Thursday, June 7, 2012

Aariz 3rd birthday party

mmg last minute plan!
plan awalnye adalah buat combo party + open house raya je nanti..
sekali tibe2 en daddy mau seperate party plak..
katenye kesian adik first birthday party mane bleh combine2..
so ujung minggu nak berparty, hari selasa tu baru start invite kawan2 rapat n sedara mara..
alhamdulillah walopon ramai kawan2 mama tak dapat datang, tp rumah kami penuh dengan tetamu!
sedara mara dari belah en daddy yg memenuhi ruang! kecoh dan gegak gempita rumah kami dengan gelak tawa mereka!
jiran-jiran tetangga pon turut memeriahkan suasana![oh time ni laa baru dapat berkenal-kenalan dgn jiran sebelah! kalu tak sebelum ni, jiran depan rumah ni je kitorang bertegur sapa ahaks!]

awal2 lagi aariz dah request "nak kek spiderman, nak kek robot!"
hamboih banyak plak demand dia..
kitorang suh pilih satu je, jadik kek spiderman menjadik pilihan!
so bertemakan spiderman lah kitorang ahad lepas!
kek adalah ditempah khas dengan kakak en daddy dari melaka!
en daddy rajin gugel2 contoh kek spiderman, skalik terjumpe kat youtube cara2 membuat kek spiderman yang cun!
trus dia call kakaknye dan request nak kek spiderman seperti yang di dalam youtube itu!
walopon tidak seperti apa yg di dalam youtube, tapi kami tetap berpuas hati dengan hasil dan kegigihan kakak en daddy! terima kasih along! aariz sukeee giler!mak bapaknye pon suke giler! sodap giler lak tuh red velvet kali ni!
eksaited tak habis si birthday boy potong kek!
sampai 2 kali laa nyanyi2 birthday song, tiup lilin n potong kek! tengok muka dia pon tau betapa dia eksaitednye nak potong kek! nasib baik tak hancur kek tu dikerjakannya!

disebabkan last minute, so deco adalah biasa-biasa saja!
janji orang yang diraikan gumbira..ye tak?
Antara menu yang disajikan:
-kuih muih dan rojak adalah diimport khas dari melaka! tokbak buat kuih seri muka, wan plak buat rojak[kuah rojak buat sendri okeh]..
-kuih donut gebuss order dari seberang[pangsa permai - rumah lama]
-main menu adalah nasi beriani carrot yang dimasak sendiri oleh chef tokpa! import khas dari sepang!
fuyyyoo! licin licau 3 1/2kilo nasik beriani tokpa aritu!
sodapp sehingga menjilat jari! mmg takkan dapat di mana2 sbb tokpa yg masak, for sure tak sama seperti yg dibeli/diorder di luar laa kan..kalu sama pon mau kene hentam harge yg mahal! beras mahal tu beb rm23.90 tuk 2 kilo! perghh mmg panjang2 beras itu tidak lah terkata![okeh lari topik sudah]
-satay hj samuri diterbangkan dekat je dari uptown! huuu nyummm!
-buah tembikai dan air sirap aiskrim soda! ada uhhm!

walopon kecil-kecilan je majlisnya[nak buat makan-makan je sebenarnye bukan nak berparti2 sangat pon], tapi penatnye umang aih! macam buat kenduri kahwin anak pulak!
si bapak pengantin tak menang tangan melayan tetamu, si birthday boy lagi lah..tido tak sedor diri dari lepas dia kuar dari swimming pool pukul 4pm tu sampai ke maghrib! rumah gegak gempita pon dia tak heran pon! tido dengan lenanye seperti tiada gangguan! bangun2 tido trus bukak hadiah!
time tuh rumah still penuh lagik dengan tetamu..
biasalah sedara mara kan, lama lah lepaknye..
alhamdulillah banyak hadiah yang aariz terima! cukup lah setahun tak payah beli mainan dah[ahah yer la tu..nanti still jugak dia mengepow mak bapaknye beli lagi menan! pftt!]
hadiah baju bajan pon banyak jugeee! ahah tak payah dah mama beli baju raya tuk aariz! yey!
terima kasih kepada semua yang memberi hadiah!
terima kasih sekalung budi buat tokma, tokpa, maklong sepang, aunT, tokbak, wan n maklong mlk! jasa kalian sangat kami hargai! sayang korang!
terima kasih banyak-banyak juge kepada semua yang sudi datang meriuhkan majlis!
semoga next party, dapat datang lagik memeriahkan suasana! yezzaaa tungggguuu for the next partaaayyyy!
okeh mari layan gambo pulak..

hari sebelumnya..birthday boy isi sendiri party packs! uhuks anak saya dah besaaarrr!
oopss adik lari tema sket.. 
mari makan!
 air pon mengikut tema ye..merah biru..tabung biru, air merah! ahaks!
 the birthday boy with en daddy..
 birthday boy with kakak aina[geng di rumah babysitter]..aksi ape lah yang kamu buat tu aariz eh?
 ohh tgh meniru gaya spiderman!
the birthday cake!



 ok perasan tak? tadi potong kek depan spiderman, now potong kek belakang spiderman plak! tengok laa betapa gumbiranye muka si aariz dapat potong kek spiderman!
happy sungguh dapat hadiah!
antara kawan2 mama yg hadir..
aaa udah ler tu..tak larat dah nak menepek gambo..cukup lah tu kan? takkan nak tepek semua plak kat sini..
halamakkk baru perasan..takde pong gambo tokpa pakai tshirt spiderman! aiseh rugii rugii..
ok daaaa..tu je
sekian!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...