Friday, June 29, 2012

Appreciation dinner 2012

This year theme: around the world
Venue: intercontinental hotel, kl
Date: 23rd june 2012

boarding pass..bezz jugak laa intro malam tu..ada konon2 macam flight attendance kasik flight safety instruction..pastu our big boss siap pakai smart macam pilot then kasik ucapan bukan biasa2 ucapan boring tu, tp macam kapten dalam fligh kasik intro, tp dia selit2kan jokes sket..funny!..lebeh kurang gitu laa..
Aha as usual, once per year mesti ada makan2 besar!
Saya pergi single je sekali lagi tahun ni..
En suami kerja that nite..
Lagikpon mahal betul derang charge kalu nak bawak spouse! [eh saya takde la berkire sgt nk kene bayar rm140 tu kalu nak bawak en suami, tapi kitorang buat scheme-tolak-ansur.. my company's dinner i pergi alone dia jaga anak, time his company's dinner dia pergi alone i jage anak pulak] fair laa kan? jadik anak-anak tak terabai..eh!?
Naseb bayek hubby boleh work from home jugak, so mlm tu dia bekerja sambil jaga anak! Thanks sayang!
Masa invitation masuk inbox, saya slamber je trus accept padahal tatau pon dpt pergi ke tak.. Sbb risaukan saper plak nk jage anak2?
Lepas diskas2, en suami suh saya pergi sendrik biar dia jage anak..
Tp saya still tak konfem nk pi ke taknak! Tanye my team mate, ramai plak yg tak pi.. So saya pasrah je laa tayah pi laa.. Kang terkontang-kanting sorang2 kat dlm hall tu tak ke naya?
Almost dah tetapkan hati tamau pi dah tgh ari sabtu tu..
Ptg tu lps solat asar, tibe2 rase eh nak pi je laa! Buleh makan makan lepaskan stress! Nnt selit2 je laa dok table saper2 yg kosong! Buat muka tebal dan kene jd peramah byk laa mlm tu nnt!
Yezzaa mmg mlm tu dpt kawan baru! Habes satu meja saya berkenalan dan berbual-bual..oh sungguh bukan saya! Berjaya menjadi peramah banyak mlm itu!
Huii maakaann sedap gilos wa cakap sama luu..terus off diet! haihs!
Mmg tak sesia saya pergi!
Meh nak buat korang terliurr! Slurppp! Sodaaaapp!

the menu

 Habis je makan saya tak tunggu lama..trus balik! Tak sanggup nk tunggu sampai habis sbb takut nak balik sorang2 malam2 sangat!
Saya tau dah mmg takkan menang nye lucky draw! Tak pernah lucky saya ini! Jadi tak payah la tunggu kan?
oh saya tak sempat nak snap mereka2 yang mengikut tema..
ada yang pakai kimono, hanbok[korean traditional dress], kebaya + kurung + sari + cheongsam [oh yg ini dah biasa sgt tgk kan?], mexican, red indian bulu sana bulu sini dan macam-mcam laa lagi..
saya? pakai jubah liplap yang mama saya belikan kat madinah je..ingat nak pakai furdah macam ala2 orang arab..tp adeh tak reti laa saya..so pakai simple sudah..
before balik, sempat terjah meja sebelah(my mainframe team) tuk bergambar..haruslah bergambar..sebagai bukti..keh keh keh

ohhh alhamdulillah saya selamat pergi dan pulang seorang diri..
berlari-lari anak dengan heels sbb takut diekori penjahat! naseb bayek tak terpeleot..eh dah almost nak terpeleot sebenarnye..2 thn tak pakai heels, tibe-tibe pakai heels..terkejut badak tumit i! wakaka..
Sampai rumah dah kol 11 lebeh, anak2 pon dah tido! kesian mereka..

jadi begitu lah kisahnye..
-tamat-

3 comments:

  1. ohhh mcm saya kenal team mate sebelah kanan tu. azli ke apa nama dia kan? ex colleague tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. azri nama dia..oh ex colleague? kecik je donia ni kan..baiti kenal dia..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...