tak pi..tengok gambar, humang aih ramai gile manusia! pastu KRU perform 30minit je?! tak berbaloi sungguh! nasib baik laa pass yg kitorang dapat tu sbb beli merchandise derang..at least takde laa membazir sangat..kitorang dapat 3 tshirts n 1 lanyard untuk 2 pass masuk!

tengah ikut mebius nak fire..haha
 lagi sekali bergambar dgn mebius! mmg kerja gila!

kami keluarga gila? tak lah!
hahahahahahahaha..

9 comments:

  1. sebbaiiiik ada anak pompuan ja..klu x, mesti kena g jugak, hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa anak pompuan lain plak..semua nak pink je..lagik parah..kelabu mata asik pandang pink je..akakaka..
      tp jgn disangka anak pompuan tak minat atromen..(saya pon minat atromen juge)..ada juge mak bapak yang melayan anak pompuan yang minat atromen kat paradigm mall aritu

      Delete
  2. semangat betul dengan otomen..tak sangka plak gi byk kali.. padan pun instagram asik gambo ngan otomen.. hehehe

    ReplyDelete
  3. argh... apsal aku taktau nie.. siannyer Zarif, mesti dier suke kalau die dapat gi.. Ila, apa2hal berkaitan ngan ultraman, ko bgtau le aku tau.. huuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. erk..cian zarif..ok ok insya Allah..marilah kita beramai2 menyerbu atromen! hihi
      (oh yana, aku rasa thn depan mesti ada lagik yg macam ni)..sbb last yr pon ada jugak atromen, tp kat bukit bintang(yg ni kitorang tatau)..thn ni kat paradigm mall..next yr kita tungggguuuu kat mana plak..
      ada atromen baru thn ni! ada banyak tanduk2..aku lupa nama dia..mana tau thn depan bawak atromen baru plak..hhi

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...